Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gerust op reis met een huisdier

Op reis met een huisdier

Gerust op reis met een huisdier

Op reis met een huisdier

Inhoudsopgave

Op reis gaan is heel leuk. Maar vaak genoeg zijn er bepaalde zaken die ons dan nog weerhouden om op reis te gaan of om voor lang tijd op reis te blijven. Een van deze zaken is het hebben van een huisdier. Een huisdier is ook deel van de familie en als wij op reis gaan zonder ons huisdier hebben wij niet altijd een gerust gevoel. We zijn dan op sommige momenten op de dag toch in gedachte verzonken bij onze lieve hond of kat. Gelukkig zijn er steeds meer manieren om gerust op reis te gaan met een huisdier.

De verschillende manieren om samen met je huisdier op reis te kunnen gaan zijn:

  • Dierenpension.
    Er zijn verschillende dierenpensions waar wij gerust onze lieve huisdieren kunnen achterlaten. De dieren worden niet alleen maar goed voorzien van voeding, drank en een onderdak, maar zij worden ook lekker bezig gehouden. Spelletjes worden samen gedaan en een wandeling hoort er dan ook bij. Misschien wil je huisdier hier wel nooit meer weg!
  • Dierenoppas.
    Sommigen kunnen het permitteren om een dierenoppas te betalen voor hun dier. Zo iemand word ook wel een petsitter genoemd. Dat gebeurd meestal tijdens een korte reis, want zo iemand wordt ook per bezoek betaald. Kan best wel hoog oplopen als het een vakantie is van een paar weken toch! In ieder geval kun je dan wel met een gerust gevoel genieten van jouw vakantie. Video bellen is dan ook een leuke manier om toch in contact te kunnen blijven.
  • Bestemming.
    Als je toch liever samen met je huisdier wil reizen is dat ook een optie. Rekening houdend met je bestemming. Er zijn tegenwoordig genoeg verblijfplaatsen waar huisdieren zijn toegestaan. Het wordt ook steeds populairder om met een huisdier te reizen, vandaar. Wij zijn laatst nog bij Ackersate geweest en dat is ons heel goed bevallen. Maar er is natuurlijk ook genoeg andere keus zoals: 3 x perfecte plekken om te reizen met je hond

Naast deze mogelijkheden is het belangrijk dat je goed voorbereid op reis gaat. Een goede voorbereiding is het halve werk; ook met een huisdier.

Een bezoekje aan de dierenarts.

Het is altijd handig dat er een kleine check up plaats vind. De dierenarts kan dan zien of het een aanrader is om je huisdier mee te nemen. Zo kun je voorkomen dat je halverwege terug moeten rijden of uit het vliegtuig moeten stappen. Eventuele medicijnen heb je dan ook altijd bij de hand.

Wetgeving.

Niet in alle landen is het toegestaan om een huisdier in en uit mee te nemen. Ook de verschillende vaccinatie tellen mee bij het kiezen van je bestemming. Bij het kiezen van een bestemming moet er dan ook goed naar de wetgeving gekeken worden.

Zo zie je maar weer dat het totaal geen probleem is om met een huisdier op vakantie te gaan, het vergt alleen wat meer research werk. Zie het als een ‘extra kind’ en neem de tijd om alles goed uit te zoeken om niet voor onverwachte problemen of kosten te staan.

Deze gastblog is geschreven door: Claudi Konings. Ook een keer gastbloggen?

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis