Het aanschaffen van een backpack: waar moet je op letten?

Backpack kopen, waar moet je op letten?

Gepubliceerd: 01 mei 2017 | Foto: Het aanschaffen van een backpack: waar moet je op letten?

Als je gaat reizen is het natuurlijk verstandig om een goede koffer en backpack bij je te hebben. Vooral voor een korte reis zoals een stedentrip is een rugzak (ook wel daypack genoemd) ideaal om bij je te hebben. De vraag is alleen, wat zijn goede backpacks en waar moet je op letten bij het aanschaffen ervan. In deze blog vertel ik je waar je vooral op moet letten bij het uitzoeken van je backpack of daypack. 

De inhoud van de backpack

Ga eerst eens na hoeveel reisartikelen je denkt mee te nemen. Leg de spullen die je mee wil nemen in je rugzak alvast klaar zodat je een gevoel krijgt van de hoeveelheid. Dit maakt de keuze uit het aantal liters van de rugzak een stuk makkelijker. Als je een korte trip gaat maken dan kun je al voldoende hebben aan een rugzak van 20-40 liter. Ga je een langere trip maken dan kom je al snel uit bij een rugzak van 50-60 liter. Wil je echt een flinke reis gaan maken dan zou ik zoeken naar een rugzak (backpack) van minimaal 80 liter.

Kwaliteit van de backpack

Uit ervaring kan ik je vertellen dat je een backpack niet koopt voor 1 reis. Het is de bedoeling dat je er meerdere mooie reizen mee kunt maken. De kwaliteit is erg belangrijk. Ga daarom niet op zoek naar de goedkoopste backpacks maar kijk ook naar de kwaliteit ervan. Je kunt beter iets meer betalen en er jaren mee doen dan de backpack al weg moeten doen omdat deze na 1 reis kapot is.

Pasvorm en draaggemak

Ook belangrijk is de pasvorm en draaggemak van de backpack. Als iets vervelend kan zijn is het wel een rugzak die tijdens het reizen in de weg zit en waardoor je misschien wel uiteindelijk lichamelijke klachten krijgt. Voordat je op reis gaat is het verstandig om de backpack alvast even proef te dragen om te voelen of deze qua pasvorm goed zit en je nergens last van hebt met lopen. Bij een goede backpack zitten ook heup- en schouderbanden, hiermee kun je de backpack verstellen, zodat je de pasvorm kunt verbeteren. Hiermee zorg je er ook voor dat de backpack goede steun heeft op je heupen om het gewicht op je schouders te ontlasten.

Gewicht van de backpack

Zorg ervoor dat je de backpack niet te zwaar maakt. Als leidraad kun je het beste aanhouden dat het gewicht van je backpack niet meer dan 20 tot 25 procent van je eigen lichaamsgewicht mag zijn. Een zwaarderde backpack wordt ook lastig tillen en geeft je uiteindelijk veel overlast. Ook het toegestane gewicht bij vliegtuigmaatschappijen speelt natuurlijk een rol, je mag vaak niet meer dan 23kg meenemen tijdens een vlucht.

Backpack aanschaffen, wat betaal ik?

Als je een goede backpack wilt kopen, dan moet je rekening houden met een bedrag tussen de €80 en €200 euro. Natuurlijk is dit afhankelijk van de grootte en of je misschien toevallig een mooie aanbieding te pakken hebt. Houd daarom altijd aanbiedingen en acties goed in de gaten.

De perfecte backpack voor een stedentrip!

Multifunctionele khaki canvas weekendtas: de perfecte backpack voor een stedentrip!

Perfecte rugzak voor een stedentrip

Aangezien wij regelmatig op stedentrip gaan, hebben wij gekozen voor de Multifunctionele khaki canvas weekendtas (zie foto). Deze tas is een stuk ruimer dan een normale rugzak en een stuk kleiner dan een standaard backpack. Ideaal dus voor een stedentrip of een korte vakantie. De weekendtas heeft verschillende vakken en 1 hoofdvak waar je kleding en grote reisartikelen in kunt doen. Bij de weekendtas is ook een schouderband meegeleverd, zodat je de tas kunt omvormen van rugzak naar schoudertas. Zo kun je zelf helemaal bepalen hoe je de tas wil dragen tijdens je stedentrip. Het materiaal ziet er erg degelijk uit en de ritsen en bijgeleverde riemen zien er sterk uit. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee. Bij onze volgende stedentrip nemen wij deze weekendtas zeker mee. Ook op zoek naar een mooie en handige weekendtas, neem dan eens een kijkje in de webshop van Trendhim.

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy