Zoek
Sluit dit zoekvak.

ESTA aanvragen voor Amerika

ESTA aanvragen voor Amerika

ESTA aanvragen voor Amerika

ESTA aanvragen voor Amerika

Inhoudsopgave

The Big Apple, Grand Canyon, Las Vegas, Route 66, Statue of Liberty, Amerika heeft het allemaal. De VS bezit de meest bijzondere nationale parken zoals; Yellowstone National Park en het Yosemite National Park voor de echte natuurliefhebber. Oog in oog met beren en coyotes, wandelen over kilometerslange wandelpaden of een bezoekje aan ‘Old Faithful’, de beroemdste warmwaterbron. Ben je niet zo natuurlijk aangelegd, maar houd je meer van lekker relaxen dan zou je bijvoorbeeld een hengeltje kunnen werpen in Florida Keys of lekker aan het strand liggen in Santa Monica. Amerika maakt het allemaal mogelijk!

De ESTA aanvragen

Om al dit moois te kunnen aanschouwen moet je tegenwoordig in het bezit zijn van een reistoestemming namelijk; de ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Deze kun je heel makkelijk online aanvragen bij eVisa Application Services. Je dient dan een aanvraagformulier in te vullen aan de hand van je paspoortgegevens en andere persoonlijke gegevens. Om te kunnen betalen kun je gebruik maken van verschillende betaalmogelijkheden zoals: iDEAL, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro. De kosten hiervan zijn € 36,95,- per persoon. eVisa Application Services heeft ook een Nederlandse klantenservice. Kom je er niet uit, kun je contact met ze opnemen via chat, mail of telefoon.

Hoe gaat het in zijn werk?

Nadat de aanvraag is betaald en verstuurd wordt deze handmatig gecontroleerd en daarna ingediend. Doorgaans ontvang je je ESTA binnen enkele uren al op de mail. Maar houd er wel rekening mee dat het Amerikaanse CBP (Customs and Border Protection) er 72 uur over mag doen om tot een beslissing te komen. De ESTA is twee jaar geldig maar komt te vervallen wanneer je je paspoort in de tussentijd laat verlengen omdat de ESTA elektronisch gekoppeld is aan je paspoort.

Tips

  • Vraag de ESTA 4 weken van te voren aan voordat je op reis gaat, mocht deze onverhoopt afgewezen worden dan heb je nog tijd om een visum aan te vragen
  • Houd je paspoort bij de hand en zoek van te voren de adresgegevens van je verblijf in de VS op
  • Vul bij je voornaam altijd alleen de eerste voornaam in zoals deze op het paspoort staat
  • Een Nederlands paspoortnummer bevat nooit de letter ‘O’ dit is dan altijd het cijfer ‘0’
  • Let goed op typefouten, wijzingen achteraf zijn helaas niet mogelijk

Visum Amerika

Als je niet goed weet of je in aanmerking komt voor een ESTA en wellicht een visum zal moeten aanvragen voor jouw reis naar Amerika, dan kun je op deze pagina visum voor Amerika alle informatie vinden omtrent de regelgeving.

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis