15 beste Europese bestemmingen in 2017

Dit zijn de 15 beste Europese bestemmingen in 2017


06 mrt 2017 | Reisinspiratie
Foto: 15 beste Europese bestemmingen in 2017

Volgens 426.859 reizigers uit 170 verschillende landen zijn dit de 15 beste bestemmingen van Europa in 2017. Op nummer 1 staat de Portugese stad Porto, deze Europese stad mag zichzelf dit jaar de Best European Destination noemen. Gefeliciteerd Porto!

1. Porto in Portugal:
Deze charmante stad is rijk in architectuur, geschiedenis, cultuur en gastronomie. Deze Portugese stad heeft een mooie ligging en ligt rond de rivier Douro. Dit jaar uitgeroepen tot Best European Destination!

2. Milaan in Italië:
Milaan is modern, geavanceerd en levendig. De stad is gevuld met mooie kerken, paleizen en musea. 

3. Gdansk in Polen:
De Poolse stad Gdansk is een unieke stad die met geen enkele andere stad te vergelijken is. 

4. Athene in Griekenland:
De Griekse wereldstad Athene behoort tot de oudste steden ter wereld. De sporen van het rijke verleden zijn nog overal zichtbaar. Athene heeft in de afgelopen jaren zeker niet stilgestaan en heeft zich o.a. verrijkt met trendy wijken en moderne musea. 

5. San Sebastian in Spanje:
Naast dat het Spaanse San Sebastian een schitterende ligging aan de baai in de vorm van een schelp heeft, heeft deze prachtige stad ook een verfijnde keuken. De culturele agenda is in San Sebastian altijd goed gevuld met festivals en evenementen. 

6. Sozopol in Bulgarije:
De Bulgaarse stad Sozopol bestaat al sinds 610 voor Christus en is daarmee de oudste stad van Bulgarije. De ontwikkelingen van de stad door de eeuwen heen zijn zeker nog zichtbaar. De stad heeft ook een mooie ligging, namelijk aan de Zwarte Zee.

7. Wenen in Oostenrijk:
Wensen staat o.a. bekend om haar imposante paleizen, elegante promenades, de mooiste boulevard ter wereld (de Ringstrasse), moderne architectuur en trendy bars en restaurantjes. Dit alles maakt Wenen een stad voor reizigers van alle leeftijden. 

8. Stari Grad in Kroatie:
Het kleurrijke Kroatische stadje Stari Grad steekt mooi af tegen de groene bossen op de achtergrond en heeft een perfecte ligging, het ligt namelijk op het zonnige Kroatische eiland Hvar. 

9. Bazel in Zwitserland:
Wie voor Bazel in Zwitserland kiest kan genieten van 40 musea met de meest uiteenlopende onderwerpen. Bazal staat dan ook bekend om de cultuurhoofdstad van Zwitserland. 

10. Madrid in Spanje:
Zowel in de nacht als overdag is het Spaanse Madrid een bruisende stad. De stad is verrijkt met een groot aantal aantrekkelijke bezienswaardigheden, heerlijk eten en prachtige winkels. 

11. Rotterdam in Nederland:
Rotterdam is hot. Deze Nederlandse wereldstad is jong, dynamisch en altijd in beweging. Wie naar Rotterdam komt kan genieten van originele festivals, de wereldberoemde markthal, moderne wolkenkrabbers en leuke stadsroutes. 

12. Rome in Italie:
Wie zin heeft in veel geschiedenis, moet zeker naar Rome gaan. Ook heeft Rome een mooie ligging in de buurt van de zee, de heuvels en vele aantrekkelijke dorpjes. Daarnaast kun je heerlijk Italiaans eten en genieten van de mooie winkels.  

13. Parijs in Frankrijk:
De stad van de liefde. In Parijs gaan het heden en de geschiedenis moeiteloos samen. Parijs staat bekend om haar vele mooie bezienswaardigheden en de stad waar je heerlijk bewust kunt verdwalen en nieuwe plekjes kunt ontdekken. 

14. Bonifacio op Corsica, Frankrijk:
Bonifacio ligt middenin een beschermd marien natuurgebied waar een groot aantal zeldzame diersoorten leven.  Bonifacio valt meteen op door de op de kliffen gebouwde huizen die hoog boven de zee uitsteken.

15. Wild Taiga in Finland:
Kraakheldere meren, een rijke dierenwereld, eindeloze groene bossen, moerassen en rijk aan cultuur en tradities. Wild Taiga heeft het allemaal. 

Wat is jouw favoriete Europese stad? 

Laat je reactie achter op de website of social media!

Plannen voor een stedentrip?

Dan sta jij vast wel open voor goede en betaalbare hotels? Pak vandaag nog jouw voordeel!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *