Wat te doen in Sydney? Onze tips!

Gepubliceerd: 26 okt 2016 | Foto: Harbour Bridge & Opera House in Sydney!

Wat te doen in Sydney? Ik krijg heel vaak de vraag gesteld: ‘Wat maakt Sydney nou bijzonder?’. Daar wil ik hier ook best uitgebreid antwoord op geven. Als eerste wil ik graag antwoord geven op de vraag: ‘Wat is er allemaal te doen in Sydney?’. Sydney is namelijk een ontzettend gevarieerde stad in Australië, kijk maar…

VOOR DE ‘ONDERNEMENDE TYPES’ IS ER IN SYDNEY…

Wie graag dingen wil ondernemen kan de bekende attracties afgaan zoals een bezoek brengen aan het Opera House of over de Harbour Bridge lopen, ook kun je een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Sydney Aquarium of Sydney Wildlife. Er zijn verschillende mooie parken te bezichtigen in Sydney, zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Hyde Park, the Royal Botanic Gardens of de Chinese Garden of Friendship.

Wil je graag een tour doen in de buurt van Sydney ga dan richting de Blue Mountains. De Blue Mountains is een gebergte in Nieuw-Zuid-Wales en staat bekend om de dichte eucalyptusbossen die de lucht een blauwe gloed geven, vandaar ook de naam ‘Blue Mountains’.

Blue Mountains - Sydney, Australië

Blue Mountains – Sydney, Australië

VOOR DE ‘LAID BACK TYPES’ IS ER IN SYDNEY…

Wie liever de stad even achter zich laat kan heel eenvoudig naar een van de vele stranden gaan. Zo kun je kiezen voor het meest populaire strand Bondi Beach, waar je heel makkelijk met het openbaar vervoer naar toe kunt. Pak de trein richting Bondi Junction en ga daarna of lopen of pak de bus die je helemaal bij het strand afzet. Ook kun je ervoor kiezen om vanaf Circular Quay de ferry te pakken richting Manly en daar heerlijk naar het strand gaan.

Circular Quay

Circular Quay

VOOR DE ‘SHOPAHOLICS’ IS ER IN SYDNEY…

Voor wie graag wil shoppen in de wereldstad Sydney zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor het centrum van Sydney en bezoek een bezoek brengen aan het prachtige Queen Victoria Building. Dit winkelcentrum is sowieso al een bezoek waard als het gaat om de sfeer en het gebouw zelf. Je kunt er ook voor kiezen om naar 1 van de Westfield winkelcentrums te gaan. Westfield is het bekendste winkelcentrum van Australië en heeft vaak honderden winkels waar je gegarandeerd kunt slagen.

Queen Victoria Building in Sydney

Queen Victoria Building in Sydney

WAT MAAKT SYDNEY NOU BIJZONDER?

Dan rest mij het antwoord nog op de eerste vraag, ‘wat maakt Sydney nou bijzonder?’. Sydney is een stad met verschillende gezichten, aan de ene kant is het een doodnormale westerse stad waar doordeweeks ook gewoon hard door de Australiërs gewerkt wordt. Aan de andere kant straalt Sydney ook enorme rust uit en zie je ook goed dat de inwoners ontzettend genieten van het leven. In het bedrijfsleven zie je al bijvoorbeeld hele grote verschillen, zo eet denk ik 90% van de werkende met de lunch buiten de deur, terwijl wij Hollanders altijd netjes braaf onze boterhammen in trommel meenemen naar het werk.

Top 5 hotspots in Sydney

Skyline van Sydney

Ook merk je dat Australiërs in Sydney ook zelf graag genieten van de attracties die Sydney rijk is. Zo pakken ze graag het openbaar vervoer om bijvoorbeeld een wandeling te maken door 1 van de vele mooie parken. Ook gaan ze graag uiteten en houden ze van een terrasje pakken.

Ik vind Sydney erg uniek aangezien het gevarieerde gebieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het drukke Business District, een bezoek aan Noord-Sydney, een wandeling langs de kust bij Bondi Beach naar Coogee Beach of een bezoek brengen aan The Rocks, de oudste buurt van Sydney. Er is voor ieder wat wils. Ik denk dan ook dat veel mensen zich op zijn gemak zullen voelen in deze wereldstad. En vergeet natuurlijk het bijzondere New Years Eve niet. Hierover heb ik mijn ervaringen gebundeld in de Sydney Oud & Nieuw blog.

Wil je graag naar Australië, maar weet je niet welke route je moet nemen? Lees dan ook mijn reistip blog over de mooiste routes van Australië.

Meer Australië reistips volgen snel! 

Voorbereiden op mijn nieuwe trip

Momenteel ben ik mij aan het voorbereiden op mijn volgende trip naar Australië, hiervoor gebruik ik een perfect hulpmiddel, namelijk de Backpackgids Australië. Dit is een backpackgids vol handige / onvergetelijke routes, fijne accommodaties, must-do’s en see’s en nog veel meer handige backpackers tips. Ik raad hem echt aan!!

5 x doen in Sydney

Meer reistips Sydney:

5 goede en betaalbare hostels in Sydney

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy