Zoek
Sluit dit zoekvak.

De verborgen parels van Curaçao

De verborgen parels van Curaçao

De verborgen parels van Curaçao

De verborgen parels van Curaçao

Inhoudsopgave

De verborgen parels van Curaçao – Eind januari dit jaar werd mijn droom eindelijk werkelijkheid, ik verhuisde voor zes maanden naar het prachtige Curaçao. Dit eiland ligt in de zuidelijke Caraïbische Zee, voor de kust van Venezuela. Ik kan je verklappen: dit was het mooiste half jaar ooit!

Wat mij is opgevallen in die zes maanden, is dat veel toeristen niet verder kijken dan de zogenaamde ‘hotspots’ van Curaçao. Met deze hotspots bedoel ik de bekende stranden als Jan Thiel Beach, Mambo Beach en de Grote Knip. Op vele websites en blogs worden bij deze hotspots ook restaurantjes genoemd als Zanzibar, Zest Beach Café en Saint Tropez Ocean Club. Dit zijn stuk voor stuk heerlijke stranden en goede eetgelegenheden, maar het eiland heeft zoveel meer te bieden!

Kokomo Beach - De verborgen parels van Curaçao
Kokomo Beach

Playa Kalki

Bovenaan mijn lijstje van favoriete stranden staat zonder twijfel Playa Kalki. Dit is een strand vlakbij Westpunt, omgeven door kalkstenen klippen. Playa Kalki heeft een wit zandstrand en het water is hier niet zomaar blauw, dit is het helderste blauwe water dat ik ooit heb gezien. Fun fact: als je in dit water helemaal stil op je rug gaat liggen, kan je zelfs blijven drijven!

Playa Kalki - De verborgen parels van Curaçao
Playa Kalki

Via een trap loop je zo Kura Hulanda Lodge op. Hier heb je ook de mogelijkheid om lekker te lunchen. Omdat op dit strand vrijwel alleen de gasten van Kura Hulanda Lodge te vinden zijn, is het er altijd erg rustig. Beneden op het strand is nog een klein eettentje aanwezig, waar je prachtig kunt zitten voor een lekkere lunch, een borrelhapje of een kleurrijke cocktail.

Vanwege het helderblauwe water, is de onderwaterwereld hier magnifiek. Er is een duikschool aanwezig op het strand, maar je kunt natuurlijk ook de mooiste visjes spotten tijdens het snorkelen.

Snake Bay

Op mijn lijstje staat ook een strand dat voor maar weinig mensen bekend is: Snake Bay. Dit is een mini strandje gelegen in het vissersdorpje Boca Sami, tussen Blue Bay en Kokomo Beach. Doordeweeks is de kans groot dat je dit strand helemaal voor jezelf hebt, of natuurlijk samen met je partner. Het strand zelf is dan wel rustig, het is wel een populaire spot voor duikers. Ook kun je hier goed snorkelen. De reden dat het strand zo rustig is, is doordat er hier geen faciliteiten zijn. Mijn tip is om aan het einde van de middag richting dit strand te gaan, meestal is er dan niemand meer aanwezig. Neem een koelbox mee met wat hapjes en drankjes, en geniet van de prachtige zonsondergang. Super romantisch!

Sunset Snakebay - De verborgen parels van Curaçao
Sunset Snakebay

Playa Lagun

Een derde strand waar ik veel tijd heb doorgebracht, is Playa Lagun. Dit is een klein strand omgeven door hoge rotsen langs het water. Het strand is dan misschien wel bekend onder toeristen, de meeste mensen komen hier voor hun rust en de mooie onderwaterwereld. Ga even snorkelen en je ziet zo honderden vissen. De kans dat je een zeeschildpad ziet, is hier erg groot! Heb je ze niet gezien op Playa Lagun? Ga dan even naar het nabijgelegen strand Playa Grandi, hier zal je ze gegarandeerd zien zwemmen!

Uitzicht Playa Lagun - De verborgen parels van Curaçao
Uitzicht Playa Lagun

Boven op de rotsen bij Playa Lagun ligt een restaurantje, waar je met de trap vanaf het strand naartoe kan. Hier kan je genieten van een geweldig mooi uitzicht onder het genot van een hapje en drankje.

Buiten mijn drie favoriete stranden zijn er natuurlijk nog veel meer echte bounty stranden op Curaçao. Ik was veel te vinden bij Kokomo Beach vanwege de heerlijke lunch, op Cas Abao vanwege het helderblauwe water en witte strand, op Daaibooi vanwege de Barbecue op zondag tijdens een heerlijke zonsondergang, en op Karakter vanwege de luxe die het strand uitstraalt.

Plein Café Wilhelmina

Na een dagje intensief snorkelen en zonnen op het strand, moeten de buikjes natuurlijk gevuld worden. Meerdere malen per week was ik te vinden bij Plein Café Wilhelmina. Dit is een Nederlands eetcafé gelegen in hartje Punda, uitkijkende op de beroemde Dushi en Curaçao letters. Ze hebben een zeer uitgebreide kaart, waarvan je elk gerecht de hele dag door mag bestellen. Elke dag serveren ze een daghap, te krijgen voor maar 13,50 Antilliaanse gulden. Op donderdagavond kun je genieten van livemuziek en een vuurwerkshow. Belangrijke tip: je mag Curaçao niet verlaten zonder de Wrap Carpaccio te hebben geproefd bij Plein Café Wilhelmina, fan-tas-tisch!

Dushi Letters bij Plein Cafe Wilhelmina
Dushi Letters bij Plein Cafe Wilhelmina

Op donderdagavond is niet alleen bij Plein Café Wilhelmina livemuziek, maar in heel Punda tijdens Pundavibes. In de kleurrijke straatjes van Pietermaai District vind je Mundo Bizarro. Een klein restaurantje, geheel ingericht in Cubaanse stijl. En het eten is verrukkelijk! Op donderdagavond wordt hier live Antilliaanse muziek gespeeld. Nadat iedereen van zijn maaltijd heeft genoten, wordt er volop gedanst. Perfect als je van salsa houdt of dit graag zou willen leren!

Dineren bij Chill

Ben je een echte vleesliefhebber? Dan moét je bij Chill gaan dineren! Chill is een beachbar gelegen op Mambo Beach. De menukaart bestaat vooral uit vlees, vlees en nog eens vlees. Bestel je een lekkere vleesspies? Dan worden deze aan spiesen boven de picknicktafels gehangen. Echte aanraders zijn de verschillende hamburgers of de mixed platter, met deze platter kun je samen genieten van verschillende soorten vlees en bijgerechten. Overdag kun je bij Chill lekker op een strandbedje aan het water liggen en op vrijdag en zondag is hier een mega gezellige Happy Hour.

Chillen bij Chill - De verborgen parels van Curaçao
Chillen bij Chill

Feesten op Curaçao

Nadat de buikjes gevuld zijn, is het tijd voor een feestje. De feestavonden die vooral bekend zijn onder studenten: de Redcupparty op dinsdag bij Bar 27, Madero en Cabana op woensdag, Zanzibar op zaterdag en Wet&Wild op zondagavond. Vaak zijn er op vrijdag feestjes van Nachtwerk of HFTG bij de Urban Venue. Dit is een vette locatie gelegen achter de bioscoop in Punda. Eén keer per maand vindt de Fullmoonparty plaats op Kokomo Beach, altijd op een vrijdagavond. Deze party heeft meer een festivaluitstraling.

Een heel ander soort feestje vind je op zondagavond bij restaurant Hemingway, gelegen op Mambo Beach. Van 9 tot 11 speelt hier een liveband en wordt er flink op los gedanst! De eerste keer dat ik hier kwam wist ik niet hoe ik de salsa of meringue moest dansen. Dit is hier geen enkel probleem. Ga midden in het publiek staan, en er komt vanzelf een Antilliaanse meneer met je dansen om je dit te leren. Een gratis danslesje dus!

Dit waren al mijn favorietjes van Curaçao op een rijtje, maar is nog zoveel meer te zien en beleven op dit heerlijke eiland… De beste tip die ik daarom kan geven: boek een vlucht naar Curaçao, huur een auto en ga zelf op ontdekkingsreis!

Deze leuke gastblog over de verborgen parels van Curaçao is geschreven door Tess Luijten

Curaçao bezoeken?

Ben je enthousiast geworden over Curaçao en wil ook dit mooie eiland ook bezoeken? Laat je reis naar Curacao regelen door de specialisten van De Jong Intra

Plan je reis door Curaçao
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Curaçao