Het aanvragen van een visum voor Canada

Gepubliceerd: 10 nov 2016 | Foto: Het aanvragen van een visum voor Canada!

Canada is echt een fantastisch land. Ik ben zelf in 2011 in het oosten van Canada geweest en heb een bezoek gebracht aan Toronto, Montreal en de bekende Niagarawatervallen. Deze reis heeft veel indruk gemaakt en maakt mij nog nieuwsgieriger naar het westen van Canada waar je veel mooie natuurparken kunt bezichtigen en een bezoek kunt brengen aan de metropool Vancouver. Ik denk dat ik snel weer een keer die kant op ga. Maar nu eerst wil ik jullie graag wat vertellen over het aanvragen van een visum voor Canada. Heb je daar al over nagedacht? 

Aanvragen van het visum Canada (ETA)

Het visum Canada (ETA) is vrij makkelijk om aan te vragen. Terwijl je jouw internationale paspoort bij de hand hebt vul je het online aanvraagformulier in van bijvoorbeeld Evisum Service. Na het invullen van dit aanvraagformulier kies je een betaalmethode en betaal je de 19 euro die zij ervoor vragen. Jouw aanvraag wordt dan binnen 24 uur behandeld en de Canadese overheid bevestigt daarna normaal gezien binnen 72 uur jouw visum. Vraag het visum wel altijd ruim voor je reis aan, omdat het natuurlijk kan voorkomen dat er vertraging optreedt. Daarna is het een kwestie van het visum afdrukken en meenemen op reis. De mooie reis naar Canada kan beginnen!

Hoe lang is het Canadese visum geldig? 

Het Canadese toeristenvisum is in principe 5 jaar geldig, alleen is er wel een beperkt aantal maanden dat je ermee mag reizen. Het aantal dagen dat er gereisd mag worden in Canada is namelijk beperkt tot 3 á 6 maanden

Waar moet ik rekening mee houden? 

Bij het aanvragen van een toeristenvisum voor Canada moet het internationale paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn. Er kan alleen een ETA worden aangevraagd als je er aankomt met het vliegtuig. Als je aankomt over land of zee, moet je geen ETA aanvragen. Hiervoor zijn natuurlijk wel de nodige identificatie en reispapieren nodig. Denk er ook aan dat je geen typfoutjes maakt bij het aanvragen van een visum voor Canada. De Canadese overheid is daar erg streng in en het zou zonde zijn als je flinke vertraging oploopt of dat het visum wordt afgekeurd. 

 

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy