Rondreis met eigen auto: hier moet je op letten voor vertrek!

Gepubliceerd: 02 aug 2018 | Foto: Rondreis met eigen auto

Veel reizigers vinden het prettig om met eigen auto op vakantie te gaan. Zo kun je direct vanuit huis vertrekken en heb je op reis ook altijd je eigen auto bij de hand. Toch wil het nog wel eens gebeuren dat men er pas tijdens het rijden achterkomt dat hij iets over het hoofd heeft gezien en voor vervelende verrassingen komt te staan. Zorg daarom altijd voor een goede voorbereiding, ook als je met eigen auto op vakantie gaat.

Controleer je auto voor vertrek

Zorg ervoor dat je de hele auto hebt gecheckt voor vertrek. Controleer de airco, koelfan, het oliepeil en het niveau van de koelvloeistof. Wat heel vaak vergeten wordt is het checken van de banden van de auto of van de caravan. Zorg ervoor dat er minimaal 1,6-millimeterprofiel op de banden zitten. Als je niet de juiste bandenspanning hebt kun je tijdens het rijden opeens verrast worden door bijvoorbeeld een klapband en dat wil je niet meemaken. Vooral bij extreem weer (extreme hitte bijvoorbeeld) is de kans op een klapband bij een lage bandenspanning groot. Controleer daarom altijd voor vertrek even de bandenspanning.

Zomerbanden of winterbanden

Dan is er natuurlijk nog de vraag: heb ik winterbanden of zomerbanden nodig? Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de maand waarin je aan je autovakantie begint. De regels omtrent winterbanden zijn weer in elk land anders. Neem voor de meest recente informatie een kijkje op de website van de ANWB.

Denk er ook aan om voor vertrek de vloeistoffen te controleren, de remmen van de auto, de ruitenwisserbladen en de trekhaak. Daarnaast is het ook slim om de airco alvast goed in te stellen. Draai bij vertrek nooit de airco op standje max, maar laat bijvoorbeeld eerst even de auto doorluchten door de ramen open te doen. Daarna kun je overgaan op de airco en genieten van een aangename autorit.

Dakdragers

Ga je rondreizen met een dakdrager op je auto, zorg er dan voor dat deze op de juiste manier is bevestigd. Controleer altijd voor vertrek even nog of alles goed is bevestigd en dat de spullen die bevestigd zijn ook stevig vast zitten. Een hele goede reis gewenst!

Meer leuke blogs over autovakanties

3 x mooiste autoroutes ter wereld

Autovakantie? Let op de eco-vignetten en milieustickers

Met de auto op vakantie: hoe zit het met je autoverzekering?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy