The medieval city of Carcassonne, France.

Kamperen in Zuid-Frankrijk (reistips + voorbereiding)


30 jul 2018 | Reistips
Foto: The medieval city of Carcassonne, France.

Frankrijk is het kampeerland van Europa bij uitstek. Voor iedere soort vakantie heeft het iets te bieden. Een ideaal vakantiegebied is Languedoc-Roussillon in het Zuid-Frankrijk. Je vindt hier namelijk alles: strand, bergen, pittoreskste steden en dorpjes en heel veel historie. Gaat je volgende kampeervakantie naar Zuid-Frankrijk? Lees dan de tips hieronder voor een onvergetelijke vakantie.

Een geslaagde campingvakantie in Zuid-Frankrijk

Met ongeveer 12 uur rijden kom je aan in het mooie Zuid-Frankrijk waar de temperaturen in de zomer geregeld boven de 30 graden komen. Bovendien is de natuur hier schitterend, wat het gebied perfect maakt voor een geslaagde campingvakantie. Op een goed verzorgde camping geniet je heerlijk van een welverdiende vakantie. En een camping in Zuid Frankrijk is een uitstekende uitvalsbasis voor een mooi aantal uitstapjes in de regio.

Vissersdorpje Valras Plage

Wil je de regio Languedoc-Roussillon ontdekken? Begin dan bij het oude vissersdorpje Valras Plage. Het dorpje heeft een sfeervol dorpsplein met gezellige winkeltjes en een levendige boulevard. Bovendien ligt het dorpje aan de kust waardoor een heerlijk zandstrand binnen handbereik is.

Carcassonne

Na Parijs en de Mont-Saint- Michel is Carcassonne de grootste trekpleister van Frankrijk en dat is niet zonder reden. Carcassonne is het mooiste voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa en is nagenoeg bewaard gebleven. Niet voor niets staat het sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek het kasteel, geniet van lekker eten in de vele restaurantjes en struin rond over de gezellige pleintjes.

The medieval city of Carcassonne, France.

Carcassonne, grootste trekpleister van Frankrijk.

Canal du Midi

Het 250 kilometer lange kanaal loopt van Toulouse via Carcassonne en Béziers naar de Middellandse Zee. Maak een fiets- of wandeltocht langs het kanaal en krijg een goede indruk van dit geweldige gebied. Je rijdt over romantische bruggetjes en sluizen en dat alles in een zeer rustgevende omgeving. Naast Carcassonne is dit zeker een van de hoogtepunten van een vakantie in Zuid Frankrijk.

Kortom, er is zoveel te zien en te beleven in Zuid-Frankrijk. Vergeet ook niet te genieten van het zwembad, de camping en de zon. Want voor je het weet is je vakantie alweer voorbij.

Canal Du Midi Frankrijk

Canal Du Midi Frankrijk

Wees goed voorbereid

Ben je ook enthousiast geworden en wil je ook graag kamperen in Zuid-Frankrijk? Zorg dan altijd dat je goed voorbereid op pad gaat. Zorg voor de juiste papieren, sla de belangrijkste telefoonnummers op in je smartphone en neem de juiste kampeerspullen mee op reis. 

Meer leuke kampeertips: 


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *