Zoek
Sluit dit zoekvak.

Met de auto naar Hongarije? Hier moet je op letten!

E-vignet Hongarije

Met de auto naar Hongarije? Hier moet je op letten!

E-vignet Hongarije

Inhoudsopgave

Hongarije is nog niet zo bekend onder de Nederlanders, maar met een gevarieerd landschap, de Hongaarse gastvrijheid en indrukwekkende historische gebouwen is het een prachtig vakantieland! Hongarije ligt in Centraal-Europa en heeft zeven buurlanden: Slowakije, Oekraïne, Roemenië, Servië, Kroatië, Slovenië en Oostenrijk. Prima gelegen voor een prachtige rondreis door Europa! Of je nu op wintersport gaat of heerlijk gaat genieten van het zomerse weer, een goede voorbereiding is altijd handig! Hieronder vind je de belangrijkste informatie voor jou autovakantie naar Hongarije.

Reistijd

Met de auto is Hongarije makkelijk te bereiken. De afstand tussen Utrecht en Boedapest is 1350 km. Om vanuit Nederland naar Hongarije te reizen doorkruis je enkele landen. De beste route loopt via Frankfurt, Neurenberg, Passau, Linz en Wenen naar Hongarije.

E-vignet Hongarije

Als je gebruik maakt van de nationale snelwegen van Hongarije, welke aangeduid zijn met een M, ben je verplicht om over een e-vignet voor Hongarije te beschikken. Een e-vignet, ook wel digitaal vignet, is een bewijs dat er voor het voertuig wegenbelasting is betaald. Het e-vignet wordt op kenteken geregistreerd, het kenteken en de geldigheid van het vignet staan opgeslagen in een database van Hongarije en zijn voor de autoriteiten direct beschikbaar.

Het prachtige Boedapest in Hongarije
Het prachtige Boedapest in Hongarije

E-vignet bestellen

Je hebt dus een vignet nodig, maar waar kun je dit kopen? Je kunt het vignet voor Hongarije eenvoudig online bestellen via www.autotolvignetten.nl Je ontvangt je digitale vignet binnen 1 werkdag in je mail, lekker makkelijk! Ook vignetten voor andere landen en overige verplichte producten voor je autovakantie kun je hier bestellen. Houd er rekening mee dat je zowel voor de Hongaarse als de Oostenrijkse snelwegen een digitaal vignet nodig hebt. Je kunt vignetten ook bij de grens kopen, maar houd dan wel rekening met lange files, vooral in de vakanties.

Verplichte producten

Naast een vignet is het in Hongarije verplicht om een gevarendriehoek, reservelampenset, verbanddoos en een veiligheidsvest in je auto te hebben. Aan te raden is om voor elke inzittende één veiligheidsvest te hebben. Deze producten zijn verplicht, dus zorg ervoor dat je dit mee hebt op reis! Vergeet ook niet alle verplichte producten aan te schaffen van de landen dat je doorkruist en denk in de wintermaanden aan winterbanden! Via de handige reisplanner op autotolvignetten.nl kun je gemakkelijk zien wat er allemaal nodig is voor jou reis naar Hongarije.

Met de auto naar Hongarije
Met de auto naar Hongarije

Handige tips!

Je wilt liever niet met pech aan de kant van de weg staan. Mocht dit toch gebeuren is het fijn om goed voorbereid te zijn! Check voor vertrek altijd of alle lampen werken, het reservewiel in orde is, de bandenspanning goed is en of de tank vol zit. Daarnaast is het verstandig om start en sleepkabels, een deken, waxinelichtjes, een aansteker en een zaklamp in de auto te hebben. In de wintermaanden zijn een ijskrabber, extra ruitenontdooier, antivries vloeistof en een slotontdooier geen overbodige luxe.

Om de reis een beetje comfortabel en gezellig te maken, vergeet dan niet een leuke CD, genoeg eten en drinken en eventueel een spelletje voor de kinderen op de achterbak mee te nemen.

Fijne en veilige reis naar het prachtige Hongarije!

Plan je reis door Hongarije
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Hongarije