Gerust op reis met een huisdier

Gepubliceerd: 18 mei 2018 | Foto: Op reis met een huisdier

Op reis gaan is heel leuk. Maar vaak genoeg zijn er bepaalde zaken die ons dan nog weerhouden om op reis te gaan of om voor lang tijd op reis te blijven. Een van deze zaken is het hebben van een huisdier. Een huisdier is ook deel van de familie en als wij op reis gaan zonder ons huisdier hebben wij niet altijd een gerust gevoel. We zijn dan op sommige momenten op de dag toch in gedachte verzonken bij onze lieve hond of kat. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om gerust op reis te gaan met een huisdier.

De verschillende manieren om samen met je huisdier op reis te kunnen gaan zijn:

  • Dierenpension.
    Er zijn verschillende dierenpensions waar wij gerust onze lieve huisdieren kunnen achterlaten. De dieren worden niet alleen maar goed voorzien van voeding, drank en een onderdak, maar zij worden ook lekker bezig gehouden. Spelletjes worden samen gedaan en een wandeling hoort er dan ook bij. Misschien wil je huisdier hier wel nooit meer weg!
  • Dierenoppas.
    Sommigen kunnen het permitteren om een dierenoppas te betalen voor hun dier. Zo iemand word ook wel een petsitter genoemd. Dat gebeurd meestal tijdens een korte reis, want zo iemand wordt ook per bezoek betaald. Kan best wel hoog oplopen als het een vakantie is van een paar weken toch! In ieder geval kun je dan wel met een gerust gevoel genieten van jouw vakantie. Video bellen is dan ook een leuke manier om toch in contact te kunnen blijven.
  • Bestemming.
    Als je toch liever samen met je huisdier wil reizen is dat ook een optie. Rekening houdend met je bestemming. Er zijn tegenwoordig genoeg verblijfplaatsen waar huisdieren zijn toegestaan. Het wordt ook steeds populairder om met een huisdier te reizen, vandaar. Wij zijn laatst nog bij Ackersate geweest en dat is ons heel goed bevallen. Maar er is natuurlijk ook genoeg andere keus zoals: 3 x perfecte plekken om te reizen met je hond

Naast deze mogelijkheden is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk; ook met een huisdier.

Een bezoekje aan de dierenarts.

Het is altijd handig dat er een kleine check up plaats vind. De dierenarts kan dan zien of het een aanrader is om je huisdier mee te nemen. Zo kun je voorkomen dat je halverwege terug moeten rijden of uit het vliegtuig moeten stappen. Eventuele medicijnen heb je dan ook altijd bij de hand.

Wetgeving.

Niet in alle landen is het toegestaan om een huisdier in en uit mee te nemen. Ook de verschillende vaccinatie tellen mee bij het kiezen van je bestemming. Bij het kiezen van een bestemming moet er dan ook goed naar de wetgeving gekeken worden.

Zo zie je maar weer dat het totaal geen probleem is om met een huisdier op vakantie te gaan, het vergt alleen wat meer research werk. Zie het als een ‘extra kind’ en neem de tijd om alles goed uit te zoeken om niet voor onverwachte problemen of kosten te staan.

Deze gastblog is geschreven door: Claudi Konings. Ook een keer gastbloggen?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

8 jaar Liefde voor Reizen: win een reis rondom de wereld!

Van een weekendje genieten op Texel, een onvergetelijke reis door Lapland, tot aan een mooie boottocht door de wetlands van...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy