Gerust op reis met een huisdier

Gepubliceerd: 18 mei 2018 | Foto: Op reis met een huisdier

Op reis met een huisdier
Reisblog Liefde voor Reizen

Op reis gaan is heel leuk. Maar vaak genoeg zijn er bepaalde zaken die ons dan nog weerhouden om op reis te gaan of om voor lang tijd op reis te blijven. Een van deze zaken is het hebben van een huisdier. Een huisdier is ook deel van de familie en als wij op reis gaan zonder ons huisdier hebben wij niet altijd een gerust gevoel. We zijn dan op sommige momenten op de dag toch in gedachte verzonken bij onze lieve hond of kat. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om gerust op reis te gaan met een huisdier.

De verschillende manieren om samen met je huisdier op reis te kunnen gaan zijn:

  • Dierenpension.
    Er zijn verschillende dierenpensions waar wij gerust onze lieve huisdieren kunnen achterlaten. De dieren worden niet alleen maar goed voorzien van voeding, drank en een onderdak, maar zij worden ook lekker bezig gehouden. Spelletjes worden samen gedaan en een wandeling hoort er dan ook bij. Misschien wil je huisdier hier wel nooit meer weg!
  • Dierenoppas.
    Sommigen kunnen het permitteren om een dierenoppas te betalen voor hun dier. Zo iemand word ook wel een petsitter genoemd. Dat gebeurd meestal tijdens een korte reis, want zo iemand wordt ook per bezoek betaald. Kan best wel hoog oplopen als het een vakantie is van een paar weken toch! In ieder geval kun je dan wel met een gerust gevoel genieten van jouw vakantie. Video bellen is dan ook een leuke manier om toch in contact te kunnen blijven.
  • Bestemming.
    Als je toch liever samen met je huisdier wil reizen is dat ook een optie. Rekening houdend met je bestemming. Er zijn tegenwoordig genoeg verblijfplaatsen waar huisdieren zijn toegestaan. Het wordt ook steeds populairder om met een huisdier te reizen, vandaar. Wij zijn laatst nog bij Ackersate geweest en dat is ons heel goed bevallen. Maar er is natuurlijk ook genoeg andere keus zoals: 3 x perfecte plekken om te reizen met je hond

Naast deze mogelijkheden is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk; ook met een huisdier.

Een bezoekje aan de dierenarts.

Het is altijd handig dat er een kleine check up plaats vind. De dierenarts kan dan zien of het een aanrader is om je huisdier mee te nemen. Zo kun je voorkomen dat je halverwege terug moeten rijden of uit het vliegtuig moeten stappen. Eventuele medicijnen heb je dan ook altijd bij de hand.

Wetgeving.

Niet in alle landen is het toegestaan om een huisdier in en uit mee te nemen. Ook de verschillende vaccinatie tellen mee bij het kiezen van je bestemming. Bij het kiezen van een bestemming moet er dan ook goed naar de wetgeving gekeken worden.

Zo zie je maar weer dat het totaal geen probleem is om met een huisdier op vakantie te gaan, het vergt alleen wat meer research werk. Zie het als een ‘extra kind’ en neem de tijd om alles goed uit te zoeken om niet voor onverwachte problemen of kosten te staan.

Deze gastblog is geschreven door: Claudi Konings. Ook een keer gastbloggen?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reisinspiratie

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reisinspiratie

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reisinspiratie

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy