Havana; wat te doen in de gezellige hoofdstad van Cuba?

Gepubliceerd: 18 sep 2018 | Foto: Wat te doen in Havana, de hoofdstad van Cuba?

Wat te doen in Havana, de hoofdstad van Cuba?
Reisblog Liefde voor Reizen

Havana is de hoofdstad van Cuba en ligt aan de noordkant van het eiland. De stad ligt aan een baai en is door de haven uitgegroeid tot een belangrijke wereldstad. Langs de kust vind je een boulevard van ruim 7 kilometer lang, de Malecón. Hier komen veel Cubanen samen om te genieten van het uitzicht en het verfrissende water van de zee.

Het oude gedeelte van de stad (Habana Vieja) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets! Het is prachtige mix van oude koloniale gebouwen, smalle straatjes, kleurrijke oldtimers en salsamuziek. Belangrijke delen van de stad worden regelmatig gerestaureerd om het toerisme te stimuleren. Het is heerlijk om uren rond te lopen door de straten van Havana.

Kleurrijke oldtimers in Havana
Kleurrijke oldtimers in Havana

Er is ontzettend veel te doen in Havana en je kunt je hier dus wel een paar dagen goed vermaken. De sfeer en de vriendelijkheid van de Cubanen, maken dit een aangename plek. Wat mag je echt niet missen tijdens je bezoek aan Havana? Je leest het hieronder!

Een Oldtimer (cabrio)-tour langs de hoogtepunten van Havana

Overal in Cuba zie je ze rijden; de oldtimers. Een leuke manier om de stad te verkennen is door een tour te maken in een cabrio. Een gids neemt je dan mee op pad langs de mooiste plekjes van Havana. Je kunt een vooraf opgezette tour uitzoeken, maar uiteraard kun je ook zelf je route bepalen. Zie je jezelf al zitten op de achterbank van een cabrio-oldtimer, rijdend over de kilometerslange Malécon? Vergeet vooral niet te stoppen bij: El Capitolio, Plaza de la Revolución, Parque John Lennon en Cementerio de Colón of Columbus Cemetery.

El Capitolio
El Capitolio

Museo Del Ron Havana Club (Het rum museum)

In Havana vind je het rum-museum van Havana Club. Je kunt hier een rondleiding krijgen, waarbij je van alles verteld wordt over het productieproces. Aan het einde van de rondleiding kun je uiteraard wat verschillende soorten rum proeven onder het genot van Cubaanse muziek. Helemaal niet vervelend 🙂

Museo de la Revolución

Zoals de naam al doet vermoeden, word je bij het Museo de la Revolución geïnformeerd over alles wat met de Cubaanse Revolutie te maken heeft. De jarenlange geschiedenis trekt hier aan je voorbij. Het museum is gevestigd in het voormalige presidentieel paleis van de afgezette dictator Batista. Probeer wel door de vele propaganda heen te kijken. Deze vind je hier namelijk veelvuldig.

Kleurrijke gebouwen
Kleurrijke gebouwen

Callejón de Hamel

In de wijk Centro Habana vind je Callejón de Hamel. Dit is een kleurrijk en schilderachtig steegje met allerlei betekenisvolle beschilderingen die verwijzen naar de slavernij. De straat is gewijd aan de Afro-Cubaanse cultuur. Je kunt hier heerlijk ronddwalen, wat kunstexposities bekijken en uiteraard ook een heerlijke cocktail drinken. Bezoek Callejón de Hamel vooral eens op zondagochtend (vanaf 11 uur). Er worden dan diverse dansen opgevoerd waardoor het er dan druk en gezellig is.

Plaza de la Cathedral & Plaza de Armas

Havana barst van de prachtige pleinen en geweldige gebouwen, maar vergeet vooral Plaza de la Cathedral en Plaza de Armas niet te bezoeken! Op Plaza de la Cathedral vind je Cathedral de San Cristobal. Deze rooms-katholieke kathedraal is opgedragen aan Christoffel Colombus, de ontdekker van Cuba. Plaza de Armas is het oudste plein van Havana. Je vindt hier vaak een uitgebreide boekenmarkt en in het midden staat het standbeeld van de oud-president Antonio de Cespedes.

Je ziet het, er is veel te zien en te doen in Havana. Wat zijn jouw favoriete plekken in de gezellige hoofdstad van Cuba?

Deze leuke gastblog over Havana is geschreven door Kim Hobo. Neem ook eens een kijkje op haar eigen reisblog Ontdekjebestemming.nl

Enthousiast geworden over Cuba?

Ga het ook zelf ervaren, bekijk nu de mogelijkheden.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Cuba ook leuk:

De 3 leukste dingen om te doen op Cuba
Cuba

Cuba: de 3 leukste dingen om te doen op Cuba

Gastblogger Jarah neemt je in deze blog mee naar het kleurrijke Cuba. De 3 leukste dingen om te doen op Cuba.  Tip: bekijk ook zeker even zijn reisvideo onder deze blog. Adembenemende beelden vanuit Cuba waardoor je nog meer zin krijgt in je rondreis door Cuba! La Habana vieja Dit wordt ook wel het oude Havana Cuba: de 3 leukste dingen om te doen op Cuba

Welke plekken mogen niet ontbreken tijdens een rondreis door Cuba?
Cuba

Rondreis door Cuba? Deze mooie plekken mogen niet ontbreken!

Cuba is een land met een rijke historie en dat zie je op vele plekken terug in het straatbeeld. Cuba roept het gevoel van de jaren ’50 op. Iedereen kent het beeld van de oldtimers, schitterende koloniale gebouwen en de heerlijke mojito’s. Maar Cuba heeft nog veel meer te bieden! Denk aan de prachtige vallei Rondreis door Cuba? Deze mooie plekken mogen niet ontbreken!

Een kijkje in het authentieke Cuba
Cuba

Een kijkje in het authentieke Cuba

“Dan ben je nog net op tijd!” kreeg ik van veel mensen om mij heen te horen zodra ik vertelde naar Cuba op vakantie te gaan. En eerlijk is eerlijk, het versoepelen van het Amerikaanse embargo met Cuba was inderdaad de voornaamste reden om deze zomer naar het eiland af te reizen; ook al stond Een kijkje in het authentieke Cuba

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy