De 3 hoogtepunten van Athene

Gepubliceerd: 02 okt 2017 | Foto: Prachtig uitzicht op de stad!

Prachtig uitzicht op de stad!
Reisblog Liefde voor Reizen

Athene in Griekenland is een stad die voor iedereen wat te bieden heeft: culinaire hoogstandjes, een rijke historie, meer dan genoeg bezienswaardigheden, een goede sfeer en zelfs natuur! Het kan dus de perfecte locatie zijn voor een stedentrip, maar toch wordt er door veel mensen helaas nog over deze stad heen gekeken. Daarom heb ik hier nu de drie letterlijke hoogtepunten van Athene op een rijtje gezet, dan valt er niet meer onderuit te komen!

1. De Akropolis

De Akropolis is een van de meest bezochte toeristentrekkers van Athene en daar is natuurlijk een reden voor! Op deze 156 meter hoge tafelberg kun je naast het Parthenon, wat de tempel is waar de Akropolis om bekend staat, nog veel meer andere indrukwekkende historische bouwwerken vinden, zoals de propyleeën (de monumentale ingang van het Parthenon), het theater en verschillende heiligdommen. En dan heb ik het nog niet eens over het prachtige uitzicht wat je vanaf de top hebt!

De Akropolis, Athene

De Akropolis, Athene (foto: Marcel Walther)

Ondanks dat het er tijdens het hoogseizoen erg druk kan worden is het dus zeker een aanrader, maar dan wel met een flesje water bij de hand en buiten de drukste tijden om.

2. Philopappos Hill

Op deze heuvel zou je zowat even vergeten dat je in het centrum van een hoofdstad zit! In tegenstelling tot de Akropolis is deze heuvel gewoon een openbaar park en je mag hier dus gratis op. Vanaf de parkeerplaats, waar vele bussen stoppen, loop je zo het goed bewandelbare pad op dat je naar de top van de heuvel leidt. Dit pad gaat door de prachtige natuur en komt zelfs voorbij de vermoedelijke gevangenis van Socrates. Eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een uitzicht wat naar mijn mening de mooiste is van alle drie de heuvels, met de zee in de verte!

Philopappos Hill, Athene

Philopappos Hill, Athene (foto: Marcel Walther)

3. Lykavittós

De Lykavittós heuvel is de trotse buurman van de Akropolis. Zijn 277 meter hoge top steekt boven die van de Akropolis uit en is te voet, met de auto/taxi of zelfs met een kabelbaan te bereiken. Eenmaal boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over heel Athene, inclusief de Akropolis. Je zult ervan versteld staan hoe ver uitgestrekt deze mooie, witte stad is! Voor de liefhebbers bevinden zich hier ook nog een kapel en restaurants.

Lykavittós, Athene

Lykavittós, Athene (foto: Marcel Walther)

Kortom, Athene is prachtig vanuit de hoogte, maar onderschat ook vooral niet de rest van de stad, met talloze interessante musea, het oude en gezellige Plaka, heerlijke restaurantjes en genoeg historische locaties!

Meer reistips over Athene?

Lees ook Stadstour en foodsafari in Athene

 

Deze (gast)blog is geschreven door Sanne. Neem ook een kijkje op haar eigen reisblog The Walking Dutch. 

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reizen door Griekenland?Misschien vind je deze blogs over Griekenland ook leuk:

Lesbos - de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid
Griekenland

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende eilanden, ondanks dat het de thuisbasis is van Ouzo en je er de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid van The Petrified Forest kunt vinden. Lesbos ligt in de Egeïsche zee en de hoofdstad Mytilini is ook het Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

De mooiste plekjes in Griekenland
Griekenland

De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is niet verrassend, want het land is rijk aan schitterende eilanden, prachtige natuurlandschappen en adembenemende bezienswaardigheden. Helaas is het onmogelijk om alle plekken in Griekenland in één vakantie te bezoeken, dus is het goed om te weten welke plekken een must see zijn. Bovendien is De mooiste plekjes in Griekenland

De mooiste Griekse eilanden
Griekenland

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Griekenland is het land van het azuurblauwe water, de idyllische huisjes met blauwe daken, de smaakvolle Griekse keuken en de zeer gastvrije mensen. Wie eenmaal de Griekse eilanden heeft ontdekt wil niets anders meer. Maar dat is ook niet zo gek, Griekenland is het land met de meeste zonuren, minste regendagen en heeft duizenden mooie Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy