Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een vakantie op Curaçao: meer dan alleen relaxen op het strand!

Vakantie Curacao, dit is leuk om te doen!

Een vakantie op Curaçao: meer dan alleen relaxen op het strand!

Vakantie Curacao, dit is leuk om te doen!

Inhoudsopgave

Curaçao is het eiland met prachtige witte zandstranden en mooi helder blauw water… Een echte droombestemming! Je kunt hier dus heerlijk luieren op het strand, maar er zijn nog een heleboel andere dingen te doen op het eiland.

Het is bijvoorbeeld super leuk om een auto te huren en op die manier het eiland te verkennen. Ook kun je op veel plekken de bus pakken. Curaçao zal je op verschillende manieren versteld doen staan; de prachtige stranden, de relaxte sfeer en de indrukwekkende natuurgebieden.

Kortom, echt een bestemming die je een keer wilt bezoeken!

Hieronder een aantal tips voor toffe dingen om te doen op Curaçao:

Christoffelpark

Het Christoffelpark ligt in het westen van het eiland, richting het Westpunt. Je vindt hier het hoogste punt van het eiland: de Christoffelberg (375 meter). Het nationaal park is 2.300 hectare groot en daarmee het grootste natuurpark van Curaçao.

Het park is in 1978 opgericht en het beslaat een gebied waar zich vroeger drie plantages bevonden. Je kunt hier zeldzame dieren en planten tegenkomen, zoals het Curaçaose witstaarthert, de Zweepslang, diverse soorten vleermuizen, cactussen en orchideeën.

In het park kun je diverse wandelingen maken of je kunt er met de auto een aantal routes afleggen. Voor wie een avontuurlijke route wilt lopen, moet zeker kiezen voor de wandeling naar de top van de Christoffelberg!

Klein Curaçao

Met de boot kun je een uitstapje maken naar het onbewoonde Klein Curaçao. Door de wind en stroming kan dit een vrij heftige boottocht zijn, maar wel echt de moeite waard! Je vindt hier prachtige stranden, maar ook een bijzonder mooie onderwaterwereld. Wanneer je gaat snorkelen, kun je met een beetje geluk zeeschildpadden spotten!

Ga je liever duiken? Dan heb je de kans om in een diepe grot een haai tegen te komen. Naast snorkelen, duiken en relaxen aan het strand, kun je ook het eiland verder verkennen. Niet te missen is de oude vuurtoren, die na meer dan 130 jaar nog steeds overeind staat. Ook zie je er allerlei scheepswrakken die zijn aangespoeld op het eiland.

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curaçao en een van de bekendste plekken van het eiland. Iedereen kent de foto’s wel van de handelskade met de kleurrijke gebouwen en de Koningin Emmabrug (ook wel bekend als de pontjesbrug).

In Willemstad kun je uren rondlopen in onder andere de gezellige wijken Punda, Otrobanda en Pietermaai. Het historische centrum van Willemstad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat is niet voor niets! Er zijn gezellige terrasjes, overal muziek en prachtige gekleurde gebouwen. Breng eens een bezoek aan het bekende Fort Amsterdam, de drijvende markt waar de kooplieden vanuit Venezuela hun goederen verkopen en het Riffort.

Een vakantie op Curaçao
Een vakantie op Curaçao

Jan Thiel Beach (e.o.)

Langs de westkust van Curaçao vind je geweldige stranden, met allemaal hun eigen charme! Sommige stranden zijn wat verscholen en je vindt deze pas als goed zoekt, zoals Playa Porto Marie. Andere stranden zijn een stuk bekender en toeristischer, zoals Jan Thiel Beach en Mambo Beach. Op en rondom Jan Thiel Beach vind je diverse hotels, resorts, restaurants en winkeltjes. Fijne voorzieningen voor een relaxvakantie dus!

Wil je de minder toeristische stranden bezoeken? Dan kun je het beste richting het Westpunt rijden. Waar je ook besluit naartoe te gaan, er zijn super veel heerlijke plekken om tot in de late uurtjes aan het strand te zitten, lekker te eten en te borrelen. Ook de zonsondergangen zijn hier fantastisch!

Jan Thiel Beach
Jan Thiel Beach

Shete Boka Nationaal Park

Deze kant van het eiland is een stuk ruiger en dat merk je heel goed aan het landschap. Het Shete Boka Nationaal Park beslaat een kustlijn van 10 kilometer met verschillende baaien en inhammen. Shete Boka betekent letterlijk ‘zeven inhammen’.

Vooral Boka Pistol is een bezienswaardigheid! Het water knalt hier zo hard tegen de rotsen dat het lijkt of er een pistool afgaat. Je kunt in het park diverse wandelingen maken langs de indrukwekkende baaien en inhammen. Vind je het te warm of heb je geen zin om een lange wandeling te maken? Dan kun je met de auto ook een aantal routes volgen van en naar de inhammen. Vergeet in ieder geval geen stop te maken bij Boka Tabla, Boka Pistol en Boka Wandomi!

Shete Boka Nationaal Park
Shete Boka Nationaal Park

Je ziet het, Curaçao heeft echt nog veel meer te bieden dan alleen de prachtige stranden. Zo kun je toch heerlijk relaxen, maar ook de andere hoogtepunten van het eiland ontdekken!

Ben jij wel eens op Curaçao geweest? Wat vond jij het leukste om te doen?

Deze leuke gastblog over Curaçao is geschreven door Kim Hobo. Meer informatie over een reis naar Curaçao vind je op Ontdek je bestemming:
https://ontdekjebestemming.nl/ontdek-curacao/

Ook het mooie Curacao ontdekken?

Bekijk hier de mogelijkheden en ontdek het ook zelf.

Plan je reis door Curaçao
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Curaçao