Reizen met een hond? Hier is je trouwe viervoeter meer dan welkom!

Gepubliceerd: 09 nov 2018 | Foto: Reizen met een hond?

Je kent het vast wel, je gaat op vakantie en helaas kan de hond niet mee. Gelukkig weet je lieve mensen die op hem willen passen, dus dat zit wel goed. Toch mis je je maatje wel tijdens de vakantie, de volgende keer gaat hij toch gewoon weer mee. Helaas is het niet altijd even makkelijk om met een hond te reizen, niet overal zijn huisdieren welkom. De afgelopen tijd hebben wij regelmatig met onze trouwe viervoeters gereisd. Op sommige plekken was hij meer dan welkom. Deze plekken willen wij dan ook extra uitlichten in deze blog. Reis jij ook wel eens met je hond samen?

Waterpark Terkaple in Friesland

Bert en Marloes waren afgelopen september in Friesland en verbleven in Waterpark Terkaple samen met hun lieve labradoodle. Een prachtige omgeving en zeer hondvriendelijk waar je prima heen kunt met je trouwe viervoeter. De huisjes liggen direct aan het water en zijn van alles voorzien. Meer weten over deze accommodatie? Lees hier meer over Waterpark Terkaple. Benieuwd naar de omgeving en hun ervaringen? Lees hier meer over hun ervaringen in Friesland!

Honden zijn welkom
Honden zijn welkom

The Cowshed Boutique Bunkhouse in Schotland

Wie gaat rondreizen door Schotland samen met zijn hond, mag Isle of Skye niet overslaan. Wij verbleven hier in de The Cowshed Boutique Bunkhouse, wat niet alleen voor mensen een feestje is, maar honden zullen hier ook een onvergetelijke tijd hebben. En zeg nou eens zelf, als je dit hondenhuisje ziet (zie foto), dan ben jij toch ook verkocht? Het fijne aan dit verblijf is ook dat het omheind is.  Lees meer over de Cowshed Boutique Bunkhouse.

Honden zijn welkom bij The Cowshed Boutique Bunkhouse in Schotland
Honden zijn welkom bij The Cowshed Boutique Bunkhouse in Schotland

Appartement Haus Alexandra Neuschönberg

Veel mensen weten het niet, maar Noord-Duitsland is een heerlijke plek om met je trouwe viervoeter heen te gaan. Wij verbleven in de omgeving van Neuschönberg in Haus Alexandra, een hondvriendelijk appartement. Het fijne aan dit verblijf is dat het lekker centraal ligt. Met vele mooie zandstranden op loopafstand en de stad kiel in de buurt is het een leuke plek om vakantie te vieren. Wij waren erg verrast door de vrij rustige stranden met het mooie weer, wat een flink contrast is met Nederland.  Meer weten over dit appartement? Lees hier meer over Haus Alexandra. Benieuwd naar de omgeving? Lees dan ons uitgebreide verslag over Noord-Duitsland!

Een langgerekt hondenstrand: strand Hohwacht!
Een langgerekt hondenstrand: strand Hohwacht!

BoerenBed Hoeve Meskenwier

Voor wie Schotland en Noord-Duitsland toch iets te ver is, hebben wij nog een leuke tip in Nederland. Een aantal jaar geleden verbleven wij bij BoerenBed Hoeve Meskenwier. Slapen bij de boer in Friesland, waar de hond ook meer dan welkom is. Het mooie aan dit verblijf is dat je volledig tot rust komt. Geen elektriciteit, het klinkt als afzien, maar het beviel ons erg goed. Het zelf warm stoken van je tent, koken op een vuurtje en dineren bij kaarslicht was iets wat wij erg waardeerden tijdens ons verblijf, vooral in deze tijd dat alles maar vanzelfsprekend is en snel moet. Slapen in een HeerenBoer tent is een mooie ervaring en zeker met je trouwe viervoeter in de buurt. Lijkt jou dit ook wat?

BoerenBed Hoeve Meskenwier in Friesland
BoerenBed Hoeve Meskenwier in Friesland

Welke plek(ken) kan jij aanraden?

Reis jij ook vaak met je hond en heb je goede ervaringen met een plek. Deel hem dan met ons!

Meer leuke tips

Vakantie met hond: zo vind je eenvoudig hondvriendelijke accommodaties!

3 x perfecte plekken om te reizen met je hond

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy