Zoek
Sluit dit zoekvak.

Roadtrip door Europa: 4 hele mooie routes!

Roadtrip door Europa

Roadtrip door Europa: 4 hele mooie routes!

Roadtrip door Europa

Inhoudsopgave

Een roadtrip geeft je het gevoel van vrijheid, waarbij elke dag weer een nieuwe verrassing is. Er zijn zoveel mooie plekken op de wereld waar je een roadtrip kunt maken. Maar er is geen beter continent dan Europa. Zoveel mooie landen bij elkaar waar je in relatief korte tijd doorheen kunt reizen en waar je zoveel mooie plekken kunt bezichtigen.

Roadtrip door Europa

Ook van plan om te gaan roadtrippen door Europa? Wij hebben 4 hele mooie routes voor je op een rijtje gezet. Ontdek de mooiste plekken tijdens jouw roadtrip door Europa en voel die vrijheid!

Roadtrip Andalusië: Sevilla, Ronda Málaga, Granada & Córdoba

Roadtrip Andalusië
Roadtrip Andalusië

De regio Andalusië in Spanje is echt fantastisch om doorheen te reizen. Zoveel leuke stadjes, zoveel mooie landschappen. Het is een feestje om er een roadtrip te maken.

Waan je even in een gebied vol met romantische witte Spaanse dorpjes, uitgestrekte landschappen en prachtige architectonische hoogstandjes.

Tijdens een roadtrip door Andalusië ervaar je een mix van natuur, steden en strand. Geniet van indrukwekkende gebouwen en de rijke historie van de steden. Elke avond geniet je rond een uur of 9 van heerlijke tapas of andere Spaanse specialiteiten. Bevalt het je, dan blijf je toch een dagje langer. Met een roadtrip heb je zelf alle touwtjes in handen.

Boek een retour vlucht naar het sfeervolle Sevilla, huur een auto in Sevilla start vanaf hier je roadtrip richting Málaga, Granada & Córdoba.

Roadtrip West-Portugal: van Porto naar Faro

Roadtrip langs de westkust van Portugal
Roadtrip langs de westkust van Portugal

Over verborgen pareltjes gesproken. De westkust van Portugal is een geweldig gebied om doorheen te reizen. Een 500 kilometer mooie kustlijn, idyllische Portugese dorpjes: het voelt echt betoverend aan wanneer je hier met een huurauto doorheen rijdt. Verschillende idyllische baaitjes zul je passeren en ook dorpjes waar je spontaan verliefd op wordt.

De haven van Porto
De haven van Porto

Maak af en toe een stop, leer wat over de Portugese cultuur en laat je op culinair gebied verassen en verwennen. Portugal en met name West-Portugal is de perfecte plek om een roadtrip te maken. En vergeet ook natuurlijk dat heerlijke klimaat niet. Wat wil een mens nog meer?

Boek een vlucht naar het bruisende Porto, huur een auto in Porto en start vanaf hier je roadtrip langs de westkust richting Faro.

Roadtrip Centraal-Europa: Van Berlijn naar Boedapest

Roadtrip door Centraal-Europa - van Berlijn naar Boedapest
Roadtrip door Centraal-Europa: van Berlijn naar Boedapest

Het is heel makkelijk om een retourvlucht te boeken naar Berlijn of Boedapest en een lang weekend te genieten in een van die steden. Maar wat veel mensen niet snel doen is een auto huren en meerdere steden in Centraal-Europa combineren. Waarom geen roadtrip door Centraal-Europa?

Entree Schloss Charlottenburg in Berlijn
Schloss Charlottenburg in Berlijn

Met een roadtrip door Centraal-Europa kun je zowel steden als mooie plekken van het binnenland ervaren. Ook kun je meteen meerdere Europese landen bezoeken. Begin je trip bijvoorbeeld in Berlijn en ga daarna met je huurauto richting het mooie Boedapest. Een afstand van zo’n 875 kilometer.

Hungarian National Gallery in Boedapest - roadtrip door Europa
Hungarian National Gallery in Boedapest

Tussendoor kun je mooie stops maken in steden zoals Dresden (Duitsland), Praag (Tsjechië), Wenen (Oostenrijk) en Bratislava (Slowakije). Maar ook de kleinere plaatsjes die je onderweg tegenkomt zijn zeker de moeite waard.

Kasteel van Bratislava
Kasteel van Bratislava

Tip: Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor sommige steden in Centraal-Europa betaal je veel parkeergeld en kan het zijn dat je een milieuvignet nodig hebt. Zoek dit altijd even uit voor je vertrekt. Probeer ook bijvoorbeeld aan de rand van een stad te parkeren en maak gebruik van het openbaar vervoer om naar het centrum van de stad te gaan. Dit kan je een hoop geld schelen.

Boek een treinticket naar Berlijn (enkele reis), huur een auto in Berlijn en boek een vliegticket enkele reis vanaf Boedapest.

Roadtrip door Zuid-Engeland: Steden, kliffen, dorpjes en stranden

Roadtrip door Zuid-Engeland. Startpunt Dover
Roadtrip door Zuid-Engeland. Startpunt Dover

Als je alleen nog maar Londen hebt bezocht, gaat het Zuiden van Engeland je helemaal verrassen. Geniet van ruige kliffen, lieflijke dorpjes en zonovergoten stranden. De leukste manier om Zuid-Engeland te kunnen ontdekken is met een roadtrip. Begin je reis bijvoorbeeld in Dover, in het zuid-oosten van Engeland. Dover is een belangrijke havenplaats en staat ook bekend om haar indrukwekkende witte kliffen (tip!!).

Vervolg je trip langs de mooiste plekken van Zuid-Engeland, zoals: Beachy Head, Brighton, Corfe Castle en Stonehenge. En tussendoor vind je nog veel meer te gekke plekken om even een stop te maken.

En het mooie is dat je er zo lang over kunt doen als je zelf wilt. Wij raden wel aan om de tijd te nemen, omdat er in het zuiden van Engeland heel veel te ontdekken valt. En het zou zonde zijn als je telkens op je klok moet kijken, toch?

Beachy Head in Zuid-Engeland - roadtrip door Europa
Beachy Head in Zuid-Engeland

Plekken die ook zeker de moeite waard zijn: Birling Gap and the Seven Sisters, West Wittering Beach, Bournemouth Beach en Durdle Door.

Boottickets naar Dover zijn er al vanaf 54 euro, huur een auto in de buurt van Dover en start je roadtrip door Zuid-Engeland.

Welke route zou jij willen nemen?

Wat is voor jou de ideale roadtrip om te maken dit jaar? Laat jouw reactie achter!

Misschien vind je dit ook leuk

10 mooie fly-drive rondreizen in Europa

Plan je nieuwe reis
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je nieuwe reis