Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dagje Amsterdam? Dit is leuk om te doen!

De leukste plekken in Amsterdam

Dagje Amsterdam? Dit is leuk om te doen!

De leukste plekken in Amsterdam

Inhoudsopgave

Amsterdam, ik was er al een tijdje niet geweest. Niet bewust, maar meer omdat het er eigenlijk steeds niet van kwam. Telkens als ik in Amsterdam was, bezocht ik een concert en was ik ook weer snel weg. Best jammer, want Amsterdam is echt een hele gezellige stad. Vrijdag 13 april 2018, was het eindelijk weer tijd voor een dagje Amsterdam.

Ik had samen met Marloes afgesproken, gezellig even bijkletsen en de nieuwe plekken van Amsterdam ontdekken. We hadden bewust geen programma gemaakt, behalve dat de nieuwste attractie THIS IS HOLLAND op onze planning stond, hiervoor waren we namelijk uitgenodigd.

Dagje Amsterdam
Dagje Amsterdam – Souvenir winkeltje

Toerist in eigen land

Wanneer je het station uitkomt, proef je al meteen de sfeer van de stad. Amsterdam is in de loop der jaren wel druk geworden, veel toeristen weten de wereldstad te vinden. En dat is zeker terecht, deze stad mag je absoluut niet overslaan wanneer je als toerist Europa aan doet. Toch verbaast het mij dat een groot deel van de toeristen maar 1 dag naar Amsterdam gaat en eigenlijk maar aan een bliksembezoek doet. Ik vind Amsterdam juist een stad waarbij je lekker niet op de klok moet kijken en je moet laten verrassen door de sfeervolle straatjes, gezellige terrasjes en leuke bezienswaardigheden. Er is ontzettend veel te zien en te doen en ik zal je in deze blog wat leuke tips meegeven, wat je niet mag overslaan anno 2018.

Marloes in Amsterdam
Marloes in Amsterdam

Lunchen in VOC stijl

Aangezien we rond lunchtijd hadden afgesproken, was het meteen tijd om op zoek te gaan naar een leuk lunchtentje. Ik had een klein beetje research gedaan en had al gelezen dat er een leuk eettentje vlakbij Centraal Station was, genaamd de Schreierstoren, een (eet)café in VOC stijl. Als snel liepen wij langs de Schreierstoren, waardoor wij uit nieuwsgierigheid al snel binnenstapten om te gaan lunchen.

Schreierstoren / VOC café
Schreierstoren / VOC café (foto: Schreierstoren)

De oude VOC tijd kwam ons tegemoet en we kwamen snel tot de conclusie dat dit qua sfeer al zeer geslaagd is. Nu het eten nog. We gingen beiden voor een vers geperste jus en een broodje bal met mosterd. Dat smaakte erg goed!! Met volle buik gingen wij richting het IJ, op naar THIS IS HOLLAND, de nieuwste aanwinst van Amsterdam.

Ferry handig, gratis vervoer

Om vanaf het Centraal Station naar THIS IS HOLLAND te komen, moet je ’t IJ over. Wij kwamen daarom enthousiast aan bij de ferries, alleen wisten wij niet hoe we moesten betalen op de ferry. Na enige tijd kwamen wij er via informatieborden achter dat de ferries GRATIS te gebruiken zijn. Wat een top service van de gemeente Amsterdam.

Gratis ferry in Amsterdam
Gratis ferry in Amsterdam

Met een grote glimlach en camera in onze hand vaarden wij met een grote groep Amsterdammers en toeristen naar de overkant. Prachtig om een overzicht te krijgen op de stad vanaf het water.

Uitzicht op de stad vanaf het water
Uitzicht op de stad vanaf het water

Het is zeker een aanrader om een keer naar de overkant te gaan, want naast THIS IS HOLLAND kun je hier ook gezellig borrelen of een bezoek brengen aan EYE Filmmuseum.

EYE Filmmuseum
EYE Filmmuseum

THIS IS HOLLAND

Hoe dichterbij wij kwamen hoe nieuwsgieriger wij werden naar de attractie THIS IS HOLLAND. Zou het alleen leuk zijn voor toeristen of is het ook echt een aanrader voor Nederlanders? En is het meer op kids gericht of is het ook tof voor volwassenen? Het gebouw, een mooie ronde grijze toren, met opvallende letters met THIS IS HOLLAND erop, ziet er in ieder geval al prachtig uit. Ook de entree met oerhollandse spullen was al meteen een leuk begin.

Marloes en Jesper voor THIS IS HOLLAND in Amsterdam
Marloes en Jesper voor THIS IS HOLLAND in Amsterdam
Entree en fotomomentje THIS IS HOLLAND
Entree en fotomomentje THIS IS HOLLAND

Voordat wij daadwerkelijk de attractie in konden, was het eerst nog tijd voor een leuke foto. Bij het begin van de attractie staat er namelijk een dame klaar die je op de foto zet. Een foto maken met een green screen is altijd nice. We waren dan ook erg benieuwd naar het eindresultaat.

Jesper en Marloes voor het green screen
Jesper en Marloes voor het green screen

Voordat je daadwerkelijk gaat vliegen boven Nederland, krijg je eerst een informatieve video te zien. Hierin krijg je een korte geschiedenisles over Nederland, met leuke feitjes en belangrijke gebeurtenissen die veel betekenis hebben gehad voor Nederland. Denk hierbij aan de watersnoodramp van 1953.

Tweede zaal met de kaart van Nederland
Tweede zaal met de kaart van Nederland – foto: Prins Nagtegaal Fotografie

Na de 7 minuten durende video ga je met de groep naar een tweede zaal waarbij je weer een leuke video te zien krijgt en instructies te horen krijgt over de 5D panoramavliegsimulator. Ook wordt er op de Nederlandse kaart aangewezen waar de vlucht allemaal naar toe gaat.

YouTube video

Nederland, wat ben je mooi

Na de instructievideo is het tijd om plaats te nemen in de panoramavliegsimulator. Even de rugzakken opbergen in het netje onder je stoel en de gordel goed vastmaken, dan kan ik de reis beginnen. Al vanaf de eerste seconde merken wij dat dit een zeer bijzondere attractie is. Je zit er meteen helemaal in en het gevoel wat je krijgt van deze bijzondere 5D vlucht is echt fantastisch. Op sommige momenten heb je niet eens meer door dat je in een attractie zit in hartje Amsterdam.

The Flight
The Flight

Tijdens de vlucht vlieg je o.a. over Amsterdam, Rotterdam, de Oostvaardersplassen en kleurrijke tulpenvelden. Terwijl je over de mooiste plekken van Nederland vliegt, is het ook een feestje voor je neus, je ruikt namelijk exact de geuren die je ook verwacht bij deze natuur. Naast de mooie vlucht die wij maken, belanden wij ook even in een flinke storm. De wind waait door onze haren en de spetters vliegen in het rond. Wauw, dit is echt kicken!! Na ongeveer 10 minuten is helaas de reis voorbij, van mij had het wel de hele dag mogen duren, wat was dit gaaf.

Een aanwinst voor Amsterdam

THIS IS HOLLAND is echt een aanwinst voor de stad Amsterdam. Niet alleen voor toeristen is dit leuk om te ervaren, maar ook voor Nederlanders zelf. Je gaat door deze attractie nóg meer van je eigen landje houden. Nederland is namelijk super mooi, we vergeten dat alleen wel eens. THIS IS HOLLAND is zowel voor kinderen als voor volwassenen een hele leuke ervaring. Ben je in de buurt, ga het dan zelf eens checken. Waarschijnlijk ben je dan net zo enthousiast als ons! Meer informatie over THIS IS HOLLAND.

Souvenirshop THIS IS HOLLAND
Souvenirshop THIS IS HOLLAND

Grachten, pleinen en fietsen

We vervolgen ons bezoek aan Amsterdam en gaan richting museumplein. Aangezien we al wat stukken hadden gelopen besloten we om de tram te pakken, meteen een leuke ervaring. De tramrit op zich is al leuk, meteen een mooi momentje om wat leuke shots vast te leggen. Natuurlijk is het vrij druk in de tram, maar dat hoort er ook wel bij. We gaan er bij de Prinsengracht uit en vervolgen de weg naar het museumplein te voet.

Het museumplein
Het museumplein

Altijd leuk om even langs de grachten te lopen, we zijn tenslotte in Amsterdam. Wie in Amsterdam is mag ook het Rijksmuseum niet vergeten, dit imposante gebouw met prachtige Nederlandse kunstwerken binnenin is een echte must see. Ook het museumplein is een plek waar je heerlijk kunt rondlopen en kan genieten van de stad en de mensen.

Het rijksmuseum
Het rijksmuseum

Time flies when you’re having fun

Tijdens ons bezoek aan Amsterdam merken wij dat 1 dag Amsterdam eigenlijk veel te kort is. Je wilt nog zoveel doen en zien en wellicht als het zonnetje lekker schijnt een terrasje pakken en genieten van deze mooie stad. Wij raden het daarom ook aan om een overnachting te boeken. Hotels in Amsterdam zijn zoals je wellicht wel weet, aan de dure kant. Maar als je op tijd boekt en niet te veel eisen hebt, is het nog wel te doen. Ik heb zelf een keer overnacht in Hotel Piet Hein, een prima hotel met goede locatie. Dit hotel kan ik je zeker aanraden.

Het was een heerlijke dag, een goede vrijdag de dertiende. Wij vinden Amsterdam nog steeds erg gezellig en komen er graag. Maar bij een volgend bezoek gaan we toch kijken of we langer kunnen blijven, zodat we nog meer van Amsterdam kunnen genieten.

Grachten in Amsterdam
Grachten in Amsterdam

5 x doen in Amsterdam

Ga je binnenkort naar Amsterdam, dan hebben wij nog wat leuke tips voor je. Deze 5 dingen raden wij aan om te doen in Amsterdam anno 2018:

  • Bezoek het rijksmuseum en geniet van meesterwerken
  • Pak de GRATIS ferry en ontdek de noordoever van het IJ
  • Ontdek hoe mooi Nederland is tijdens een 5D flight bij THIS IS HOLLAND
  • Breng een bezoek aan het EYE Filmmuseum
  • Pak een concert mee in Paradiso, één van de mooiste poppodia van Nederland

Bekijk onze sfeervideo over Amsterdam

YouTube video

Meer leuke tips over Amsterdam

STRAAT Museum: grootste street art museum ter wereld!

Ontdek het mooie Amsterdam met een interactieve city game!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis