Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het aanvragen van een visum voor Canada

Visum aanvragen voor Canada

Het aanvragen van een visum voor Canada

Visum aanvragen voor Canada

Inhoudsopgave

Canada is echt een fantastisch land. Ik ben zelf in 2011 in het oosten van Canada geweest en heb een bezoek gebracht aan Toronto, Montreal en de bekende Niagarawatervallen. Deze reis heeft veel indruk gemaakt en maakt mij nog nieuwsgieriger naar het westen van Canada waar je veel mooie natuurparken kunt bezichtigen en een bezoek kunt brengen aan de metropool Vancouver. Ik denk dat ik snel weer een keer die kant op ga. Maar nu eerst wil ik jullie graag wat vertellen over het aanvragen van een visum voor Canada. Heb je daar al over nagedacht? 

Aanvragen van het visum Canada (ETA)

Het visum Canada (ETA) is vrij makkelijk om aan te vragen. Terwijl je jouw internationale paspoort bij de hand hebt vul je het online aanvraagformulier in van bijvoorbeeld Evisum Service. Na het invullen van dit aanvraagformulier kies je een betaalmethode en betaal je de 19 euro die zij ervoor vragen. Jouw aanvraag wordt dan binnen 24 uur behandeld en de Canadese overheid bevestigt daarna normaal gezien binnen 72 uur jouw visum. Vraag het visum wel altijd ruim voor je reis aan, omdat het natuurlijk kan voorkomen dat er vertraging optreedt. Daarna is het een kwestie van het visum afdrukken en meenemen op reis. De mooie reis naar Canada kan beginnen!

Hoe lang is het Canadese visum geldig? 

Het Canadese toeristenvisum is in principe 5 jaar geldig, alleen is er wel een beperkt aantal maanden dat je ermee mag reizen. Het aantal dagen dat er gereisd mag worden in Canada is namelijk beperkt tot 3 á 6 maanden

Waar moet ik rekening mee houden? 

Bij het aanvragen van een toeristenvisum voor Canada moet het internationale paspoort nog minstens 6 maanden geldig zijn. Er kan alleen een ETA worden aangevraagd als je er aankomt met het vliegtuig. Als je aankomt over land of zee, moet je geen ETA aanvragen. Hiervoor zijn natuurlijk wel de nodige identificatie en reispapieren nodig. Denk er ook aan dat je geen typfoutjes maakt bij het aanvragen van een visum voor Canada. De Canadese overheid is daar erg streng in en het zou zonde zijn als je flinke vertraging oploopt of dat het visum wordt afgekeurd. 

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis