Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Hoe bespaar je tijdens een roadtrip naar Spanje?

Hoe bespaar je tijdens een roadtrip naar Spanje

Hoe bespaar je tijdens een roadtrip naar Spanje?

Hoe bespaar je tijdens een roadtrip naar Spanje

Inhoudsopgave

Een autovakantie Noord Spanje maken wordt steeds populairder. Noord Spanje leent zich namelijk heel goed voor een heuse rondreis door Spanje met de auto. Met zijn mooie en diverse landschap, goede wegen en veel plekken die nog niet overspoelt zijn door toeristen, is Noord Spanje een echte parel voor de verfijnde Europa-reiziger.

Maar zoals iedereen die wel eens een roadtrip (of rondreis Spanje auto) heeft gemaakt, weet dat dit best wel prijzig kan worden. Want je hebt niet alleen te maken met overnachtingskosten en geld voor eten en drinken, ook de brandstofkosten kunnen snel oplopen. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal tips op een rijtje gezet van gevorderde roadtrippers. Hopelijk kan jij op je volgende autovakantie Noord Spanje wat geld besparen voor leuke dingen.

Tip 1: Regel een goede Spanje autorondreis

Iets waar heel veel mensen niet bij stil staan is dat sommige auto’s veel minder (of beter) geschikt zijn voor een roadtrip dan anderen. Natuurlijk moet een auto comfortabel zitten gezien je er iedere dag voor langere tijd in zit, maar dit moet niet te erg ten koste gaan van het verbruik. Want met alle kilometers die je maakt kunnen deze kosten erg snel oplopen. Heb je een echte benzine slurper?

Dan kan je misschien kijken of je voor de vakantie kan ruilen met iemand die een zuinigere auto heeft. Ben je een echte roadtripper, dan is het slim om bij de aankoop van je auto hier rekening mee te houden. Let op het verbruik, het type brandstof dat het gebruikt en natuurlijk de betrouwbaarheid van de auto zelf. Het laatste wat je wil hebben is dat bijvoorbeeld je distributieriem het begeeft midden in Andalusië.

Rio Chillar (in Nerja, Andalusië)
Rio Chillar (in Nerja, Andalusië)

Tip 2: Neem een camping kookstelletje mee en genoeg eten

Tijdens een autovakantie Noord Spanje is het heel verleidelijk om constant buiten de (auto)deur te eten. Er zijn genoeg leuke cafés, restaurants en bijzondere plekken waar je de beste Spaanse maaltijden kan krijgen. Het probleem is echter dat de kosten voor eten en drinken snel op kunnen lopen. Daarom nemen veel roadtrippers een camping kookstelletje mee met één of twee pannetjes. Hiermee kan je bij de lokale supermarkten alle benodigde ingrediënten kopen om op je kampeerplek (of zelfs op de parkeerplaats) even snel een maaltijd te maken.

Als je echt goedkoop uit wil zijn en gemakkelijke maaltijden wilt maken, kan je altijd kant en klare blikken met eten meenemen vanuit Nederland. Misschien niet de haute cuisine die je elders vindt, maar het draagt wel bij aan de roadtripervaring tijdens een rondreis autovakantie door Noord Spanje.

Tip 3: Een autovakantie Noord-Spanje is niet af zonder uitstapjes

Ga jij een autovakantie Noord Spanje of een rondreis Spanje auto maken? Dan horen daar natuurlijk leuke uitstapjes bij. Let echter wel op dat je dit niet te duur maakt. Want niet alleen kan het geld tijdens zo’n autorondreis door Spanje heel snel op gaan.

Gelukkig zijn er heel veel leuke activiteiten die goedkoop of zelfs helemaal gratis zijn. En dat is wel zo prettig, vooral als je in een toeristischer deel zit zoals aan de kust.

  • Neem lekker een paar strandhanddoeken mee en besteed een dagje (of twee) op het strand. Alle stranden in Spanje zijn gratis te gebruiken. Kijk hierbij naar stranden die iets buiten het centrum liggen van een kuststad. Op die manier zijn er wel genoeg voorzieningen, maar kan je vaak gratis parkeren. Ook is het hier een stuk rustiger dan op de stranden van een kuststad.
  • Tijdens een autovakantie Noord Spanje zal je het vast opvallen dat er heel veel wijngaarden zijn. Bij veel wijngaarden kan je super goedkoop een kijkje nemen. Je krijgt dan een rondleiding door de wijngaard zelf, ziet hoe de wijn gemaakt wordt, en kan achteraf zelfs een proeverij doen! Super leuk voor bijrijders, en voor de bestuurder is er vaak ook een non-alcoholisch aanbod. Een echte aanrader voor iedere autorondreis door Spanje.
  • Alhoewel je tijdens je rondreis door Spanje met de auto genoeg hotels tegen gaat komen, wordt een autovakantie Noord Spanje juist gekenmerkt door de vele leuke hostels die je tegenkomt. Dit zorgt voor een echte roadtrip ervaring en je ontmoet ook nog eens heel veel leuke mensen.

Meer reistips over Spanje?

Misschien vind je dit ook leuk:

11 prachtige pareltjes in Andalusië

Stedentrip Valencia: 7 dagen genieten van veelzijdig Valencia

10 x doen aan de Costa del Sol

Plan je reis door Europa
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Europa