De mooiste plekken van Toscane- Florence San Gimignano en Siena

De mooiste plekken van Toscane: Florence, San Gimignano en Siena


30 mei 2018 | Italië
Foto: De mooiste plekken van Toscane- Florence San Gimignano en Siena

Prachtige steden met een rijke historie, een uitzicht van glooiende heuvels en heerlijke lokale pastagerechten? We hebben het dan natuurlijk over de regio Toscane, in Italië. Ik neem je in deze blog mee op reis naar de steden Florence, San Gimignano en Siena.

Florence: cultuur ten top

Mijn favoriet bestemming in Italië? Zonder twijfel Florence. Letterlijk op iedere hoek van deze stad is er iets moois te zien. Florence is een groot buitenmuseum, maar ook binnen is er genoeg moois te zien. Florence heeft een dertigtal musea, waarbij in de Galleria dell’ Accademie bijvoorbeeld het beroemde beeldwerk van Michelangelo, de David, te zien is.

Tip: het mooiste uitzicht over Florence heb je vanaf Piazza Michelangelo, aan de overkant van de rivier. De panoramafunctie van je camera kan je hier zeker benutten!

Duomo van Florence

Uitzicht Florence

Duomo van Florence

Duomo van Florence

San Gimignano: terug naar de middeleeuwen

De torens van het stadje San Gimignano zie je al vanaf ver in het Italiaanse landschap opduiken. Het zijn er nu nog 14 (in vroegere tijdens zelfs 72!) die ooit zijn gebouwd als prestigeproject tussen rivaliserende families. Het historische centrum van San Gimignano staat op de lijst van werelderfgoed van UNESCO en dat is niet voor niets: overal waar je kijkt zie je pittoreske steegjes, kerken en stadsmuren.

Tip: bezoek de ijssalon Gelateria Dondoli, die zelfs een aantal keer ‘wereldkampioen’ is geworden met hun heerlijke roomijs in bijzondere smaken zoals lavendel.

IJs van de beste salon

IJs van de beste salon

De mooiste plekken van Toscane- Florence San Gimignano en Siena

De toren van San Gimignano

Lokale wijn

Lokale wijn

Siena: van piazza naar duomo

Siena is een stad vol historie. Bezoek zeker de Duomo di Siena, de indrukwekkende kathedraal van Siena. Niet alleen de buitenkant is rijk versierd, ook binnen kijk je je ogen uit. Verdwaal door de kleine straatjes en laat je verrassen door de mooie middeleeuwse binnenstad.

Tip: zoek een mooie plek op het terras van het Piazza del Campo. Dit plein is het hart van de stad, waar alles gebeurd!

Piazza del Campo

Piazza del Campo

Binnenkant van Duomo di Siena

Binnenkant van Duomo di Siena

Tips voor deze route door Toscane

  • Vanaf 75 euro retour vlieg je al op Florence. Het ideale startpunt voor je reis in Toscane!
  • Huur zeker een auto om het gebied te verkennen: wij kozen voor een mooie Fiat 500 (en zeg nu zelf, er is geen leukere auto voor een rondreis in Italië). Voor een week autohuur betaal je ongeveer 100 euro.
  • Wij verbleven op camping park Albatros, niets fijner om na een warme dag in Toscane nog even aan het strand of zwembad te kunnen liggen.
  • De beste reistijd voor Toscane is in het voor- of naseizoen. In april, mei of september heb je een aangename temperatuur (tussen de 20 en 26 graden) en de minste kans op neerslag.

Deze gastblog over Toscane is geschreven door: Danielle Groeneveld


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *