De vijf mooiste motorroutes door Europa

De vijf mooiste motorroutes door Europa + motor tips

Gepubliceerd: 17 mei 2018 | Foto: De vijf mooiste motorroutes door Europa

In Nederland is het al genieten om met de motor door onze prachtige landschappen te rijden, maar het kan nog mooier. Wij hebben de 5 mooiste routes door Europa voor je verzameld. Om te voorkomen dat je plezier wordt verpest door pech onderweg, geven wij je ook tips om goed en veilig de mooiste plekjes van Europa te kunnen doorkruisen.

De Trollenroute in Noorwegen

Noorwegen als land mag niet ontbreken in een overzicht van mooiste landen om met de motor door te rijden. Tijdens de rit weet je niet waar je kijken moet. De Trollenroute is 20 kilometer lang en is een afwisseling van fjorden waar je doorheen rijdt en rotswanden waar je overheen rijdt. Op de rotswanden heb je een prachtig uitzicht over de fjorden met de gevarieerde begroeiing en een smal beekje onderin de fjord. De hoofdprijs komt pas op het eindpunt. Hier heb je een beeldschone uitkijk over een groot deel van de route. Zeker een aanrader.

Trollstigen in Noorwegen
Trollstigen in Noorwegen

De Stelviopas in Italië

Van Noorwegen gaan we naar Italië vlak bij de grens met Zwitserland. Hier ligt de Stelviopas. Het is geen eenvoudige route om te rijden met de motor, maar de ervaren en goed voorbereide motorrijders gaat het zeker lukken. Zorg wel voor geschikte kleding, want het kan er flink koud zijn. De route loopt namelijk over een berg van bijna 3.000 meter hoog. Ook deze route is ongeveer 20 kilometer lang. De uitzichten zijn geweldig. Deze pas is niet het gehele jaar open, maar vanaf de maand mei kun je in ieder geval wel tot na de zomer genieten van misschien wel het mooiste dat Europa te bieden heeft op de motor.

Transfagarasan in Roemenië

Met de motor naar Roemenië rijden is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar het is een verstopt deel van Europa dat zeker de moeite waard is. Tijdens de zomermaanden kun je de 90 kilometer lange route met oneindig veel haarspeldbochten doorkruisen op de motor. Waar motorrijders erg over te spreken zijn, is de kwaliteit van het asfalt. Dat valt op veel van de andere populaire routes vaak tegen. De route loopt door een berggebied met de mooiste uitzichten.

Sa Calobra op Mallorca

Mallorca is een eiland waar je niet zo even heen gaat met de motor, maar ter plaatse kun je natuurlijk ook gewoon een motor huren. Dit is een deel van Mallorca waar je nog niet onder de voeten wordt gelopen door toeristen. Met de vele rotspartijen en de hoogtevariaties in de wegen is het de moeite waard. Op de hogere wegen heb je uitzicht op zee. In dit gebied zijn er meerdere routes om uit te proberen.

Silvretta in Oostenrijk

Een weg door de Alpen. Dat moet wel het decor zijn voor een prachtig stukje weg, en dat is ook het geval. Het is er erg groen en je gaat erheen voor het echte motorrijden. De weg bestaat nauwelijks uit rechte stukken. Je slingert van links naar rechts door het landschap. Een nadeel is wel dat het een tolweg is, dus je moet er wel voor betalen. In de winter kun je in het gebied skiën en in de zomer is dit het domein voor motorrijders.

Tips voordat je de weg op gaat:

  • Sluit pechhulp voor Europa af ter aanvulling op jouw motorverzekering. Vaak is dat goedkoper dan een losse pechhulpdienst.
  • Stippel de route thuis al precies uit. Verdiep je ook in de regio. Mogelijk is een route gedurende jouw vakantie afgesloten.
  • Wat zijn de verplichtingen in het buitenland? Is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidshesje bij je te hebben?
  • Laat de motor vooraf nog volledig nakijken. Pech onderweg kan een smet op de vakantie zijn.

Wat is jouw favoriete motorroute?

Laat je reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy