Nieuwe Kunsthalle en culinair genieten in Mannheim

Gepubliceerd: 13 jun 2018 | Foto: Stedentrip Mannheim

Het mooie Duitse Mannheim, bekend als een echte kunst- en cultuurstad, is sinds 1 juni 2018 verrijkt met een nieuwe Kunsthalle. Deze nieuwe aanwinst voor Mannheim is het grootste, nieuwe museum van Duitsland en gaat de komende tijd veel bezoekers trekken. Naast dit nieuwe museum is Mannheim ook de perfecte plek om op culinair gebied verrast te worden en heeft Mannheim ook veel plekken om goed te kunnen shoppen. Genoeg reden om dus een keertje richting het Duitse Mannheim te gaan. 

Nieuwe Kunsthalle Mannheim

De nieuwe Kunsthalle Mannheim bestaat uit 7 tentoonstellingshallen, die zijn omringd door bruggen, terrassen en een daktuin. Het museum heeft een opvallende entree die mensen uitnodigt om de Kunsthalle te gaan bezoeken. In het museum kan men genieten van verschillende indrukwekkende galerijen, een creatief laboratorium, een winkel en een restaurant. 

Kunshalle Mannheim

Kunshalle Mannheim – © Kunsthalle Mannheim, Constantin Meyer, Köln

Het museum heeft een oppervlakte van 13.000 m2 wat ongeveer gelijk staat aan 2 voetbalvelden, wat enorm veel ruimte biedt voor kunst. Ook is er nog 1.500 m2 beschikbaar voor speciale tentoonstellingen. Op dit moment kun je genieten van de gerenommeerde werken van Francis Bacon en Édouard Manet.

Mannheim_Kultur- und Festivalstadt_Kunsthalle Tageslichtatrium_©Kunsthalle Mannheim, Daniel Lukac, Rainer Diehl_preview

© Kunsthalle Mannheim, Daniel Lukac, Rainer Diehl

De Kunsthalle Mannheim werd 100 jaar geleden geopend met ’s werelds eerste openbare collecties van moderne kunst. De afgelopen jaren is het o.a. een toneel geweest voor internationale kunstwerken van Édouard Manet tot Francis Bacon en was er een focus op beeldhouwkunst, die uniek is in Duitsland. 

Voor de nieuwe Kunsthalle Mannheim hebben verschillende partijen samengewerkt, zoals particuliere investeerders, de stad Mannheim en diverse stichtingen. Bij elkaar hebben zij gezamenlijk zo’n 70 miljoen euro geïnvesteerd, om dit innovatieve, op maat gemaakte, architectonische ontwerp te realiseren. Het ontwerp lag in handen van het Duitse architectenbureau Gerkan, Marg en Partners. 

Culinair genieten 

Naast de nieuwe Kunsthalle is er op culinair gebied ook ontzettend veel te ontdekken in Mannheim. Wist je trouwens dat er in de stad 6 Michelin-sterrenrestaurants op slechts een paar minuten lopen van elkaar liggen. Een echt paradijs voor culinaire liefhebbers. Geniet bijvoorbeeld op de bovenste verdieping van het traditionele modehuis Engelhorn van wereldklasse gastronomie bij restaurant ‘Opus V’. Of loop een paar 100 meter verder en laat je verrassen door sterrenchef Dennis Maier die op het hoogste niveau kookt in de ‘Emma Wolf since 1920’.

Culinair genieten in Mannheim

Culinair genieten in Mannheim – foto: Stadtmarketing Mannheim

Shoppen in Mannheim

Bij wie het hart bij het horen van het woordje ‘shoppen’ sneller gaat kloppen, kan in Mannheim ook goed terecht. Winkelen in Mannheim is modern en divers, je vindt er alles op een relatief klein gebied. Die Planken in Mannheim wordt beschouwd als de “langste loopbrug” van de stad. In dit gebied vind je verschillende mooie warenhuizen, concept stores, grote winkelketens, maar ook vele leuke kleine winkeltjes. Voor ieder wat wils dus!

Voor wie nog tijd over heeft in Mannheim: 

  • Breng een bezoek aan het Technoseum
  • Bewonder de Mannheimer Wasserturm
  • Ontdek de stad Mannheim per fiets 

Wil je meer leuke tips over Mannheim lezen? Neem dan ook een kijkje op de website Visit-Mannheim.de

Technomuseum

Technoseum

Staat een bezoek aan Mannheim op jouw lijstje? 

Laat je reactie achter!

 
Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Duitsland

De leukste tips voor het historische Plauen – German.Local.Culture. 

Het schilderachtige Duitse Plauen biedt een gevarieerde mix van cultuur, natuur en gastronomie. Deze stad met 65.000 inwoners, gelegen in...

Wat te doen in Keulen tijdens je stedentrip?

Wil je graag treinen en een gezellige en gastvrije stad in Europa bezoeken? Dan is Keulen de ideale stedentrip! Keulen,...

Nordhorn: verrassend leuke plek net over de grens (German.Local.Culture)

Net over de grens van Nederland in de buurt van Hengelo, in de regio Grafschaft Bentheim, vind je het mooie...

Vakantie in Cochem? Deze bezienswaardigheden mag je niet missen!

Al 30 jaar kom ik in Cochem aan de Moezel. Jarenlang hoorde ik “ wat moet jij in dat bejaardenoord?...

Proef de industriecultuur in het Duitse Ruhrgebied in 2019: Hipper dan ooit!

Net over de Duitse grens, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen vind je het Ruhrgebied. Een gebied dat vroeger vooral bekend stond...

Kerstmarkt Düsseldorf, een dagje heerlijk vertoeven vlak over de grens

Kerstmarkt Düsseldorf - Het einde van het jaar betekent niet alleen een tijd van korte dagen en koud weer, maar...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy