Vakantie Lanzarote: zon, strand, dromedarissen en watergeisers!

Gepubliceerd: 13 sep 2018 | Foto: Vakantie Lanzarote: Puerto del Carmen

Lanzarote, als klein mannetje heeft dit Canarische Eiland behoorlijk indruk op mij gemaakt. Wij hadden namelijk een appartement direct aan de oceaan, waardoor je iedere ochtend als je wakker werd het klotsen van de golven hoorde en direct naar buiten wilde gaan om te gaan zwemmen of te gaan vissen tussen de rotsen. Een heerlijke vakantie was het, waar ik nog vaak aan terugdenk. Als je twijfelt over Lanzarote, dan moet je zeker even deze blog lezen, ik kan dit Canarische Eiland namelijk zeker aanraden. Een vakantie Lanzarote is namelijk echt genieten.

Het hele jaar door 20+ graden

Lanzarote is één van de Canarische Eilanden. Net als Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en La Palma is Lanzarote een belangrijke Europese vakantiebestemming. Wanneer je naar Lanzarote gaat, kun je het hele jaar door rekenen op temperaturen boven de 20 graden overdag. Een prima temperatuurtje dus! Zo is het er ook in december en januari aangenaam.

Vulkanisch eiland

Het is een vulkanisch eiland en dat kun je ook duidelijk zien als je rondreist over het eiland. De bergen die gevormd zijn door lavastromen zijn namelijk goed zichtbaar. Vanaf Amsterdam vlieg je er in 4,5 uur naartoe en op het eiland is er een goede busverbinding. Maar het is zeker aan te raden om een auto te huren, hiermee kun je nog sneller de mooiste plekken van het eiland bekijken.

Dromedarissen en watergeisers

Lanzarote is een eiland waar je naar toe moet gaan als je de rust wilt opzoeken, wilt genieten van het Spaanse zonnetje en af en toe tussendoor een leuke activiteit wilt gaan doen. Zo kun je bijvoorbeeld een trip maken naar het Nationaal park Timanfaya, een park met een maanachtig landschap en waarbij je watergeisers kunt spotten. Dit is gaaf om mee te maken en zeker de moeite waard als je op Lanzarote bent. Je kunt het park bezoeken met de bus of per dromedaris. Die laatste optie maakt het tripje natuurlijk helemaal bijzonder en af.

Nationaal park Timanfaya
Nationaal park Timanfaya

Cueva de los Verdes

Nog een bezienswaardigheid op Lanzarote die je niet mag missen is Cueva de Los Verdes. Deze enorme grotten vormen een prachtige verzameling van allerlei vulkanische grotten die je aan de hand van een gids kunt bewonderen. Een bezoek aan deze grotten zorgt ervoor dat je even in een hele andere wereld terecht komt. Lees meer over Cueva de los Verdes.

Lago Verde

Over bijzondere stranden gesproken. Lago Verde, het lavastrand van Lanzarote, is een bijzondere ervaring om te bezoeken. Het pikzwarte strand in combinatie met het gifgroene water (wat zo lijkt) uit de oceaan, maakt deze plek echt bijzonder.

Charco Verde / Lago Verde, Lanzarote
Charco Verde / Lago Verde, Lanzarote

Mijn vakantie op Lanzarote beviel mij zo goed, dat ik zeker nog een keertje terug ga naar Lanzarote. Hopelijk weer op dezelfde plek, om weer dat gevoel te krijgen net als vroeger. Staat Lanzarote ook op jouw lijstje?

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Spanje

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat...

Wat zijn de mooiste Spaanse eilanden?

Wanneer je denkt aan Spanje, komen de eilanden al snel in zicht. Want wat zijn dat mooie vakantieoorden met bijna...

Ibiza, zó veel meer dan een partyeiland

Vraag wat mensen op straat waar ze als eerste aan denken bij het horen van de naam Ibiza. Waarschijnlijk zul...

Wat te doen in Puerto de Mogan op Gran Canaria

Zoek je een land binnen Europa waar het gehele jaar warm is? Dan kan ik je aanraden op vakantie te...

ABCyou Bed&Breakfast in Valencia

In het hart van Valencia, Spanje, vind je de super sfeervolle Bed & Breakfast ABCyou! ABCyou heeft een gezellige koffiebar...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy