Op wereldreis als volwassene? Zo pak je dat aan!

Gepubliceerd: 13 sep 2018 | Foto: Op wereldreis als volwassene

Een wereldreis is de ultieme droom van menig reisliefhebber. Backpacken door Azië, op safari naar Afrika of in de voetsporen van Maja’s treden. De wereld is groot en een mensenleven kort, dus het is niet zo gek dat velen hunkeren naar verre tochten. Maar hoe pak je dat aan als volwassene? Voor studenten is het leven vaak simpel genoeg om een lange reis werkelijkheid te laten maken. Maar ook met een hypotheek, kinderen en een carrière is het niet te laat om op wereldreis te gaan. Ik dit artikel leer je hoe! Zo kun je zonder zorgen die wereldreis maken.

1. Bepaal voor hoe lang je wilt gaan

De lengte van je wereldreis bepaalt niet alleen de kosten, maar ook alle andere bijkomstigheden. Je baas overtuigen van een verlof van 1 maand is een stuk makkelijk dan wanneer je voor een jaar weg wilt gaan. Daarentegen kan het makkelijker zijn om onderhuurders te vinden als je een heel jaar weggaat dan wanneer je slechts enkele weken van huis bent. Kinderen maken het verhaal nog iets ingewikkelder. Met kinderen kun je het beste een langere reis tijdens de schoolvakantie plannen (scheelt ook weer een oppas!).

2. Bespreek de opties met je werkgever

Als je voor onbepaalde tijd wilt vertrekken en je baan hiervoor wilt opzeggen kun je meteen door naar stap 3. Maar veel mensen zijn dol op hun huidige baan of willen de zeker zijn van een inkomstenbron bij thuiskomst. In dat geval ga je het best in overleg met je werkgever. Zo kun je samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Zorg dat je goed voorbereid bent op dit gesprek en met solide argumenten komt. Noem bijvoorbeeld dat 75% van de Nederlanders gemotiveerder zijn op werk na een sabbatical.

3. Maak een spaarplan

Nu dat je je reisduur en werkopties hebt bepaald moet er gespaard worden. Uiteraard moet er gespaard worden voor de reis, maar zorg ook dat je een buffer hebt opgebouwd voor onvoorziene omstandigheden. Alhoewel een werkgever je niet mag ontslaan wegens een sabbatical (mits deze is goedgekeurd), kan het wel zijn dat er tijdens je reis wordt gereorganiseerd of dat het bedrijf failliet gaat. Zo kun je alsnog zonder baan te komen zitten. Zorg bij reis van een jaar dus altijd dat je een aantal maanden leefgeld hebt voor na je thuiskomst.

4. Verhuur je huis

Als je een huurhuis hebt, kun je ervoor kiezen om je huur op te zeggen en je spullen te verkopen. Maar als je bij terugkomst weer in je vertrouwde nestje wil vertoeven, zul je voor onderhuurders moeten zorgen. Een tip hiervoor is om je reis rond de semesters van universiteiten te plannen. Zo kun je altijd wel een student vinden die slechts een tijdelijk onderkomen nodig heeft.

5. Plan je reis en geniet!

Nadat je alle logistieke horden hebt overwonnen, is het tijd voor het plannen van je reis. Laat je inspireren door al het moois van de wereld en kies waar jij heen wilt gaan. Het mooie van een lange wereldreis is dat niet alles van te voren hoeft worden uitgestippeld. Met een berg inspiratie en een eerste vliegticket, kan je reis beginnen en kun je die wereldreis maken. Geniet ervan!

Een wereldreis maken, iets voor jou?

Laat jouw reactie achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy