The Edge in New York, een waanzinnig observatiedek

Observatiedek The Edge in New York

Observatiedek The Edge in New York - Courtesy of Related Companies & Oxford Properties Group

The Edge in New York is het hoogste observatiedek in de openlucht van het westelijk halfrond. Geniet of griezel (ligt eraan of je hoogtevrees hebt) op maar liefst 345 meter van een schitterend uitzicht over de stad New York. Het is het hoogste observatiedek van de Verenigde Staten, maar ook van het westelijk halfrond. Wie de lift neemt naar boven neemt moet 60 seconden geduld hebben.

Wanneer gaat The Edge open?

Je moet nog heel even geduld hebben, maar in maart 2020 is het observatiedek open voor publiek. De bouw vordert gestaag en naar verwachting gaan ze de strakke deadline halen.

Op dit moment zijn de bouwers bezig met de glazen beschermwand, die fungeert tegen de wind en dat mensen er vanaf kunnen springen. Het observatiedek bestaat voor een deel uit een glazen vloer, waardoor je ruim 300 meter de diepte in kan kijken. Het glas is in veelvoud getest en is veilig naar Amerikaanse maatstaven. Een attractie voor echte durfallen dus.

The Edge in New York. Hudson Yards

Bijzonder mooi uitzicht

Het uitzicht van The Edge is heel bijzonder. Je hebt namelijk een goed uitzicht op New Yorkse iconen, zoals The Empire State Building en het Vrijheidsbeeld. Je hebt helaas net geen 360 graden zicht, je kijkt namelijk voor een klein deel tegen het gebouw van Hudson Yards zelf aan. Al met al, blijft het natuurlijk grandioos.

Waar ligt The Edge?

Enthousiast geworden en wil je volgend jaar deze nieuwe attractie in New York met eigen ogen bekijken? Dat kan! De Wolkenkrabber 30 Hudson Yards ligt aan de westkant van Manhattan. Pak de metro richting metrostation 34th Street – Hudson Yards en je bent er zo!

Bekijk de video

Stedentrip New York?

Zin gekregen in een stedentrip New York, bekijk hier de mogelijkheden!

TAGS: new york
Reageer op dit artikel

Op de hoogte blijven?

Ontvang als eerste de nieuwste blogs. Laat hieronder jouw e-mailadres achter (wij gebruiken jouw e-mailadres niet voor andere doeleinden)

  1. Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

    Reacties

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *