Reizen met een hond? Hier is je trouwe viervoeter meer dan welkom!

Reizen met een hond? Hier is je trouwe viervoeter meer dan welkom!


09 nov 2018 | Reistips
Foto: Reizen met een hond?

Je kent het vast wel, je gaat op vakantie en helaas kan de hond niet mee. Gelukkig weet je lieve mensen die op hem willen passen, dus dat zit wel goed. Toch mis je je maatje wel tijdens de vakantie, de volgende keer gaat hij toch gewoon weer mee. Helaas is het niet altijd even makkelijk om met een hond te reizen, niet overal zijn huisdieren welkom. De afgelopen tijd hebben wij regelmatig met onze trouwe viervoeters gereisd. Op sommige plekken was hij meer dan welkom. Deze plekken willen wij dan ook extra uitlichten in deze blog. Reis jij ook wel eens met je hond samen?

Waterpark Terkaple in Friesland

Bert en Marloes waren afgelopen september in Friesland en verbleven in Waterpark Terkaple samen met hun lieve labradoodle. Een prachtige omgeving en zeer hondvriendelijk waar je prima heen kunt met je trouwe viervoeter. De huisjes liggen direct aan het water en zijn van alles voorzien. Meer weten over deze accommodatie? Lees hier meer over Waterpark Terkaple. Benieuwd naar de omgeving en hun ervaringen? Lees hier meer over hun ervaringen in Friesland!

Honden zijn welkom
Honden zijn welkom

The Cowshed Boutique Bunkhouse in Schotland

Wie gaat rondreizen door Schotland samen met zijn hond, mag Isle of Skye niet overslaan. Wij verbleven hier in de The Cowshed Boutique Bunkhouse, wat niet alleen voor mensen een feestje is, maar honden zullen hier ook een onvergetelijke tijd hebben. En zeg nou eens zelf, als je dit hondenhuisje ziet (zie foto), dan ben jij toch ook verkocht? Het fijne aan dit verblijf is ook dat het omheind is.  Lees meer over de Cowshed Boutique Bunkhouse.

Honden zijn welkom bij The Cowshed Boutique Bunkhouse in Schotland
Honden zijn welkom bij The Cowshed Boutique Bunkhouse in Schotland

Appartement Haus Alexandra Neuschönberg

Veel mensen weten het niet, maar Noord-Duitsland is een heerlijke plek om met je trouwe viervoeter heen te gaan. Wij verbleven in de omgeving van Neuschönberg in Haus Alexandra, een hondvriendelijk appartement. Het fijne aan dit verblijf is dat het lekker centraal ligt. Met vele mooie zandstranden op loopafstand en de stad kiel in de buurt is het een leuke plek om vakantie te vieren. Wij waren erg verrast door de vrij rustige stranden met het mooie weer, wat een flink contrast is met Nederland.  Meer weten over dit appartement? Lees hier meer over Haus Alexandra. Benieuwd naar de omgeving? Lees dan ons uitgebreide verslag over Noord-Duitsland!

Een langgerekt hondenstrand: strand Hohwacht!
Een langgerekt hondenstrand: strand Hohwacht!

BoerenBed Hoeve Meskenwier

Voor wie Schotland en Noord-Duitsland toch iets te ver is, hebben wij nog een leuke tip in Nederland. Een aantal jaar geleden verbleven wij bij BoerenBed Hoeve Meskenwier. Slapen bij de boer in Friesland, waar de hond ook meer dan welkom is. Het mooie aan dit verblijf is dat je volledig tot rust komt. Geen elektriciteit, het klinkt als afzien, maar het beviel ons erg goed. Het zelf warm stoken van je tent, koken op een vuurtje en dineren bij kaarslicht was iets wat wij erg waardeerden tijdens ons verblijf, vooral in deze tijd dat alles maar vanzelfsprekend is en snel moet. Slapen in een HeerenBoer tent is een mooie ervaring en zeker met je trouwe viervoeter in de buurt. Lijkt jou dit ook wat?

BoerenBed Hoeve Meskenwier in Friesland
BoerenBed Hoeve Meskenwier in Friesland

Welke plek(ken) kan jij aanraden?

Reis jij ook vaak met je hond en heb je goede ervaringen met een plek. Deel hem dan met ons!

Meer leuke tips

Vakantie met hond: zo vind je eenvoudig hondvriendelijke accommodaties!

3 x perfecte plekken om te reizen met je hond


 1. Redactie van Liefde voor Reizen

  Auteur

  De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

2 reacties

 • Anneke Hoeksma schreef:

  Mooie plekken.
  Wij hebben zelf een B&B, waar honden van harte welkom zijn, in de Ardennen.
  Nu bijna 12 jaar, zijn er hier heel veel honden bij ons op visite geweest, van bijna elke hond heb ik foto,s, in albums.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *