Fotoblog: óók dit is Sydney! Natuur en idyllische strandjes!

Fotoblog: óók dit is Sydney! Natuur en idyllische strandjes!

Gepubliceerd: 25 sep 2018 | Foto: Fotoblog: óók dit is Sydney! Natuur en idyllische strandjes!

Wie aan Sydney denkt, denkt al gauw aan de Harbour Bridge en het Sydney Opera House. Twee iconen in de stad, waar je eigenlijk niet omheen kunt. Wat veel mensen niet weten is dat er in de buurt van het bruisende centrum ontzettend veel mooie natuur te spotten is.

Noord-Sydney

Zo is één van mij favoriete plekken Noord-Sydney. Pak de ferry vanaf Circular Quay en stap bijvoorbeeld uit bij Neutral Bay Wharf. Vanaf hier kun je beginnen aan je wandeling langs de kust, waarbij je regelmatig mooie vergezichten hebt en uitkijkend op de stad in de verte. Tijdens zo’n wandeling kom je veel natuur tegen, maar is ook kans dat je terecht komt op een privéstrandje en even kunt relaxen of een duik kunt nemen.

Privéstrandje in Noord-Sydney
Privéstrandje in Noord-Sydney

Dit prachtige strandje kwamen wij tegen tijdens onze lange wandeling langs de kust en ligt vlakbij Taronga Zoo. Wij hadden het geluk dat wij als enige op dit strand lagen, dat kun je in Nederland niet voorstellen. Het is ook best bizar, aangezien dit een paar dagen na New Years Eve was, een evenement wat toch wel miljoenen mensen trekt.

Privéstrandje in Noord-Sydney
Privéstrandje in Noord-Sydney
Wildlife in Noord-Sydney
Wildlife in Noord-Sydney

Kijk ook tijdens het wandelen goed om je heen en naar de grond, je zult regelmatig wildlife spotten.

Veel mooi wandelpaden langs het water
Veel mooi wandelpaden langs het water

Als je een stuk oostelijker gaat, kom je uit bij Bondi Beach, het bekendste strand van Sydney. Iets wat veel reizigers doen en wat ik zelf ook graag doe is de wandeling maken van Bondi Beach naar Coogee Beach. Tijdens deze walk kun je genieten van kilometers aan rotspartijen, de mooiste bloemen en planten en idyllische strandjes. Echt een aanrader!

Rotsen langs de kust tussen Bondi Beach en Coogee Beach
Rotsen langs de kust tussen Bondi Beach en Coogee Beach
Tussen Bondi Beach en Coogee Beach vind je diverse idyllische strandjes
Tussen Bondi Beach en Coogee Beach vind je diverse idyllische strandjes

Wat is jouw favoriete plek in Sydney?

Laat je reactie achter!

Nog meer leuke blogs over Sydney:

50 x doen in Sydney – Ontdek de bruisende stad Sydney

5 goede en betaalbare hostels in Sydney

Wat te doen in Sydney? Onze tips!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy