De vijf mooiste motorroutes door Europa + motor tips

Gepubliceerd: 17 mei 2018 | Foto: De vijf mooiste motorroutes door Europa

De vijf mooiste motorroutes door Europa
Reisblog Liefde voor Reizen

In Nederland is het al genieten om met de motor door onze prachtige landschappen te rijden, maar het kan nog mooier. Wij hebben de 5 mooiste routes door Europa voor je verzameld. Om te voorkomen dat je plezier wordt verpest door pech onderweg, geven wij je ook tips om goed en veilig de mooiste plekjes van Europa te kunnen doorkruisen.

De Trollenroute in Noorwegen

Noorwegen als land mag niet ontbreken in een overzicht van mooiste landen om met de motor door te rijden. Tijdens de rit weet je niet waar je kijken moet. De Trollenroute is 20 kilometer lang en is een afwisseling van fjorden waar je doorheen rijdt en rotswanden waar je overheen rijdt. Op de rotswanden heb je een prachtig uitzicht over de fjorden met de gevarieerde begroeiing en een smal beekje onderin de fjord. De hoofdprijs komt pas op het eindpunt. Hier heb je een beeldschone uitkijk over een groot deel van de route. Zeker een aanrader.

Trollstigen in Noorwegen
Trollstigen in Noorwegen

De Stelviopas in Italië

Van Noorwegen gaan we naar Italië vlak bij de grens met Zwitserland. Hier ligt de Stelviopas. Het is geen eenvoudige route om te rijden met de motor, maar de ervaren en goed voorbereide motorrijders gaat het zeker lukken. Zorg wel voor geschikte kleding, want het kan er flink koud zijn. De route loopt namelijk over een berg van bijna 3.000 meter hoog. Ook deze route is ongeveer 20 kilometer lang. De uitzichten zijn geweldig. Deze pas is niet het gehele jaar open, maar vanaf de maand mei kun je in ieder geval wel tot na de zomer genieten van misschien wel het mooiste dat Europa te bieden heeft op de motor.

Transfagarasan in Roemenië

Met de motor naar Roemenië rijden is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar het is een verstopt deel van Europa dat zeker de moeite waard is. Tijdens de zomermaanden kun je de 90 kilometer lange route met oneindig veel haarspeldbochten doorkruisen op de motor. Waar motorrijders erg over te spreken zijn, is de kwaliteit van het asfalt. Dat valt op veel van de andere populaire routes vaak tegen. De route loopt door een berggebied met de mooiste uitzichten.

Sa Calobra op Mallorca

Mallorca is een eiland waar je niet zo even heen gaat met de motor, maar ter plaatse kun je natuurlijk ook gewoon een motor huren. Dit is een deel van Mallorca waar je nog niet onder de voeten wordt gelopen door toeristen. Met de vele rotspartijen en de hoogtevariaties in de wegen is het de moeite waard. Op de hogere wegen heb je uitzicht op zee. In dit gebied zijn er meerdere routes om uit te proberen.

Silvretta in Oostenrijk

Een weg door de Alpen. Dat moet wel het decor zijn voor een prachtig stukje weg, en dat is ook het geval. Het is er erg groen en je gaat erheen voor het echte motorrijden. De weg bestaat nauwelijks uit rechte stukken. Je slingert van links naar rechts door het landschap. Een nadeel is wel dat het een tolweg is, dus je moet er wel voor betalen. In de winter kun je in het gebied skiën en in de zomer is dit het domein voor motorrijders.

Tips voordat je de weg op gaat:

  • Sluit pechhulp voor Europa af ter aanvulling op jouw motorverzekering. Vaak is dat goedkoper dan een losse pechhulpdienst.
  • Stippel de route thuis al precies uit. Verdiep je ook in de regio. Mogelijk is een route gedurende jouw vakantie afgesloten.
  • Wat zijn de verplichtingen in het buitenland? Is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidshesje bij je te hebben?
  • Laat de motor vooraf nog volledig nakijken. Pech onderweg kan een smet op de vakantie zijn.

Wat is jouw favoriete motorroute?

Laat je reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reistips

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reistips

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy