Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 leuke bezienswaardigheden in Sri Lanka

Inhoudsopgave

Eerder plaatsten wij het artikel 7 redenen waarom Sri Lanka op ieders bucketlist thuishoort. De meerderheid van de lezers was het er wel over eens dat Sri Lanka echt een bezoek waard is. Hierbij speelt met name de vriendelijkheid van de mensen, het lekkere eten en natuurlijk de mooie natuur een grote rol. Sri Lanka is een prachtig land met veel leuke en mooie bezienswaardigheden. Door middel van deze blog helpen wij jou een handje en geven 5 leuke tips over Sri Lanka. Wat moet je nou echt bezoeken en doen als je in Sri Lanka bent? Heb jij ook nog een leuke tip? Laat je reactie dan achter. 

1. Boottocht over de Madu River in Balapitiya

Iets wat reizigers veel waarderen is de boottocht over de Madu River in Balapitiya. Een prachtige boottrip langs mooie eilandjes, dorpjes en mangrovebossen. Maak een stop in Galle en bezichtig daar Nederlandse overblijfselen, zoals een Nederlands fort en traditionele koopmanshuizen. 

2. Maak een onvergetelijke treinreis

Waarschijnlijk heb je het al regelmatig op televisie voorbij zien komen, die adembenemend mooie treinreizen door Sri Lanka. Dat mag je gewoon niet missen als je door het mooie Sri Lanka reist. Een mooie trip die veel reizigers waarderen is de treinreis van Kandy naar Ella. Een 7 uur durende rit, langs de mooiste landschappen. Zie jij jezelf al langs die prachtige landschappen reizen? 

3. Beklim de Pidurangala Rock

Voor de avonturiers onder ons is het beklimmen van de Pidurangala Rock een aanrader. Ga vroeg op de dag, zodat je niet in de ergste warmte loopt en geniet eindelijk van een adembenemend uitzicht. Na de wandeling heb je prachtig uitzicht op de Lion’s Rock. Volgens vele avonturiers is het klimmen van de Pidurangala Rock meer dan het geld waard! 

4. Ontdek het backpackers walhalla Ella

Als er 1 plek in Sri Lanka geclaimd is door backpackers dan is het Ella wel. Dit kleine dorpje bestaat uit slechts 1 straatje, maar staat vol met gezellige en betaalbare cafeetjes en guesthouses. Ella is de perfecte plek en een goede uitvalsbasis om te gaan hiken in een mooie omgeving of een scooter of tuktuk tocht te maken over slingerende paadjes en langs prachtige watervallen en theeplantages. 

5. Bezoek de mooiste stranden

Sluit je droomvakantie af met een bezoek aan de mooiste stranden ter wereld. Stranden in Sri Lanka zijn perfect voor de rustzoekers, maar ook voor de avonturiers die liever gaan surfen is Sri Lanka een prima land. Vooral de plekken Hikkaduwa en Arugam Bay staan bekend om goede surfplekken. Kijk natuurlijk wel naar de weersomstandigheden en de tijd van het jaar, het weer en de windomstandigheden kunnen namelijk flink variëren en het zou zonde zijn als die mooie grote golven er niet zijn. Mooie stranden vind je onder andere bij Unawatuna, Arugam Bay, Bentota en Induruwa.

Plan je nieuwe reis

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis