Prachtig uitzicht over de kettingbrug en de stad Boedapest!

Top 100 stedentrips voor 2017


31 mrt 2017 | Reisinspiratie
Foto: Prachtig uitzicht over de kettingbrug en de stad Boedapest!

Wij van Liefde voor Reizen gaan regelmatig op stedentrip om de leukste steden binnen en buiten Europa te ontdekken. Onze laatste trip ging naar het Hongaarse Boedapest, een stad die ons allemaal erg enthousiast heeft gemaakt.

Top 100 stedentrips

Als je ons vraagt wat de leukste stedentrips zijn, dan kunnen wij uit ervaring Dublin, Valencia en Boedapest zeggen. Steden waar sfeer, bezienswaardigheden en lekker eten een grote rol spelen. Wij als reporters kunnen jammer genoeg niet alle grote steden in Europa bezoeken om een goed lijstje te kunnen maken op basis van dagactiviteiten, nachtleven, accommodatie, eten & drinken en vervoer.

Gelukkig zijn er partijen zoals Omio die zich bezighouden met het verzamelen van ervaringen van reizigers om zo een top 100 te kunnen samenstellen van de beste stedentrips van 2017. Zij hebben in samenwerking met HomeToGo en op basis van de populariteit van de Bierprijsindex, Accommodatie-prijsindex en Fun City Ranking deze top 100 stedentrips voor 2017 gemaakt. Elke stad heeft een score van 0 tot 100 gekregen, deze score is gebaseerd op onder andere: accommodatie, dagactiviteiten, nachtleven, eten & drinken en vervoer.

De beste stedentrips in Europa!

De beste stedentrips in Europa!

Over de top 100 stedentrips

Op nummer 1 staat het altijd geliefde Spaanse Barcelona. Deze wereldstad, gelegen in Catalonië, is al jaren lang erg populair onder de echte stedentrippers. Vanaf Schiphol vlieg je er al in 2 uurtjes naar toe en kun je genieten van het prachtige Sagrada Família, Casa Batlló en Museu Nacional d’Art de Catalunya. Wij vinden het niet zo vreemd dat deze te gekke stad op nummer 1 staat. De top 3 wordt verder aangevuld met op nummer 2 de Tsjechische hoofdstad Praag en op nummer 3 de Duitse metropool Berlijn.

Bekijk hier de top 10 stedentrips

[su_table]

NrStadScore
1Barcelona98.3
2Praag96.1
3Berlijn95.8
4Madrid94.8
5Londen84.8
6Parijs83.4
7Lissabon81
8Krakau79.5
9Boedapest79.2
10Sevilla67.4

[/su_table]

Bekijk hier de volledige top 100 stedentrips

Dagactiviteiten

Heb je zin in een actieve stedentrip? Plan dan een citytrip naar Londen, Parijs of Rome. Deze Europese steden scoren namelijk het hoogste als het gaat om dagactiviteiten. In deze top 10 staan ook steden zoals Praag, Barcelona, Moskou en Berlijn erg hoog.

Volgende stedentrips

Als wij de top 10 bekijken en de verhalen over deze Europese steden mogen geloven, zouden wij zelf zo snel mogelijk een stedentrip willen maken naar Madrid, Lissabon of Sevilla. Deze steden hebben onze reizende reporters namelijk nog niet bezocht. Welke steden zou jij graag nog willen bezoeken? Laat je reactie achter!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *