De bergen in? Ga goed voorbereid op pad!

Hiking tocht op Amorgos

Hiking tocht op Amorgos

Ga je binnenkort bergwandelen? Ga dan goed voorbereid op pad! We verlangen namelijk allemaal naar die prachtige landschappen, heerlijk wandelen en genieten van de frisse lucht en die adembenemende vergezichten. We pakken het liefst direct bij aankomst de spullen uit en trekken zo snel mogelijk wandelkleren aan om op ontdekkingstocht te gaan. Helaas is dit niet altijd even verstandig, zorg daarom dat je goed voorbereid op pad gaat. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je volledig genieten van die prachtige bergwandeling.

1. Zorg voor goede schoenen

Een van de belangrijkste dingen is het meenemen van goede schoenen. Wie veel wil gaan wandelen en vooral de bergen in wil gaan, doet er verstandig aan om goede schoenen mee te nemen. Zo is namelijk de kans op blaren het kleinst en heb je niet halverwege de wandeling last van je voeten, want dit kan erg vervelend zijn, vooral als je nog een heel stuk moet lopen. 

2. Neem het juiste materiaal mee

Wat ook erg belangrijk is, is het meenemen van het juiste materiaal. Zorg ervoor dat je een goede rugzak bij je hebt die ook comfortabel zit en vul deze met de juiste spullen. Neem altijd water mee en wat eten, zorg voor een goede wandelkaart en zorg ervoor dat je mobiele telefoon opgeladen is en in je rugzak zit. Daarnaast kan het ook handig en verstandig zijn om zonnebrand, een zonnebril en een zonnebril mee te nemen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van het weer. 

3. Houd het weer goed in de gaten

Het weer is iets wat mensen vaak onderschatten. Kijk niet op het laatste moment naar het weerbericht, maar zorg dat je dit regelmatig in de gaten houdt. Het is zeer belangrijk dat je de weersomstandigheden weet, zodat je niet opeens overvallen wordt door slecht weer en je in gevaarlijke situaties terecht komt. Vooral in de bergen kan het weer vrij wisselvallig zijn en kunnen paden bij regen erg glad worden. Zorg dat je de weer-apps op je mobiel altijd paraat hebt. 

4. Bereid je goed voor op de wandelroute

Begin niet zomaar aan je wandeling maar doe van te voren je huiswerk. Hoeveel kilometer is de wandeling? Hoe steil is de berg die je gaat beklimmen? Allemaal vragen die je niet achteraf moet gaan beantwoorden maar van te voren moet weten. Hiermee kun je veilig aan je wandeling beginnen en ook veilig weer thuiskomen. 

5. Luister naar je lichaam

Last but not least; luister naar je lichaam. Vraag jezelf af voordat je begint, of je wel fit genoeg bent om die wandeling te kunnen maken. Start altijd fit aan een (berg)wandeling, zodat je er niet halverwege achterkomt dat het eigenlijk niet meer gaat. Ook als je tijdens je wandeling erachter komt dat het eigenlijk niet meer gaat en je bent op een punt dat je nog terug kunt, luister dan altijd naar je lichaam. 

Ben je op zoek naar mooie wandelgebieden? Lees dan ook: Mooie hiking routes in Europa

Heb je nog meer vragen en ben je op zoek naar een goede uitrusting, neem dan eens een kijkje op de website van Snowcountry

Wij wensen je een mooie bergwandeling! 

TAGS:
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

    Reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *