Visum aanvragen India

Visum aanvragen voor India

Gepubliceerd: 28 jun 2018 | Foto: Visum aanvragen India

India, een land met een compleet andere cultuur dan andere landen in Azië. Een land met prachtige steden, wildlife, natuur en paleizen zoals bijvoorbeeld het wereldberoemde Taj Mahal, wat een van de zeven wereldwonderen is. Breng een bezoek aan de hoofdstad New Delhi of bezoek Bombay, de grootste stad van India. India is een veelzijdig land en staat bij veel reizigers op hun bucketlist, vooral omdat het een totaal andere cultuur is. Om India te kunnen bezoeken heb je een visum nodig. In deze blog leggen wij uit hoe je een visum voor India kunt regelen. 

Visum aanvragen 

Wie wil reizen in India moet over een geldig visum beschikken. Zo’n visum is voor iedereen verplicht, zelfs voor baby’s. Het visum kun je in de meeste gevallen online aanvragen. Mocht dit niet kunnen, dan kun je deze bij de ambassade in Den Haag aanvragen. Voor India zijn er verschillende soorten visums aan te vragen, deze zijn helemaal afhankelijk van het doel van je reis. Zo zijn er speciale visums voor zakelijke reizigers en voor reizigers die alleen voor een vakantie richting India gaan.

Wanneer je beschikt over een geldig visum voor India, mag je maximaal 60 dagen in het land blijven. Bij het aanvragen van het visum ontvang je bij goedkeuring direct een e-mail met informatie. Ook het visum zelf wordt meegestuurd, deze dien je uit te printen en tijdens je reis door India altijd bij je te hebben.  

Nog even wat belangrijke punten op een rijtje:

  • Kijk goed welk soort visum je nodig hebt. Ben je een zakelijke reiziger of ga je voor vakantie naar India?
  • Je komt alleen India binnen wanneer je beschikt over een geldig visum voor het land.
  • Het visum is maximaal 60 dagen geldig. 
  • Het visum dien je uit te printen en tijdens je reis door India bij je te hebben. 

Hoe vraag ik een visum voor India aan? 

Er zijn verschillende online mogelijkheden om een visum voor India aan te vragen. Zo kun je bijvoorbeeld via Visumvoorindia.nl eenvoudig en snel jouw visum aanvragen. Op deze website vind je ook meer informatie omtrent het aanvragen en de voorwaarden die gelden bij het aanvragen van het visum. Wij wensen jou alvast een fijne reis door India!

Redactie van Liefde voor Reizen

Met liefde geschreven door:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy