Kamperen rond het Gardameer

Gepubliceerd: 25 okt 2016 | Foto: Kamperen rond het Gardameer

Met de auto op vakantie, heerlijk. Deze keer hebben we gekozen voor Italië waar we het Gardameer en Toscane aan zullen doen. Rond 12.00 uur in de avond stappen we de auto in, om in een keer door te rijden naar het land van de pizza, pasta en limoncello. De deur slaat dicht en de auto begint te rijden, voor mij is de vakantie al begonnen.

Campings in overvloed

Na een kleine twaalf uur rijden komen we aan bij het Gardameer. Door de mooie en gunstige ligging is het een van de meest populaire vakantiebestemmingen van Italië. Dit is ook duidelijk te zien door het uiteenlopende aanbod van campings aan het Gardameer. Van grote familiecampings, tot kleine primitieve staan plaatsten. Voor iedereen is er een geschikte slaapplaats. En de regio barst van speciale bezienswaardigheden, dus er is genoeg te doen. Wij kiezen voor een rustige camping, in de buurt van het bekende plaatsje Peschiera del Garda, waar we zelf mogen kiezen waar we onze tent opzetten. Jaloers kijken we naar onze buren die gekozen hebben voor een prachtige en volledig ingerichte bungalowtent. Het is immers rond de 30 graden en het opzetten van een tent is geen pretje. Nadat de tent staat lopen we dan ook regelrecht het meer in om even lekker af te koelen.

Kamperen rond het Gardameer

Kamperen rond het Gardameer

Een uitstapje naar Sirmione

De regio rond het Gardameer heeft zoveel te bieden dat het de volgende dag tijd is om op stap te gaan. We vertrekken vroeg in de ochtend naar het plaatsje Sirmione. Het plaatsje ligt op een schiereiland aan de zuidkant van het Gardameer. Sirmione was in de tijd van de Romeinen een populair kuuroord. Vandaag de dag is het nog steeds immens populair, maar nu onder de toeristen. Desalniettemin is het zeker de moeite waard om het plaatsje te bezoeken. Met een mooi kasteel en een prachtig oud centrum kun je er heerlijk rondslenteren. En je kunt nog veel meer doen in Sirimone.

Genieten, heerlijke lekkernijen en relaxen

De volgende dagen maken we per trein een uitstapje naar de romantische stad Verona, maken we een prachtige autorit langs de westkant van het Gardameer en genieten we van de heerlijke lekkernijen in verschillende historische dorpjes. Natuurlijk nemen we ook een dagje de tijd om te relaxen langs het meer en dan is het alweer tijd om verder te reizen naar een andere mooie plek in Italië: Toscane. Ik ben benieuwd wat we daar zullen meemaken.

Gastblog door: L. de Vries

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

Treinrondreizen door Europa: mooie treinreizen vanuit Nederland!

Treinrondreizen door Europa, een avontuurlijke én milieubewuste manier van reizen. Een rondreis maken met de trein door Europa is ook...

São Bento: een van de mooiste stations ter wereld!

Wie de mooie Portugese havenstad Porto bezoekt mag een bezoek aan São Bento, een van de mooiste treinstations ter wereld...

Is een camper iets voor mij? De voor- en nadelen van een camper!

Het huren van een camper is hot. Steeds meer mensen hebben de smaak te pakken en kiezen voor een camperreis...

City break in Stavanger: skiën, fjorden en Noorse gastvrijheid

Prachtige fjorden, indrukwekkende gletsjers en majestueuze bergen, de omgeving van Stavanger in Noorwegen weet menig reiziger enthousiast te maken. Zeker...

Rondreis door Afrika: Malawi, Zambia en Zimbabwe

Het is alweer even geleden maar graag wil ik jullie meenemen in dit vervolg op mijn vorige blog. Even kort...

De leukste bestemmingen om oud & nieuw te vieren

Ben jij even helemaal klaar met die geijkte tradities rond de jaarwisseling en zoek jij liever dit jaar met oudejaarsavond...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en richt zich op avontuurlijke reizigers. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy