Islas Medas; duiken & snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa

Gepubliceerd: 13 aug 2018 | Foto: Duiken in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas

Vele mensen denken dat je verre reizen moet maken om van de onderwaterwereld te kunnen genieten, alleen dat is zeker niet waar. Ons continent beschikt namelijk over een prachtig duik/snorkelgebied, genaamd de Islas Medas (Spanje). Natuurlijk vind je hier niet de prachtig gekleurde riffen en felgekleurde vissen die je aan de andere kant van de wereld tegen komt, maar ieder gebied heeft zijn eigen bijzonderheden en zo dus ook zijn eigen schoonheden!

Onderwater bij Islas Medas

Zelf vertrok ik afgelopen zomer naar de Medas eilanden om daar mijn PADI open water te halen. Eerst had ik zo mijn twijfels over dit gebied, maar toen ik eenmaal in het water lag was ik er niet meer uit te krijgen. Aan de oppervlakte word je namelijk al omringt door scholen van prachtige vissen. Zwart, wit, beige, doorzichtig, gestreept, groot of klein ze zwemmen allemaal om je heen, en dat op een afstand van maar een paar centimeter!

Medas eilanden - Padi halen!

Medas eilanden – Padi halen!

Zodra je meer richting de rotsen gaat zal je als je goed kijkt rotsvisjes tegenkomen, ze verschillen in lengte van 3 centimeter tot wel een halve meter. Tussen de rotsen kun je misschien ook wel een octopus of kleine murene spotten! Verder kun je als je veel gelukt hebt ook barracuda’s en zeeschildpadden tegenkomen. Als duiker blijf je natuurlijk niet alleen aan de oppervlakte, maar daal je af naar een dieper gelegen gebied. Hier bevinden zich dan ook andere organismen.

Duiken en snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas

Duiken in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas in Spanje

Terwijl ik afdaalde bleef het niet bij scholen van kleinere visjes. Hoe dieper ik kwam, hoe groter de vissen werden. Op gegeven moment werd ik zelfs omringd door joekels van wel anderhalve meter. Dat is natuurlijk even schrikken, maar wel een geweldige ervaring. Niet alleen de vissen in de diepte zijn groter, maar ook de Murenen, soms zie je een kop met een doorsnede van ongeveer 10 tot 15 centimeter uit een holletje koekeloeren.

Murenen gespot

Murenen gespot

Prachtige onderwaterwereld

Prachtige onderwaterwereld

Wat je ook in de rotsen vindt zijn kreeften. Het zijn geen standaard kreeften met van die grote scharen, maar met felgele dunne sprieten, echt prachtig om te zien! Niet alleen in de rotsen bevindt zich leven, maar ook er bovenop. Roodgekleurde zeesterren vestigen zich op de rotsen en in combinatie met het witte koraal is het een prachtig gezicht!

Zeester gespot!

Zeester gespot!

Boven water

Blijf je liever boven water, maar wil je toch van de eilanden genieten? Geen probleem! Rond de Islas Medas zijn er talloze bedrijfjes gevestigd die jou maar al te graag een rondleiding langs de eilanden geven (het is ook mogelijk om zelf een bootje te huren als je in bezit bent van een vaarbewijs). Vanaf de boot zie je de vele meeuwen hun plekje zoeken op de rotsen die in het prachtig helderblauwe water liggen.

Duiken bij de rotsen

Doordat het water hier zo helder is kun je de vissen zien zwemmen, superhandig als je toch iets van het leven onderwater mee wilt krijgen, maar zelf het water niet in wilt. Als je helemaal het water niet op wilt kun je de eilanden ook bewonderen vanaf de boulevard. De zonsondergang hier is trouwens ook erg mooi!

Deze leuke gastblog is geschreven door: Rachelle Kelfkens

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Spanje

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat...

Wat zijn de mooiste Spaanse eilanden?

Wanneer je denkt aan Spanje, komen de eilanden al snel in zicht. Want wat zijn dat mooie vakantieoorden met bijna...

Ibiza, zó veel meer dan een partyeiland

Vraag wat mensen op straat waar ze als eerste aan denken bij het horen van de naam Ibiza. Waarschijnlijk zul...

Wat te doen in Puerto de Mogan op Gran Canaria

Zoek je een land binnen Europa waar het gehele jaar warm is? Dan kan ik je aanraden op vakantie te...

ABCyou Bed&Breakfast in Valencia

In het hart van Valencia, Spanje, vind je de super sfeervolle Bed & Breakfast ABCyou! ABCyou heeft een gezellige koffiebar...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy