Natuurreis Canada; de mooiste plekken


09 dec 2016 | Reisinspiratie
Foto: Canada

Als je van adembenemend mooie natuur én wilde dieren houdt, dan ben je in Canada op de juiste plek; het land is er namelijk mee overladen. Welke plekken je als natuurliefhebber absoluut niet mag missen bij een bezoek aan dit geweldige land, zullen we je hier vertellen. Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om een ticket naar Canada te boeken? Lees dan ook even deze handige informatie over het aanvragen van een visum, en je bent klaar voor vertrek!

Jasper National Park

Dit spectaculaire park in de provincie Alberta, gelegen in de Rocky Mountains, wordt gezien als één van de mooiste natuurgebieden van Canada. Niet alleen is het landschap van Jasper National Park oogverblindend mooi met zijn gletsjers, ondergrondse rivieren en kalksteenravijnen, het gebied staat ook nog eens bekend om zijn rijke wildleven. Bij een bezoek aan dit park is voorzichtigheid daarom erg belangrijk, want het is niet onmogelijk dat je oog in oog komt te staan met een grizzlybeer of één van de andere dieren die het park rijk is.

Nahanni National Park

Al sinds 1978 staat Nahanni National Park op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit prachtige park, gelegen in Nothwest Territories, bestaat uit diepe kloven met enorme watervallen, complexe grottenstelsels en een rivier die dwars door de bergketens loopt. Verder is het park de woonplaats van vele dieren die leven in de boreale bossen. Het Nahanni National Park is dus echt een aanrader om te bezoeken.

Newfoundland en Labrador

Wil je graag plekken bezoeken waar nog maar weinig toeristen komen, dan zijn Newfoundland en Labrador het bezoeken waard. De natuur in dit gebied is spectaculair mooi. Zo is de natuur er ongerept, kun je er walvissen spotten, zie je hier en daar een kariboe, zwarte beer of één van de duizenden vogelsoorten. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om prachtige wandelingen te maken.

Niagara Falls

Eén van de meest gefotografeerde natuurverschijnselen zijn de Niagara Falls, waar je vast wel eens van gehoord hebt. Ondanks dat het dé toeristenplek van Canada is, kun je deze watervallen niet overslaan. Met een beetje geluk ben je er op een rustige dag en lukt het je om die ene foto te maken voor aan de muur, zoals je die heel gemakkelijk bij een aanbieder als PosterXXL op een canvas kunt laten drukken.

Churchill

Churchill is de juiste plek wanneer je ijsberen wilt spotten en het adembenemende Noorderlicht wilt zien. De beste periode om ijsberen te treffen is vanaf eind oktober, want dan trekken ze van hun zomerverblijf naar de randen van de Hudsonbaai. En met een beetje geluk krijg je ’s avonds op deze plek ook nog het Noorderlicht te zien.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Reacties

1 reactie

  • Janny schreef:

    Canada is natuurlijk een groot land, maar ik beveel toch zeker ook het oosten van Canada aan, de provincies New Brunswick en Nova Scotia, ongerept, weinig toerisme, prachtige natuur, veel wild en excellente kans op walvissen te spotten.
    Een absokute aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *