Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Kunsthalle en culinair genieten in Mannheim

Nieuwe Kunsthalle en culinair genieten in Mannheim

Inhoudsopgave

Het mooie Duitse Mannheim, bekend als een echte kunst- en cultuurstad, is sinds 1 juni 2018 verrijkt met een nieuwe Kunsthalle. Deze nieuwe aanwinst voor Mannheim is het grootste, nieuwe museum van Duitsland en gaat de komende tijd veel bezoekers trekken. Naast dit nieuwe museum is Mannheim ook de perfecte plek om op culinair gebied verrast te worden en heeft Mannheim ook veel plekken om goed te kunnen shoppen. Genoeg reden om dus een keertje richting het Duitse Mannheim te gaan. 

Nieuwe Kunsthalle Mannheim

De nieuwe Kunsthalle Mannheim bestaat uit 7 tentoonstellingshallen, die zijn omringd door bruggen, terrassen en een daktuin. Het museum heeft een opvallende entree die mensen uitnodigt om de Kunsthalle te gaan bezoeken. In het museum kan men genieten van verschillende indrukwekkende galerijen, een creatief laboratorium, een winkel en een restaurant.

Kunshalle Mannheim
Kunshalle Mannheim – © Kunsthalle Mannheim, Constantin Meyer, Köln

Het museum heeft een oppervlakte van 13.000 m2 wat ongeveer gelijk staat aan 2 voetbalvelden, wat enorm veel ruimte biedt voor kunst. Ook is er nog 1.500 m2 beschikbaar voor speciale tentoonstellingen. Op dit moment kun je genieten van de gerenommeerde werken van Francis Bacon en Édouard Manet.

Mannheim_Kultur- und Festivalstadt_Kunsthalle Tageslichtatrium_©Kunsthalle Mannheim, Daniel Lukac, Rainer Diehl_preview
© Kunsthalle Mannheim, Daniel Lukac, Rainer Diehl

De Kunsthalle Mannheim werd 100 jaar geleden geopend met ’s werelds eerste openbare collecties van moderne kunst. De afgelopen jaren is het o.a. een toneel geweest voor internationale kunstwerken van Édouard Manet tot Francis Bacon en was er een focus op beeldhouwkunst, die uniek is in Duitsland.

Voor de nieuwe Kunsthalle Mannheim hebben verschillende partijen samengewerkt, zoals particuliere investeerders, de stad Mannheim en diverse stichtingen. Bij elkaar hebben zij gezamenlijk zo’n 70 miljoen euro geïnvesteerd, om dit innovatieve, op maat gemaakte, architectonische ontwerp te realiseren. Het ontwerp lag in handen van het Duitse architectenbureau Gerkan, Marg en Partners.

YouTube video

Culinair genieten

Naast de nieuwe Kunsthalle is er op culinair gebied ook ontzettend veel te ontdekken in Mannheim. Wist je trouwens dat er in de stad 6 Michelin-sterrenrestaurants op slechts een paar minuten lopen van elkaar liggen. Een echt paradijs voor culinaire liefhebbers. Geniet bijvoorbeeld op de bovenste verdieping van het traditionele modehuis Engelhorn van wereldklasse gastronomie bij restaurant ‘Opus V’. Of loop een paar 100 meter verder en laat je verrassen door sterrenchef Dennis Maier die op het hoogste niveau kookt in de ‘Emma Wolf since 1920’.

Culinair genieten in Mannheim
Culinair genieten in Mannheim – foto: Stadtmarketing Mannheim

Shoppen in Mannheim

Bij wie het hart bij het horen van het woordje ‘shoppen’ sneller gaat kloppen, kan in Mannheim ook goed terecht. Winkelen in Mannheim is modern en divers, je vindt er alles op een relatief klein gebied. Die Planken in Mannheim wordt beschouwd als de “langste loopbrug” van de stad. In dit gebied vind je verschillende mooie warenhuizen, concept stores, grote winkelketens, maar ook vele leuke kleine winkeltjes. Voor ieder wat wils dus!

Voor wie nog tijd over heeft in Mannheim: 

  • Breng een bezoek aan het Technoseum
  • Bewonder de Mannheimer Wasserturm
  • Ontdek de stad Mannheim per fiets

Wil je meer leuke tips over Mannheim lezen? Neem dan ook een kijkje op de website Visit-Mannheim.de

Technomuseum
Technoseum – Credits: © TECHNOSEUM

Staat een bezoek aan Mannheim op jouw lijstje?

Laat je reactie achter!

Plan je reis door Duitsland
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Duitsland