Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wanneer moet je voor een vouwwagen kiezen?

De voordelen van een vouwwagen

Wanneer moet je voor een vouwwagen kiezen?

De voordelen van een vouwwagen

Inhoudsopgave

Kamperen kan je op vele mogelijke manieren: de tent, caravan, camper, wild en ook met een vouwwagen. Over het laatste willen we het graag hebben. Wanneer moet je nou eigenlijk voor een vouwwagen kiezen? 

De voordelen van een vouwwagen:

Waarom kamperen met een vouwwagen? Hierop geven wij een aantal antwoorden. 

 1. Kamperen met een vouwwagen geeft meer luxe en comfort ten opzichte van een tent en luchtbed. Vaak ben je in een tent wat meer beperkt in ruimte en het hebben van een heerlijk zacht matras, dit ondervang je met een vouwwagen. 
 2. Je klapt je tent uit en je bent klaar. Zo simpel klinkt het, maar dit zal natuurlijk niet voor alle vouwwagens gelden, dus voordat je er een aanschaft is dat wel handig om hier naar te kijken. Misschien handig om eens even te kijken bij Aart Kok vouwwagens
 3. De aanschaf van een vouwwagen is goedkoper dan een caravan, maar je hebt grotendeels wel dezelfde luxe en comfort! Daarbij is de vouwwagen uiteraard meer compact mee te nemen en gemakkelijker op de weg te vervoeren. 
 4. Wanneer het kampeerseizoen voorbij is kom je met een vouwwagen ook beter uit met de stallingskosten. Zo zal je veel minder hoeven te betalen dan bij een caravan! Of wie weet past de aanhanger wel op de oprit zodat het je niks hoeft te kosten!
 5. De meeste vouwwagens zijn relatief licht en compact zodat je geen speciaal rijbewijs hoeft te hebben om de wagen te vervoeren.
 6. De vouwwagen bezit een keuken! Dit is dan weer een groot voordeel ten opzichte van een tent. Je hebt daarbij een tafeltje en een bankje boven de grond, waardoor het als het kouder is minder koud is om in de tent te zitten!
 7. In een vouwwagen heb je het idee van een tent, maar eigenlijk de luxe (al dan niet meer) van een caravan. 

Al met al is het kamperen in een vouwwagen helemaal zo gek nog niet. Vooral voor de wat avontuurlijke luxe mensen lijkt dit een geschikte optie! 

Samengevat, zijn dit de grootste voordelen van een vouwwagen: 

 • Je kunt hem makkelijk opzetten;
 • Betaalbaarder dan een caravan;
 • Je kunt er beter mee rijden;
 • Het is goedkoper stallen.

Ben jij enthousiast geworden? 

Ben je nieuwsgierig geworden wat een goede vouwwagen kost en wat de opties zijn, dan kan je natuurlijk even informeren en daarna beslissen of het iets voor je is. Mocht je er al uit zijn dan kun je nu al jouw vouwwagen kopen

Ook ervaringen met een vouwwagen? Laat het ons weten!

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis