Mooiste herfstbestemmingen – Dé voordelen van reizen in de herfst!

De voordelen van reizen in de herfst

De voordelen van reizen in de Herfst

Herfst, veel mensen vinden het maar een sombere tijd. Toch heeft de herfst ook een groot voordeel, de natuur is dan namelijk op haar mooist. De blaadjes aan de bomen verkleuren massaal en leveren de prachtigste plaatjes op. Tijd om dus naar buiten te gaan! Maar op welke plekken kun je nou eigenlijk het beste de herfstkleuren spotten? Wij hebben de mooiste herfstbestemmingen voor je op een rijtje gezet en vertellen je wat de voordelen zijn van reizen in de herfst. Geniet je mee?

New York, Verenigde Staten

Tijdens de herfst is het extra genieten in New York. De stadsparken kleuren prachtig rood en geel en geven een betoverend beeld. Een wandeling door het stadspark Central Park is dan extra bijzonder (zie foto). Mooi hé?

Herfst in de Verenigde Staten

Central Park in de herfst, New York

Perthshire, Schotland

Ook in Schotland kun je je laten betoveren tijdens de herfst. Tijdens een roadtrip kun je in verschillende parken die je tegenkomt genieten van de felle kleuren van de natuur, een bijzonder mooi gezicht. Zo ook in het Schotse Perthshire, een plek die midden in Schotland ligt (zie foto).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door University of Dundee (@dundeeuni) op

Arashiyama, Japan

Er is één land dat je als herfstbestemming absoluut niet mag missen en dat is Japan natuurlijk. Het bamboebos bij Arashiyama in Kyoto is tijdens de herfst, wanneer de blaadjes beginnen te verkleuren, adembenemend mooi. Kijk zelf maar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Scott Dunn (@scottdunn_travel) op

Douro vallei, Portugal

Reizigers die wel eens naar Portugal zijn geweest kennen deze vallei vast wel. De Douro Vallei is een prachtig wijngebied wat eigenlijk in elk jaargetijden een aanrader is om te bezoeken. Toch is het tijdens de herfst extra genieten in de Douro Vallei, wanneer het landschap zich in vele verschillende kleuren laat zien.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Six Senses Douro Valley (@sixsensesdourovalley) op

De voordelen van reizen in de herfst

Je vraagt je wellicht wel af waarom zou ik gaan reizen als het weer kouder wordt en de kans op regen toeneemt? Eigenlijk moet je je niet teveel laten leiden door het weer, want de herfst heeft qua reisperiode namelijk veel voordelen:

 • In het najaar is het een stuk voordeliger reizen dan in de zomervakantie, mits je niet in de herfstvakantie gaat reizen;
 • De herfst is betoverend mooi, zoals ik al eerder aangaf. Je waant je in echte droomlandschappen en kunt de mooiste plaatjes schieten;
 • Als je voor de herfst kiest, is het een stuk minder toeristisch dan in de zomervakantie, mits je niet in de herfstvakantie gaat reizen;
 • Terwijl iedereen aan het bikkelen is op zijn werk, heb jij je vakantie nog tegoed. Wat een heerlijk vooruitzicht, vind je niet?
Hebben we je overtuigd en wil je graag last minute van de herfst genieten? Vraag dan de gratis reisgidsen voor het najaar aan en maak die droomreis.
TAGS: new york
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

 1. Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

  Reacties

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *