Wanneer moet je voor een vouwwagen kiezen?

Gepubliceerd: 23 jul 2018 | Foto: De voordelen van een vouwwagen

Kamperen kan je op vele mogelijke manieren: de tent, caravan, camper, wild en ook met een vouwwagen. Over het laatste willen we het graag hebben. Wanneer moet je nou eigenlijk voor een vouwwagen kiezen? 

De voordelen van een vouwwagen:

Waarom kamperen met een vouwwagen? Hierop geven wij een aantal antwoorden. 

 1. Kamperen met een vouwwagen geeft meer luxe en comfort ten opzichte van een tent en luchtbed. Vaak ben je in een tent wat meer beperkt in ruimte en het hebben van een heerlijk zacht matras, dit ondervang je met een vouwwagen. 
 2. Je klapt je tent uit en je bent klaar. Zo simpel klinkt het, maar dit zal natuurlijk niet voor alle vouwwagens gelden, dus voordat je er een aanschaft is dat wel handig om hier naar te kijken. Misschien handig om eens even te kijken bij Aart Kok vouwwagens
 3. De aanschaf van een vouwwagen is goedkoper dan een caravan, maar je hebt grotendeels wel dezelfde luxe en comfort! Daarbij is de vouwwagen uiteraard meer compact mee te nemen en gemakkelijker op de weg te vervoeren. 
 4. Wanneer het kampeerseizoen voorbij is kom je met een vouwwagen ook beter uit met de stallingskosten. Zo zal je veel minder hoeven te betalen dan bij een caravan! Of wie weet past de aanhanger wel op de oprit zodat het je niks hoeft te kosten!
 5. De meeste vouwwagens zijn relatief licht en compact zodat je geen speciaal rijbewijs hoeft te hebben om de wagen te vervoeren.
 6. De vouwwagen bezit een keuken! Dit is dan weer een groot voordeel ten opzichte van een tent. Je hebt daarbij een tafeltje en een bankje boven de grond, waardoor het als het kouder is minder koud is om in de tent te zitten!
 7. In een vouwwagen heb je het idee van een tent, maar eigenlijk de luxe (al dan niet meer) van een caravan. 

Al met al is het kamperen in een vouwwagen helemaal zo gek nog niet. Vooral voor de wat avontuurlijke luxe mensen lijkt dit een geschikte optie! 

Samengevat, zijn dit de grootste voordelen van een vouwwagen: 

 • Je kunt hem makkelijk opzetten;
 • Betaalbaarder dan een caravan;
 • Je kunt er beter mee rijden;
 • Het is goedkoper stallen.

Ben jij enthousiast geworden? 

Ben je nieuwsgierig geworden wat een goede vouwwagen kost en wat de opties zijn, dan kan je natuurlijk even informeren en daarna beslissen of het iets voor je is. Mocht je er al uit zijn dan kun je nu al jouw vouwwagen kopen

Ook ervaringen met een vouwwagen? Laat het ons weten!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

Darwin: 5 leuke plekken om een drankje te doen

Wie voor de eerste keer naar Australië gaat slaat vaak het tropische Darwin in het noorden over. Plekken zoals de...

Wat te doen in Brisbane: de leukste bezienswaardigheden en tips!

Brisbane, wat komen wij er graag! Deze heerlijke stad in de Australische staat (the Sunshine State) Queensland weet ons keer...

Overnachten in Porto: leuke en goed beoordeelde accommodaties

Ga je op stedentrip naar het Portugese Porto en wil je op een leuke en goede locatie overnachten? Dan moet...

Leuke stedentrips: deze 10 mooie steden raden wij aan!

Leuke stedentrips - Kriebelt het weer om op stedentrip te gaan en is het tijd om weer een nieuwe leuke...

6 adembenemende verblijven ter ere van Wereld Oceanen Dag

Op 8 juni is het Wereld Oceanen Dag en dat moet gevierd worden! Naast dat oceanen voor een adembenemend uitzicht...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy