Een roadtrip maken: hier moet je op letten!

Een roadtrip maken? Hier moet je op letten!


27 jun 2017 | Reistips
Foto: Een roadtrip maken: hier moet je op letten!

Altijd al een roadtrip willen maken? Er zijn een aantal dingen waar je dan rekening mee moet houden. Denk aan bepaalde verzekeringen en papieren die op orde moeten zijn. Je zit niet te wachten op problemen tijdens jouw eigen roadtrip. Zorg dan dus dat je je goed hebt voorbereid. Hier een aantal tips.

Het verzekeren van je auto

Wanneer er een auto op jouw naam staat, ben je al verplicht een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende verzekeringen die vooral afhankelijk zijn van de waarde en de leeftijd van jouw auto. De ene verzekering zal meer dekken dan de ander. Dit zie je dan ook terug in de premies. Kijk goed welke verzekering het beste past bij jouw auto en je rijgedrag.

Verschillende papieren

Het internationale verzekeringsbewijs dat je ontvangt van een verzekeraar bij jouw autoverzekering, de groene kaart. Niet overal is het verplicht deze kaart bij je te hebben. Wel adviseren we jou een kopie van deze kaart in je auto te leggen. Deze kopie kan jou helpen in geval van nood. Er staan namelijk telefoonnummers op die jou uit de brand kunnen helpen. In Europa is het alleen verplicht om in Turkije de groene kaart bij de hand te hebben. Naast de groene kaart kan het handig zijn om de schadepapieren bij je te hebben. Deze papieren geven jou de exacte verzekeringsgegevens waardoor je altijd weet hoe waar en voor wat je verzekerd bent.

Een ongeluk buiten de grenzen

Een ongeluk in het buitenland of in Nederland. Veel verschilt het niet van elkaar. Wel ben je niet in alle landen even goed verzekerd. De landen waarin je wel verzekerd bent, staan op de groene kaart. Toch kan je er eigenlijk wel van uit gaan dat je ook in het buitenland voor alles verzekerd bent. Gebieden in Cyprus, Rusland en Servië worden soms niet meegenomen in de verzekering.

Weet gewoon wat je te wachten staat

Oftewel: wees voorbereid. Weet globaal wat de uitzonderingen en verplichtingen zijn in andere landen en gedraag je hier dan ook naar. In sommige landen hoor je je nou eenmaal anders te gedragen. Doe niet paranoïde, maar wees wel voorbereid. Zo kun jij optimaal van je roadtrip genieten!

Waar zou jij graag een roadtrip willen maken? 

Laat je reactie hier achter!


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *