Zoek
Sluit dit zoekvak.

Backpacken door Nieuw-Zeeland – Ontdek het mooie Auckland

Backpacken door Nieuw-Zeeland

Backpacken door Nieuw-Zeeland – Ontdek het mooie Auckland

Backpacken door Nieuw-Zeeland

Inhoudsopgave

Nieuw-Zeeland, het land van de Kiwi ́s, helderblauwe meren, Lord of The Rings en oneindige heuvellandschappen. Twee jaar geleden had ik al de kans om kennis te maken met dit fantastisch mooie land. Nu ik toch ‘in de buurt was’ wilde ik nog een keer langs, dit keer voor vijf weken en dit keer georganiseerd: met een Kiwi Experience Bus ga ik door dit schitterende land trekken. Ik probeer mijn hele route zo eerlijk mogelijk vast te leggen en hoop dat zo dat jullie er iets aan hebben als jullie Nieuw-Zeeland reis gepland gaat worden!

Auckland verkennen

Na een nachtvlucht arriveer ik om 5 uur in de ochtend op het vliegveld van Auckland. Na de customs, wat verrassend makkelijk en snel ging, pak ik de Skybus naar het centrum van de stad. Ideaal! De bus gaat om de vijftien minuten, online kun je een ticket kopen met je creditcard maar voor een paar dollar meer haal je er ook makkelijk een bij het loket.

De bus stopt op een aantal plekken in het centrum, dus zoek even uit waar je eruit moet. Zelf sliep ik in het hostel van Nomads. Een prima hostel met een goede locatie, wat verouderde faciliteiten maar wel redelijk schoon en meer dan genoeg douches.

Auckland dus, de grootste stad van Nieuw-Zeeland, maar niet de hoofdstad dat is Wellington. De stad had voor mij veel overeenkomsten met de grote steden in Australië; logisch ingedeeld, hippe buitenwijkjes en veel parken. Auckland heeft natuurlijk zijn eigen karakter. Zo is de Skytower, het hoogste gebouw van het zuidelijk halfrond, bepalend in de verder niet zo imposante skyline van Auckland.

Sky Tower Auckland
Sky Tower Auckland

Queen Street

Daarnaast is het goed op te merken dat Auckland op vulkanen is gebouwd, tijdens een rondje door de stad moet er veel geklommen worden. Queen Street is eigenlijk de hoofdstraat van Auckland met alle bekende winkels, in de zijstraten van Queen Street vind je genoeg (betaalbare) koffietentjes, barretjes en restaurantjes.

Mocht je een fan zijn van Belgische bieren ga dan vooral langs bij The Occidental, naast super veel Belgische bieren serveren ze hier heerlijke mosselen (korting op maandag) met Belgische frieten en huisgemaakte mayonaise!

Elliot Street

Een ander leuk straatje om je avond maaltijd te scoren is Elliot Street, hier vind je elke dag een aantal food stands met eten uit alle windstreken van de wereld. Een van deze stands is bekroond als beste friettent van de stad, en daar mogen we als Nederlanders best trots op zijn! Het gaat namelijk om Double Dutch Fries, heerlijke vers gemaakte friet met echte Zaanse mayonaise. Na het eten kun je voor een drankje nog naar de haven gaan waar genoeg hippe cocktailbars zijn, mocht je daarna nog het nachtleven in willen duiken ga dan opnieuw naar een van de zijstraten van Queen Street of naar de buitenwijk Ponsonby als je wilt ontsnappen van de toeristische drukte. Als je uitgaat vergeet dan vooral je paspoort niet, er wordt altijd om gevraagd en een rijbewijs is niet geldig.

Arts Festival Auckland
Arts Festival Auckland

Wanneer je op de kaart kijkt naar Auckland valt meteen op dat de stad handig is gesitueerd tussen verschillende waterwegen, daarom heeft Auckland dan ook de grootste haven van het land. Vanaf het ferry gebouw aan het einde van Queen Street kun je heel gemakkelijk de pont pakken om de drukte van de stad te ontwijken. Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt en van het altijd wisselvallige weer heb ruw gezegd drie opties:

Devonport​

Devonport is aan de andere kant van de haven en eigenlijk kun je het dorpje vanaf de stad altijd wel zien. Deze optie kun je eigenlijk altijd wel doen tijdens je bezoek aan Auckland, de overtocht duurt maar twaalf minuten en de boot vertrekt elk kwartier. Het dorpje heeft nog veel authentieke huizen en genoeg opties voor een lunch, mocht je toch in Devonport zijn ga richting North Head.

Deze kleine heuvel net buiten het dorpje diende vroeger als verdedigings systeem van Auckland, de kanonnen die op de top staan kunnen tot aan de overkant van het water reiken waardoor de haven van Auckland altijd beschermd zou zijn tegen aanvallen van buitenaf.

Devonport
Devonport
Postkantoor Devonport
Postkantoor Devonport

Rangitoto​

Dit vulkanische eiland is ontstaan tijdens de laatste vulkaanuitbarsting rond Auckland zo’n 600 jaar geleden. Op het eiland is niets behalve natuur, een hike naar de top van het eiland is zeker de moeite waard, je krijgt zo een prachtig panorama van de stad en de haven. Ook zijn er kayak tours naar het eiland, wil je deze gaan boeken kijken dan even op de website: Bookme.co.nz voor meestal goede kortingen!

Rangitoto​
Rangitoto​

Waiheke Island

Als je genoeg tijd hebt en het weer zit een beetje mee dan is dit een top bestemming! Tenminste, dat heb ik begrepen, zelf ben ik hier niet heen gegaan. Maar zeker als je van wijn houdt of van mooie wandelingen dan moet dit eiland, ongeveer een half uur varen van het ferry gebouw. Omdat het eiland vrij groot is, is een overnachting boeken zeker wel de moeite waard.

Auckland Domain

Naast shoppen, eten en drinken en ferry bestemmingen heeft Auckland ook een paar musea en geweldig grote parken. Vooral Auckland Domain, ongeveer 25 minuten lopen vanaf de Sky Tower is een enorm mooi park, de bomen die in het park staan zien er super vreemd uit met allemaal vertakkingen vlak boven de grond. 

Bijzonder mooie bomen bij Auckland Domain
Bijzonder mooie bomen bij Auckland Domain

Ook is in dit park het War Memorial monument met museum, de galerijen in het museum wisselen telkens weer maar dit is zeker de moeite waard op een regenachtige dag.

War Memorial monument
War Memorial monument

Ik zelf vond een week in Auckland wat aan de lange kant, dit komt voornamelijk door het weer, de Volvo Ocean Race welke plaatsvond in de haven maakte een hoop goed. Vier of vijf dagen in deze stad is zeker aan te raden als je de tijd hebt, ik denk dat op de ferry stappen naar een van de bovengenoemde bestemmingen wel een must is.

Veel mensen vinden de Sky Tower beklimmen ook een toevoeging aan hun trip. Ondertussen is mijn trip door Nieuw-Zeeland nu echt van start gegaan. In mijn volgende blog zou ik schrijven over mijn ervaringen met de Kiwi Experience bus op het Noorder Eiland.

Deze leuke gastblog over Nieuw-Zeeland is geschreven door Thijn Bakkenes

Plan je reis door Nieuw-Zeeland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Nieuw-Zeeland