Wanneer moet je voor een vouwwagen kiezen?

Gepubliceerd: 23 jul 2018 | Foto: De voordelen van een vouwwagen | (ADV)

De voordelen van een vouwwagen
Reisblog Liefde voor Reizen

Kamperen kan je op vele mogelijke manieren: de tent, caravan, camper, wild en ook met een vouwwagen. Over het laatste willen we het graag hebben. Wanneer moet je nou eigenlijk voor een vouwwagen kiezen? 

De voordelen van een vouwwagen:

Waarom kamperen met een vouwwagen? Hierop geven wij een aantal antwoorden. 

 1. Kamperen met een vouwwagen geeft meer luxe en comfort ten opzichte van een tent en luchtbed. Vaak ben je in een tent wat meer beperkt in ruimte en het hebben van een heerlijk zacht matras, dit ondervang je met een vouwwagen. 
 2. Je klapt je tent uit en je bent klaar. Zo simpel klinkt het, maar dit zal natuurlijk niet voor alle vouwwagens gelden, dus voordat je er een aanschaft is dat wel handig om hier naar te kijken. Misschien handig om eens even te kijken bij Aart Kok vouwwagens
 3. De aanschaf van een vouwwagen is goedkoper dan een caravan, maar je hebt grotendeels wel dezelfde luxe en comfort! Daarbij is de vouwwagen uiteraard meer compact mee te nemen en gemakkelijker op de weg te vervoeren. 
 4. Wanneer het kampeerseizoen voorbij is kom je met een vouwwagen ook beter uit met de stallingskosten. Zo zal je veel minder hoeven te betalen dan bij een caravan! Of wie weet past de aanhanger wel op de oprit zodat het je niks hoeft te kosten!
 5. De meeste vouwwagens zijn relatief licht en compact zodat je geen speciaal rijbewijs hoeft te hebben om de wagen te vervoeren.
 6. De vouwwagen bezit een keuken! Dit is dan weer een groot voordeel ten opzichte van een tent. Je hebt daarbij een tafeltje en een bankje boven de grond, waardoor het als het kouder is minder koud is om in de tent te zitten!
 7. In een vouwwagen heb je het idee van een tent, maar eigenlijk de luxe (al dan niet meer) van een caravan. 

Al met al is het kamperen in een vouwwagen helemaal zo gek nog niet. Vooral voor de wat avontuurlijke luxe mensen lijkt dit een geschikte optie! 

Samengevat, zijn dit de grootste voordelen van een vouwwagen: 

 • Je kunt hem makkelijk opzetten;
 • Betaalbaarder dan een caravan;
 • Je kunt er beter mee rijden;
 • Het is goedkoper stallen.

Ben jij enthousiast geworden? 

Ben je nieuwsgierig geworden wat een goede vouwwagen kost en wat de opties zijn, dan kan je natuurlijk even informeren en daarna beslissen of het iets voor je is. Mocht je er al uit zijn dan kun je nu al jouw vouwwagen kopen

Ook ervaringen met een vouwwagen? Laat het ons weten!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Meer inspirerende blogs

Overnachten in Nieuw-Zeeland
Reistips

Overnachten in Nieuw-Zeeland: onze favoriete accommodaties

Wat een droomreis was onze road trip door Nieuw-Zeeland. Van adembenemende gletsjers tot idyllische strandjes. We genieten nog steeds na. Tijdens onze rondreis door Nieuw-Zeeland hebben wij op verschillende mooie plekken overnacht. Wil jij ook overnachten in Nieuw-Zeeland? Onze favoriete plekken en accommodaties vind je terug in deze blog. Lees nu onze ervaringen en waarom Overnachten in Nieuw-Zeeland: onze favoriete accommodaties

Maak een vakantieglossy
Reistips

Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Wie droomt er niet van om op de voorpagina van een magazine te staan. Met het maken van een vakantieglossy wordt dit realiteit. Verzamel je mooiste reiskiekjes, schiet een knallende portretfoto voor op de voorkant en beschrijf je mooiste reismomenten. Met de software van My glossy is dit in een handomdraai geregeld. Hoe het maken van een Maak een vakantieglossy met je mooiste reisherinneringen

Doen in Amsterdam - Amsterdam door de ogen van een Vlaming
Reistips

Amsterdam door de ogen van een Vlaming

Amsterdam is een heerlijke stad. Ik weet zeker dat reizigers van over heel de wereld dat zullen beamen. En zeker mijn landgenoten 😉. Onze noorderburen komen in deze blog voor Liefde voor Reizen te weten hoe wij als Belgen en Vlamingen Amsterdam zien. Prachtige grachten Wie kent de Amsterdamse grachten nu niet? De stad bulkt Amsterdam door de ogen van een Vlaming

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Reis met ons mee en ontdek hoe bijzonder de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy