Visum aanvragen voor India

Gepubliceerd: 28 jun 2018 | Foto: Visum aanvragen India

Visum aanvragen India
Reisblog Liefde voor Reizen

India, een land met een compleet andere cultuur dan andere landen in Azië. Een land met prachtige steden, wildlife, natuur en paleizen zoals bijvoorbeeld het wereldberoemde Taj Mahal, wat een van de zeven wereldwonderen is. Breng een bezoek aan de hoofdstad New Delhi of bezoek Bombay, de grootste stad van India. India is een veelzijdig land en staat bij veel reizigers op hun bucketlist, vooral omdat het een totaal andere cultuur is. Om India te kunnen bezoeken heb je een visum nodig. In deze blog leggen wij uit hoe je een visum voor India kunt regelen. 

Visum aanvragen 

Wie wil reizen in India moet over een geldig visum beschikken. Zo’n visum is voor iedereen verplicht, zelfs voor baby’s. Het visum kun je in de meeste gevallen online aanvragen. Mocht dit niet kunnen, dan kun je deze bij de ambassade in Den Haag aanvragen. Voor India zijn er verschillende soorten visums aan te vragen, deze zijn helemaal afhankelijk van het doel van je reis. Zo zijn er speciale visums voor zakelijke reizigers en voor reizigers die alleen voor een vakantie richting India gaan.

Wanneer je beschikt over een geldig visum voor India, mag je maximaal 60 dagen in het land blijven. Bij het aanvragen van het visum ontvang je bij goedkeuring direct een e-mail met informatie. Ook het visum zelf wordt meegestuurd, deze dien je uit te printen en tijdens je reis door India altijd bij je te hebben.  

Nog even wat belangrijke punten op een rijtje:

  • Kijk goed welk soort visum je nodig hebt. Ben je een zakelijke reiziger of ga je voor vakantie naar India?
  • Je komt alleen India binnen wanneer je beschikt over een geldig visum voor het land.
  • Het visum is maximaal 60 dagen geldig. 
  • Het visum dien je uit te printen en tijdens je reis door India bij je te hebben. 

Hoe vraag ik een visum voor India aan? 

Er zijn verschillende online mogelijkheden om een visum voor India aan te vragen. Zo kun je bijvoorbeeld via Visumvoorindia.nl eenvoudig en snel jouw visum aanvragen. Op deze website vind je ook meer informatie omtrent het aanvragen en de voorwaarden die gelden bij het aanvragen van het visum. Wij wensen jou alvast een fijne reis door India!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over India ook leuk:

De grote steden van India
India

De grote steden van India – Incredible India III

Na meer dan 2 weken lang genoten te hebben van de Indische natuur was het dan toch echt tijd om eraan te geloven: de grote steden van India. New Delhi Wij hadden ons hierop voorbereid door een hotel te boeken dat in een wat rustigere regio ligt met wat luxere kamers, zodat we ons goed De grote steden van India – Incredible India III

Noordoost India: de onontdekte parel van India
India

Noordoost India: de onontdekte parel van India – Incredible India II

Incredible India II / Noordoost India – Als allereerst een algemene tip voor een reis naar India, maar vooral voor een reis naar het noordoosten van India: kom pas vanaf oktober tot eind juni ongeveer. In verband met het weer (vooral de hoeveelheid regen) zijn veel nationale parken gesloten en de festivals beginnen grotendeels pas na Noordoost India: de onontdekte parel van India – Incredible India II

Ontdek Himachal Pradesh in India
India

Reis mee naar Himachal Pradesh – Incredible India I

Himachal Pradesh – Midden in de nacht kwamen wij in New Delhi aan. Eenmaal buiten merkten we het al gelijk: wat een vieze lucht. New Delhi is een ontzettend drukke stad, waarboven een grote wolk smog hangt. Desalniettemin is het zeker wel de moeite waard om te bezoeken. Hierover later meer. Wij hebben bij aankomst Reis mee naar Himachal Pradesh – Incredible India I

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy