Kamperen in Frankrijk: 4 reden waarom het super is!

Kamperen in Frankrijk: 4 reden waarom het super is!

Kamperen in Frankrijk: 4 reden waarom het super is!

Jaarlijks vertrekken er veel Nederlanders naar Frankrijk. Een maandje op de camping. Voor vele het hoogtepunt van het jaar. Toch hangt er een beetje een suffe imago rondom campings in Frankrijk, terwijl dit helemaal nergens voor nodig is. In samenwerking met Siblu campings zetten we 4 reden op een rijtje waarom kamperen in Frankrijk eigenlijk super is.

1. Wijn wijn en wijn

De zon zien ondergaan vanaf de camping terwijl je een heerlijke lokale fles wijn opentrekt. Veel beter wordt het niet toch? Frankrijk heeft verschillende wijn regio’s, alle met een unieke smaak. De prijzen van een goede fles wijn liggen in Frankrijk veel lager, extra reden om er goed van te genieten. Tip: haal bij de lokale supermarkt wat Franse kaas en verschillende soorten vlees. En baguette erbij en je hoeft de camping niet af voor een geweldige maaltijd.

2. Prachtige steden

Elk gebied van Frankrijk heeft wel een aantal interessante steden die je kunt bezoeken. Elk met een eigen geschiedenis en cultuur. Iedereen moet een keertje de hoofdstad van de liefde, Parijs bezocht hebben. Of wat dacht je van het pittoreske Lille? Hou je van een spannende geschiedenis? Dan is Montpellier een perfecte stad om te bezoeken. Frankrijk is een zeer uitgestrekt land, dus als je mooie steden wilt bezoeken dan moet je keuzes maken. Gelukkig heeft elke regio in Frankrijk genoeg goede opties

Village de Flayosc

Village de Flayosc

3. Soleil

Als we in Nederland nog met herfstig weer zitten schijnt de zon al in zuid Frankrijk! Kan je buiten de schoolvakanties reizen? Dan kan je in zuid Frankrijk alsnog genieten van een heerlijke temperatuur en laagseizoen prijzen. Marseille wint elk jaar als meest zonnige stad van Frankrijk, wil je dus gegarandeerd lekker weer? Zoek dan vooral in deze regio.

4. Afwisselende natuur

Bergketens, laagvlakten, rivierkloven, bossen, moerassen, rotskusten en zandstranden: de natuur van Frankrijk is overweldigend mooi. De natuur in Frankrijk is overal aanwezig en je vindt er een grote diversiteit aan gebieden. Elk gebied heeft zijn eigen charme; de witte krijtrotsen in Normandië, de velden vol paarse lavendel in de Provence, de prachtige stranden aan de Côte d’Azur. Frankrijk is een en al natuur.

Gorges du Verdon

Gorges du Verdon

Heb jij wel eens gekampeerd in Frankrijk?

Hoe is jouw ervaring? Laat je reactie hier achter.

Ook zin gekregen om te kamperen in Frankrijk? Bekijk het aanbod en ervaar het zelf.

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.