Islas Medas; duiken & snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa

Gepubliceerd: 13 aug 2018 | Foto: Duiken in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas

Duiken in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas
Reisblog Liefde voor Reizen

Vele mensen denken dat je verre reizen moet maken om van de onderwaterwereld te kunnen genieten, alleen dat is zeker niet waar. Ons continent beschikt namelijk over een prachtig duik/snorkelgebied, genaamd de Islas Medas (Spanje). Natuurlijk vind je hier niet de prachtig gekleurde riffen en felgekleurde vissen die je aan de andere kant van de wereld tegen komt, maar ieder gebied heeft zijn eigen bijzonderheden en zo dus ook zijn eigen schoonheden!

Onderwater bij Islas Medas

Zelf vertrok ik afgelopen zomer naar de Medas eilanden om daar mijn PADI open water te halen. Eerst had ik zo mijn twijfels over dit gebied, maar toen ik eenmaal in het water lag was ik er niet meer uit te krijgen. Aan de oppervlakte word je namelijk al omringt door scholen van prachtige vissen. Zwart, wit, beige, doorzichtig, gestreept, groot of klein ze zwemmen allemaal om je heen, en dat op een afstand van maar een paar centimeter!

Medas eilanden - Padi halen!

Medas eilanden – Padi halen!

Zodra je meer richting de rotsen gaat zal je als je goed kijkt rotsvisjes tegenkomen, ze verschillen in lengte van 3 centimeter tot wel een halve meter. Tussen de rotsen kun je misschien ook wel een octopus of kleine murene spotten! Verder kun je als je veel gelukt hebt ook barracuda’s en zeeschildpadden tegenkomen. Als duiker blijf je natuurlijk niet alleen aan de oppervlakte, maar daal je af naar een dieper gelegen gebied. Hier bevinden zich dan ook andere organismen.

Duiken en snorkelen in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas

Duiken in het mooiste onderwatergebied van Europa; Islas Medas in Spanje

Terwijl ik afdaalde bleef het niet bij scholen van kleinere visjes. Hoe dieper ik kwam, hoe groter de vissen werden. Op gegeven moment werd ik zelfs omringd door joekels van wel anderhalve meter. Dat is natuurlijk even schrikken, maar wel een geweldige ervaring. Niet alleen de vissen in de diepte zijn groter, maar ook de Murenen, soms zie je een kop met een doorsnede van ongeveer 10 tot 15 centimeter uit een holletje koekeloeren.

Murenen gespot

Murenen gespot

Prachtige onderwaterwereld

Prachtige onderwaterwereld

Wat je ook in de rotsen vindt zijn kreeften. Het zijn geen standaard kreeften met van die grote scharen, maar met felgele dunne sprieten, echt prachtig om te zien! Niet alleen in de rotsen bevindt zich leven, maar ook er bovenop. Roodgekleurde zeesterren vestigen zich op de rotsen en in combinatie met het witte koraal is het een prachtig gezicht!

Zeester gespot!

Zeester gespot!

Boven water

Blijf je liever boven water, maar wil je toch van de eilanden genieten? Geen probleem! Rond de Islas Medas zijn er talloze bedrijfjes gevestigd die jou maar al te graag een rondleiding langs de eilanden geven (het is ook mogelijk om zelf een bootje te huren als je in bezit bent van een vaarbewijs). Vanaf de boot zie je de vele meeuwen hun plekje zoeken op de rotsen die in het prachtig helderblauwe water liggen.

Duiken bij de rotsen

Doordat het water hier zo helder is kun je de vissen zien zwemmen, superhandig als je toch iets van het leven onderwater mee wilt krijgen, maar zelf het water niet in wilt. Als je helemaal het water niet op wilt kun je de eilanden ook bewonderen vanaf de boulevard. De zonsondergang hier is trouwens ook erg mooi!

Deze leuke gastblog is geschreven door: Rachelle Kelfkens

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reizen door Spanje?Misschien vind je deze blogs over Spanje ook leuk:

Top 5 mooiste plekken in Spanje
Spanje

Top 5 mooiste plekken in Spanje – De onontdekte parels!

Zit je eraan te denken om een vakantie naar Spanje te boeken, maar heb je nog geen idee waar naartoe? Geen paniek, want op deze pagina ga je ongetwijfeld inspiratie krijgen. In dit artikel nemen we je namelijk mee naar de 5 mooiste plekken in Spanje en laten we je ook nog eens een gave Top 5 mooiste plekken in Spanje – De onontdekte parels!

De leukste fietssteden in Spanje
Spanje

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen wanneer je op de fiets stapt en heerlijk rondfiets met de wind in haren. Maar wat zijn nou de leukste fietssteden in Spanje? Dat lees je in deze nieuwe blog. Leukste fietssteden in Spanje In De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wat te doen in Barcelona
Spanje

Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Niets beter dan even aan de winter te ontsnappen in een immer zonnige stad zoals Barcelona, nietwaar? Dat is wat wij vorige maand deden. We gingen hoogstpersoonlijk nog eens een kijkje nemen in het bijzondere Barcelona. Een wereld apart binnen Spanje, ons niet zo onbekend. Jullie zijn toch al in Barcelona geweest? Dat klopt! We Barcelona op repeat: wat te doen in deze mooie Spaanse stad!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy