Rondreis met eigen auto: hier moet je op letten voor vertrek!

Gepubliceerd: 02 aug 2018 | Foto: Rondreis met eigen auto

Veel reizigers vinden het prettig om met eigen auto op vakantie te gaan. Zo kun je direct vanuit huis vertrekken en heb je op reis ook altijd je eigen auto bij de hand. Toch wil het nog wel eens gebeuren dat men er pas tijdens het rijden achterkomt dat hij iets over het hoofd heeft gezien en voor vervelende verrassingen komt te staan. Zorg daarom altijd voor een goede voorbereiding, ook als je met eigen auto op vakantie gaat.

Controleer je auto voor vertrek

Zorg ervoor dat je de hele auto hebt gecheckt voor vertrek. Controleer de airco, koelfan, het oliepeil en het niveau van de koelvloeistof. Wat heel vaak vergeten wordt is het checken van de banden van de auto of van de caravan. Zorg ervoor dat er minimaal 1,6-millimeterprofiel op de banden zitten. Als je niet de juiste bandenspanning hebt kun je tijdens het rijden opeens verrast worden door bijvoorbeeld een klapband en dat wil je niet meemaken. Vooral bij extreem weer (extreme hitte bijvoorbeeld) is de kans op een klapband bij een lage bandenspanning groot. Controleer daarom altijd voor vertrek even de bandenspanning.

Zomerbanden of winterbanden

Dan is er natuurlijk nog de vraag: heb ik winterbanden of zomerbanden nodig? Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de maand waarin je aan je autovakantie begint. De regels omtrent winterbanden zijn weer in elk land anders. Neem voor de meest recente informatie een kijkje op de website van de ANWB.

Denk er ook aan om voor vertrek de vloeistoffen te controleren, de remmen van de auto, de ruitenwisserbladen en de trekhaak. Daarnaast is het ook slim om de airco alvast goed in te stellen. Draai bij vertrek nooit de airco op standje max, maar laat bijvoorbeeld eerst even de auto doorluchten door de ramen open te doen. Daarna kun je overgaan op de airco en genieten van een aangename autorit.

Dakdragers

Ga je rondreizen met een dakdrager op je auto, zorg er dan voor dat deze op de juiste manier is bevestigd. Controleer altijd voor vertrek even nog of alles goed is bevestigd en dat de spullen die bevestigd zijn ook stevig vast zitten. Een hele goede reis gewenst!

Meer leuke blogs over autovakanties

3 x mooiste autoroutes ter wereld

Autovakantie? Let op de eco-vignetten en milieustickers

Met de auto op vakantie: hoe zit het met je autoverzekering?

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx