Zoek
Sluit dit zoekvak.

Drie must sees in Krakau

Stedentrip Krakau - Must sees in Krakau, Polen

Drie must sees in Krakau

Stedentrip Krakau - Must sees in Krakau, Polen

Inhoudsopgave

Krakau is ongetwijfeld een van de mooiste steden in Midden-Europa. Logisch, de stad is de ideale combinatie van cultuur, natuur en leuke hotspots. Deze drie plekken zijn echte must sees tijdens je trip in Krakau!

1. Rynek Glowny

Rynek Glowny is het centrale plein van Krakau en is met zijn 40.000 m2 een van de grootste middeleeuwse pleinen van Europa. Naast de prachtige oude gebouwen, kerken en de lakenhal die het plein sieren, vind je rond Rynek Glowny tal van gezellige cafés en restaurantjes. Geloof me, het is zalig vertoeven op een van de terrassen, waar je geniet van de bedrijvigheid die zich op het plein afspeelt. En zoals overal in Krakau, vallen de prijzen hier gelukkig goed mee!

2. Planty

De oude binnenstad van Krakau wordt omringd door Planty, een stadspark dat de vroegere stadsmuren van de stad volgt. In een lus van vier kilometer kan je rond het volledige centrum wandelen en passeer je ook langs het Wawel kasteel, een van de trekpleisters van de stad. Het is een heerlijke plek om rond te kuieren en voor de sportievelingen onder ons is het ook de perfecte joggingspot. De zomers in Krakau zijn erg warm, en dan bieden de hoge bomen je een deugddoende schaduwplek. Je vindt er ook enkele leuke cafés waar je je gezellig kan neervleien.

Stadspark Planty
Stadspark Planty

3. Zakrzówek

Een hidden gem net buiten het oude stadscentrum van Krakau, zo kan je Zakrzówek het best beschrijven. Deze lagune met azuurblauw water en steile rotswanden was vroeger een kalksteengroeve en is per ongeluk ontstaan toen er te diep gegraven werd. Een groot deel van de lagune is in feite niet toegankelijk, al kan je wel gemakkelijk rond het water wandelen. Omdat er in het verleden dodelijke ongelukken gebeurde met wildzwemmers, is er een hek rond het water geplaatst. Zwemmen of duiken kan in de zomermaanden wel via het betaalde strand en het daar gevestigde duikcentrum. De ideale plek om af te koelen!

Zakrzówek
Zakrzówek

Staat Krakau nog niet op jouw travel wishlist? Dan is het hoog tijd om daar verandering in te brengen en deze must sees van Krakau met je eigen ogen te aanschouwen!

Ook zin in een stedentrip naar Krakau?

Bekijk het aanbod aan stedentrips naar Krakau.

 

Deze leuke gastblog over Krakau is geschreven door Lise Swennen

Plan je reis door Polen
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Polen