De allermooiste sterrenhemel ter wereld zien? Ga naar La Palma!

Gepubliceerd: 02 nov 2018 | Foto: De allermooiste sterrenhemel ter wereld?

Sterren kijken tijdens de vakantie, een geweldige activiteit, vind je ook niet? Op veel plekken op de wereld kun je mooie sterrenhemels spotten, toch springt er eentje bovenuit. Volgens kenners is het Canarische eiland La Palma een van de mooiste plekken om sterren te spotten. Doordat er weinig lichtvervuiling is op het Canarische Eiland La Palma, kun je een adembenemende sterrenhemel spotten. Kijk zelf maar naar de foto’s, prachtig toch?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Benjamín Brito Fernández (@benbrittenphoto) op

Op het eiland worden ook verschillende onderzoeken gedaan. Zo is er eerder deze maand een prototype van een nieuwe ‘Large Size Telescope’ geïnstalleerd op de Roque de los Muchachos. UNESCO benoemde La Palma tot het allereerste officiële ‘starlight reserve’, met de Roque de los Muchachos als een van de beste plekken ter wereld om naar de sterren te kijken. Deze plek ligt 2.420 meter boven zeeniveau.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kai Stockrahm (@ravens__view) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kai Stockrahm (@ravens__view) op

Zo zie je maar, dat je voor een mooie sterrenhemel niet buiten Europa hoeft te kijken. Wij waren deze maand in Schotland en merkten ook dat op veel plekken in Schotland de lichtvervuiling een stuk minder is dan in Nederland. Zo ook in Rosehearty aan de kust, waar we deze mooie foto’s hebben gemaakt.

Sterrenhemel tijdens onze overnachting

Sterrenhemel tijdens onze overnachting

Prachtige sterrenhemel

Prachtige sterrenhemel

Waar heb jij de mooiste sterrenhemel ooit gespot?

Wanneer en waar ben jij verrast door een mooie sterrenhemel?

Wil jij ook graag naar La Palma, check de mogelijkheden en bekijk deze prachtige sterrenhemel met eigen ogen.

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx