E-vignet Hongarije

Met de auto naar Hongarije? Hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 09 feb 2018 | Foto: E-vignet Hongarije | (ADV)

Hongarije is nog niet zo bekend onder de Nederlanders, maar met een gevarieerd landschap, de Hongaarse gastvrijheid en indrukwekkende historische gebouwen is het een prachtig vakantieland! Hongarije ligt in Centraal-Europa en heeft zeven buurlanden: Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. Prima gelegen voor een prachtige rondreis door Europa! Of je nu op wintersport gaat of heerlijk gaat genieten van het zomerse weer, een goede voorbereiding is altijd handig! Hieronder vind je de belangrijkste informatie voor jou autovakantie naar Hongarije.

Reistijd

Met de auto is Hongarije makkelijk te bereiken. De afstand tussen Utrecht en Boedapest is 1350 km. Om vanuit Nederland naar Hongarije te reizen doorkruis je enkele landen. De beste route loopt via Frankfurt, Neurenberg, Passau, Linz en Wenen naar Hongarije.

E-vignet Hongarije

Als je gebruik maakt van de nationale snelwegen van Hongarije, welke aangeduid zijn met een M, ben je verplicht om over een e-vignet voor Hongarije te beschikken. Een e-vignet, ook wel digitaal vignet, is een bewijs dat er voor het voertuig wegenbelasting is betaald. Het e-vignet wordt op kenteken geregistreerd, het kenteken en de geldigheid van het vignet staan opgeslagen in een database van Hongarije en zijn voor de autoriteiten direct beschikbaar.

Het prachtige Boedapest in Hongarije
Het prachtige Boedapest in Hongarije

E-vignet bestellen

Je hebt dus een vignet nodig, maar waar kun je dit kopen? Je kunt het vignet voor Hongarije eenvoudig online bestellen via www.autotolvignetten.nl Je ontvangt je digitale vignet binnen 1 werkdag in je mail, lekker makkelijk! Ook vignetten voor andere landen en overige verplichte producten voor je autovakantie kun je hier bestellen. Houd er rekening mee dat je zowel voor de Hongaarse als de Oostenrijkse snelwegen een digitaal vignet nodig hebt. Je kunt vignetten ook bij de grens kopen, maar houd dan wel rekening met lange files, vooral in de vakanties.

Verplichte producten

Naast een vignet is het in Hongarije verplicht om een gevarendriehoek, reservelampenset, verbanddoos en een veiligheidsvest in je auto te hebben. Aan te raden is om voor elke inzittende één veiligheidsvest te hebben. Deze producten zijn verplicht, dus zorg ervoor dat je dit mee hebt op reis! Vergeet ook niet alle verplichte producten aan te schaffen van de landen dat je doorkruist en denk in de wintermaanden aan winterbanden! Via de handige reisplanner op autotolvignetten.nl kun je gemakkelijk zien wat er allemaal nodig is voor jou reis naar Hongarije.

Met de auto naar Hongarije
Met de auto naar Hongarije

Handige tips!

Je wilt liever niet met pech aan de kant van de weg staan. Mocht dit toch gebeuren is het fijn om goed voorbereid te zijn! Check voor vertrek altijd of alle lampen werken, het reservewiel in orde is, de bandenspanning goed is en of de tank vol zit. Daarnaast is het verstandig om start en sleepkabels, een deken, waxinelichtjes, een aansteker en een zaklamp in de auto te hebben. In de wintermaanden zijn een ijskrabber, extra ruitenontdooier, antivries vloeistof en een slotontdooier geen overbodige luxe.

Om de reis een beetje comfortabel en gezellig te maken, vergeet dan niet een leuke CD, genoeg eten en drinken en eventueel een spelletje voor de kinderen op de achterbak mee te nemen.

Fijne en veilige reis naar het prachtige Hongarije!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy