Visum aanvragen voor India

Gepubliceerd: 28 jun 2018 | Foto: Visum aanvragen India

India, een land met een compleet andere cultuur dan andere landen in Azië. Een land met prachtige steden, wildlife, natuur en paleizen zoals bijvoorbeeld het wereldberoemde Taj Mahal, wat een van de zeven wereldwonderen is. Breng een bezoek aan de hoofdstad New Delhi of bezoek Bombay, de grootste stad van India. India is een veelzijdig land en staat bij veel reizigers op hun bucketlist, vooral omdat het een totaal andere cultuur is. Om India te kunnen bezoeken heb je een visum nodig. In deze blog leggen wij uit hoe je een visum voor India kunt regelen. 

Visum aanvragen 

Wie wil reizen in India moet over een geldig visum beschikken. Zo’n visum is voor iedereen verplicht, zelfs voor baby’s. Het visum kun je in de meeste gevallen online aanvragen. Mocht dit niet kunnen, dan kun je deze bij de ambassade in Den Haag aanvragen. Voor India zijn er verschillende soorten visums aan te vragen, deze zijn helemaal afhankelijk van het doel van je reis. Zo zijn er speciale visums voor zakelijke reizigers en voor reizigers die alleen voor een vakantie richting India gaan.

Wanneer je beschikt over een geldig visum voor India, mag je maximaal 60 dagen in het land blijven. Bij het aanvragen van het visum ontvang je bij goedkeuring direct een e-mail met informatie. Ook het visum zelf wordt meegestuurd, deze dien je uit te printen en tijdens je reis door India altijd bij je te hebben.  

Nog even wat belangrijke punten op een rijtje:

  • Kijk goed welk soort visum je nodig hebt. Ben je een zakelijke reiziger of ga je voor vakantie naar India?
  • Je komt alleen India binnen wanneer je beschikt over een geldig visum voor het land.
  • Het visum is maximaal 60 dagen geldig. 
  • Het visum dien je uit te printen en tijdens je reis door India bij je te hebben. 

Hoe vraag ik een visum voor India aan? 

Er zijn verschillende online mogelijkheden om een visum voor India aan te vragen. Zo kun je bijvoorbeeld via Visumvoorindia.nl eenvoudig en snel jouw visum aanvragen. Op deze website vind je ook meer informatie omtrent het aanvragen en de voorwaarden die gelden bij het aanvragen van het visum. Wij wensen jou alvast een fijne reis door India!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over India

De grote steden van India – Incredible India III

Na meer dan 2 weken lang genoten te hebben van de Indische natuur was het dan toch echt tijd om...

Noordoost India: de onontdekte parel van India – Incredible India II

Incredible India II / Noordoost India - Als allereerst een algemene tip voor een reis naar India, maar vooral voor een...

Reis mee naar Himachal Pradesh – Incredible India I

Himachal Pradesh - Midden in de nacht kwamen wij in New Delhi aan. Eenmaal buiten merkten we het al gelijk:...

Dé voorbereiding voor je droomreis door India

India, een land wat bij steeds meer reizigers op hun travel list staat. Dit enorme land, met ruim een miljard...

Niets is zo veranderlijk als India.

Niets is zo veranderlijk als het weer wordt vaak gezegd. Ik ben er echter van overtuigd dat niets zo veranderlijk...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy