Op wereldreis als volwassene? Zo pak je dat aan!

Gepubliceerd: 13 sep 2018 | Foto: Op wereldreis als volwassene

Een wereldreis is de ultieme droom van menig reisliefhebber. Backpacken door Azië, op safari naar Afrika of in de voetsporen van Maja’s treden. De wereld is groot en een mensenleven kort, dus het is niet zo gek dat velen hunkeren naar verre tochten. Maar hoe pak je dat aan als volwassene? Voor studenten is het leven vaak simpel genoeg om een lange reis werkelijkheid te laten maken. Maar ook met een hypotheek, kinderen en een carrière is het niet te laat om op wereldreis te gaan. Ik dit artikel leer je hoe! Zo kun je zonder zorgen die wereldreis maken.

1. Bepaal voor hoe lang je wilt gaan

De lengte van je wereldreis bepaalt niet alleen de kosten, maar ook alle andere bijkomstigheden. Je baas overtuigen van een verlof van 1 maand is een stuk makkelijk dan wanneer je voor een jaar weg wilt gaan. Daarentegen kan het makkelijker zijn om onderhuurders te vinden als je een heel jaar weggaat dan wanneer je slechts enkele weken van huis bent. Kinderen maken het verhaal nog iets ingewikkelder. Met kinderen kun je het beste een langere reis tijdens de schoolvakantie plannen (scheelt ook weer een oppas!).

2. Bespreek de opties met je werkgever

Als je voor onbepaalde tijd wilt vertrekken en je baan hiervoor wilt opzeggen kun je meteen door naar stap 3. Maar veel mensen zijn dol op hun huidige baan of willen de zeker zijn van een inkomstenbron bij thuiskomst. In dat geval ga je het best in overleg met je werkgever. Zo kun je samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent op dit gesprek en met solide argumenten komt. Noem bijvoorbeeld dat 75% van de Nederlanders gemotiveerder zijn op werk na een sabbatical.

3. Maak een spaarplan

Nu dat je je reisduur en werkopties hebt bepaald moet er gespaard worden. Uiteraard moet er gespaard worden voor de reis, maar zorg ook dat je een buffer hebt opgebouwd voor onvoorziene omstandigheden. Alhoewel een werkgever je niet mag ontslaan wegens een sabbatical (mits deze is goedgekeurd), kan het wel zijn dat er tijdens je reis wordt gereorganiseerd of dat het bedrijf failliet gaat. Zo kun je alsnog zonder baan te komen zitten. Zorg bij reis van een jaar dus altijd dat je een aantal maanden leefgeld hebt voor na je thuiskomst.

4. Verhuur je huis

Als je een huurhuis hebt, kun je ervoor kiezen om je huur op te zeggen en je spullen te verkopen. Maar als je bij terugkomst weer in je vertrouwde nestje wil vertoeven, zul je voor onderhuurders moeten zorgen. Een tip hiervoor is om je reis rond de semesters van universiteiten te plannen. Zo kun je altijd wel een student vinden die slechts een tijdelijk onderkomen nodig heeft.

5. Plan je reis en geniet!

Nadat je alle logistieke horden hebt overwonnen, is het tijd voor het plannen van je reis. Laat je inspireren door al het moois van de wereld en kies waar jij heen wilt gaan. Het mooie van een lange wereldreis is dat niet alles van te voren hoeft worden uitgestippeld. Met een berg inspiratie en een eerste vliegticket, kan je reis beginnen en kun je die wereldreis maken. Geniet ervan!

Een wereldreis maken, iets voor jou?

Laat jouw reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De beste kleding voor jouw outdoor reis

Een outdoor reis is iets wat bij veel mensen hoog op het wensenlijstje staat. Een mooie reis maken naar een...

5 x doen op Magnetic Island in Australië

Het paradijselijke Magnetic Island ligt op 40 minuten varen van Townsville en kent de grootste kolonie wilde koala's van Noord-Australië....

Leuke events om te bezoeken tijdens je bezoek aan Nice

Aan de Côte d'Azur schittert het mooie Nice. Een sfeervolle stad in het zuiden van het zonnige Frankrijk dat een ontspannen...

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx

© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy