Wanneer moet je voor een vouwwagen kiezen?

Gepubliceerd: 23 jul 2018 | Foto: De voordelen van een vouwwagen

(ADV)

Kamperen kan je op vele mogelijke manieren: de tent, caravan, camper, wild en ook met een vouwwagen. Over het laatste willen we het graag hebben. Wanneer moet je nou eigenlijk voor een vouwwagen kiezen? 

De voordelen van een vouwwagen:

Waarom kamperen met een vouwwagen? Hierop geven wij een aantal antwoorden. 

 1. Kamperen met een vouwwagen geeft meer luxe en comfort ten opzichte van een tent en luchtbed. Vaak ben je in een tent wat meer beperkt in ruimte en het hebben van een heerlijk zacht matras, dit ondervang je met een vouwwagen. 
 2. Je klapt je tent uit en je bent klaar. Zo simpel klinkt het, maar dit zal natuurlijk niet voor alle vouwwagens gelden, dus voordat je er een aanschaft is dat wel handig om hier naar te kijken. Misschien handig om eens even te kijken bij Aart Kok vouwwagens
 3. De aanschaf van een vouwwagen is goedkoper dan een caravan, maar je hebt grotendeels wel dezelfde luxe en comfort! Daarbij is de vouwwagen uiteraard meer compact mee te nemen en gemakkelijker op de weg te vervoeren. 
 4. Wanneer het kampeerseizoen voorbij is kom je met een vouwwagen ook beter uit met de stallingskosten. Zo zal je veel minder hoeven te betalen dan bij een caravan! Of wie weet past de aanhanger wel op de oprit zodat het je niks hoeft te kosten!
 5. De meeste vouwwagens zijn relatief licht en compact zodat je geen speciaal rijbewijs hoeft te hebben om de wagen te vervoeren.
 6. De vouwwagen bezit een keuken! Dit is dan weer een groot voordeel ten opzichte van een tent. Je hebt daarbij een tafeltje en een bankje boven de grond, waardoor het als het kouder is minder koud is om in de tent te zitten!
 7. In een vouwwagen heb je het idee van een tent, maar eigenlijk de luxe (al dan niet meer) van een caravan. 

Al met al is het kamperen in een vouwwagen helemaal zo gek nog niet. Vooral voor de wat avontuurlijke luxe mensen lijkt dit een geschikte optie! 

Samengevat, zijn dit de grootste voordelen van een vouwwagen: 

 • Je kunt hem makkelijk opzetten;
 • Betaalbaarder dan een caravan;
 • Je kunt er beter mee rijden;
 • Het is goedkoper stallen.

Ben jij enthousiast geworden? 

Ben je nieuwsgierig geworden wat een goede vouwwagen kost en wat de opties zijn, dan kan je natuurlijk even informeren en daarna beslissen of het iets voor je is. Mocht je er al uit zijn dan kun je nu al jouw vouwwagen kopen

Ook ervaringen met een vouwwagen? Laat het ons weten!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

De leukste dagtrips vanuit Sydney

Er is veel te zien en te doen in en rondom het Australische Sydney. Zo kun je de rijke...

Treinrondreizen door Europa: mooie treinreizen vanuit Nederland!

Treinrondreizen door Europa, een avontuurlijke én milieubewuste manier van reizen. Een rondreis maken met de trein door Europa is ook...

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld...

Is een camper iets voor mij? De voor- en nadelen van een camper!

Het huren van een camper is hot. Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken en kiezen voor een camperreis...

City break in Stavanger: skiën, fjorden en Noorse gastvrijheid

Prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en majestueuze bergen, de omgeving van Stavanger in Noorwegen weet menig reiziger enthousiast te maken. Zeker...

Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy