Zoek
Sluit dit zoekvak.

Islas Medas; duiken & snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa

Duiken en snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas

Islas Medas; duiken & snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa

Duiken en snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas

Inhoudsopgave

Vele mensen denken dat je verre reizen moet maken om van de onderwaterwereld te kunnen genieten, alleen dat is zeker niet waar. Ons continent beschikt namelijk over een prachtig duik/snorkelgebied, genaamd de Islas Medas (Spanje). Natuurlijk vind je hier niet de prachtig gekleurde riffen en felgekleurde vissen die je aan de andere kant van de wereld tegen komt, maar ieder gebied heeft zijn eigen bijzonderheden en zo dus ook zijn eigen schoonheden!

Onderwater bij Islas Medas

Zelf vertrok ik afgelopen zomer naar de Medas eilanden om daar mijn PADI open water te halen. Eerst had ik zo mijn twijfels over dit gebied, maar toen ik eenmaal in het water lag was ik er niet meer uit te krijgen. Aan de oppervlakte word je namelijk al omringt door scholen van prachtige vissen. Zwart, wit, beige, doorzichtig, gestreept, groot of klein ze zwemmen allemaal om je heen, en dat op een afstand van maar een paar centimeter!

Medas eilanden - Padi halen!
Medas eilanden – Padi halen!

Zodra je meer richting de rotsen gaat zal je als je goed kijkt rotsvisjes tegenkomen, ze verschillen in lengte van 3 centimeter tot wel een halve meter. Tussen de rotsen kun je misschien ook wel een octopus of kleine murene spotten! Verder kun je als je veel gelukt hebt ook barracuda’s en zeeschildpadden tegenkomen. Als duiker blijf je natuurlijk niet alleen aan de oppervlakte, maar daal je af naar een dieper gelegen gebied. Hier bevinden zich dan ook andere organismen.

Duiken en snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas
Duiken in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas in Spanje

Terwijl ik afdaalde bleef het niet bij scholen van kleinere visjes. Hoe dieper ik kwam, hoe groter de vissen werden. Op gegeven moment werd ik zelfs omringd door joekels van wel anderhalve meter. Dat is natuurlijk even schrikken, maar wel een geweldige ervaring. Niet alleen de vissen in de diepte zijn groter, maar ook de Murenen, soms zie je een kop met een doorsnede van ongeveer 10 tot 15 centimeter uit een holletje koekeloeren.

Murenen gespot
Murenen gespot
Prachtige onderwaterwereld
Prachtige onderwaterwereld

Wat je ook in de rotsen vindt zijn kreeften. Het zijn geen standaard kreeften met van die grote scharen, maar met felgele dunne sprieten, echt prachtig om te zien! Niet alleen in de rotsen bevindt zich leven, maar ook er bovenop. Roodgekleurde zeesterren vestigen zich op de rotsen en in combinatie met het witte koraal is het een prachtig gezicht!

Zeester gespot!
Zeester gespot!

Boven water

Blijf je liever boven water, maar wil je toch van de eilanden genieten? Geen probleem! Rond de Islas Medas zijn er talloze bedrijfjes gevestigd die jou maar al te graag een rondleiding langs de eilanden geven (het is ook mogelijk om zelf een bootje te huren als je in bezit bent van een vaarbewijs). Vanaf de boot zie je de vele meeuwen hun plekje zoeken op de rotsen die in het prachtig helderblauwe water liggen.

Duiken bij de rotsen

Doordat het water hier zo helder is kun je de vissen zien zwemmen, superhandig als je toch iets van het leven onderwater mee wilt krijgen, maar zelf het water niet in wilt. Als je helemaal het water niet op wilt kun je de eilanden ook bewonderen vanaf de boulevard. De zonsondergang hier is trouwens ook erg mooi!

Deze leuke gastblog is geschreven door: Rachelle Kelfkens

Plan je reis door Spanje
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Spanje