Reisvaccinaties: waar moet ik op letten?

Reisvaccinaties: waar moet ik op letten?

Reisvaccinaties: waar moet ik op letten?

Voor vele vakantiebestemmingen buiten Europa, maar ook binnen Europa worden reisvaccinaties aanbevolen. Zo kun je bijvoorbeeld in Turkije, Kroatië of Egypte infectieziekten oplopen. Met een vaccinatie kan een ziekte of infectie worden voorkomen. Maar waar moet je op letten als je vaccinaties gaat halen? En wat is de beste tijd om vaccinaties te gaan halen? In deze blog geven wij wat handige tips waar je op moet letten bij het halen van vaccinaties. 

Wanneer kan ik het beste reisvaccinaties halen? 

Wacht nooit tot het laatste moment met het halen van je reisvaccinaties. Maak indien mogelijk 4 tot 6 weken vóór vertrek een afspraak. Voor sommige vaccinaties moet je namelijk nog een keer terugkomen en daar kan dan weer zo’n 6 weken overheen gaan. Bijna alle vaccinaties geven langdurige bescherming. Welke reisvaccinaties je moet halen, verschilt per reisbestemming en is afhankelijk van je eerder gehaalde reisvaccinaties. Kijk hiervoor altijd naar het reisadvies van je bestemming.

Wat moet ik meenemen op reis? 

Naast het feit dat je met een gevulde koffer vol met kleding, je portemonnee en vliegtickets het vliegtuig instapt is het ook slim om de volgende papieren bij je te hebben: 

  • Geldig paspoort
  • Geldig visum
  • Bewijs van verzekering
  • Eventueel uw boekingsbewijs
  • Uw gele boekje met alle inentingen

Het gele boekje

Het gele boekje is heel belangrijk i.v.m. de vaccinaties. Zo kunnen ze in het land waarin je reist direct zien welke reisvaccinaties je gehad hebt. Ook in eventuele noodgevallen is dit belangrijk om bij je te hebben. Zo kunnen ze bijvoorbeeld bij een doktersafspraak of in het ziekenhuis direct zien of je alle inentingen hebt gehad. 

De meest voorkomende reisvaccinaties zijn: 

  • Hepatitis A+B
  • Polio (DTP)

Afspraak maken?

Ga je binnenkort ook op reis en heb je vaccinaties nodig? Maak dan eenvoudig en snel een afspraak via Meditel, zodat je veilig en gezond kunt genieten van je reis. Maak nu een afspraak!

Naast het halen van je reisvaccinaties is het ook altijd verstandig om van te voren even een kijkje te nemen op de website van Buitenlandse zaken. Zoek je naar reisbestemming en check wat het reisadvies is. In rode gebieden kun je beter niet reizen, oranje zijn alleen noodzakelijke reizen, geel betekent let op veiligheidsrisico’s en groen betekent geen bijzondere veiligheidsrisico’s. 

Een mooie en gezonde vakantie gewenst!

Dit vind je misschien ook leuk:

Reageer op dit artikel
  1. Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.