Een roadtrip maken? Hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 27 jun 2017 | Foto: Roadtrip maken

Roadtrip maken
Reisblog Liefde voor Reizen

Altijd al een roadtrip willen maken? Er zijn een aantal dingen waar je dan rekening mee moet houden. Denk aan bepaalde verzekeringen en papieren die op orde moeten zijn. Je zit niet te wachten op problemen tijdens jouw eigen roadtrip. Zorg dan dus dat je je goed hebt voorbereid. Hier een aantal tips.

Het verzekeren van je auto

Wanneer er een auto op jouw naam staat, ben je al verplicht een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende verzekeringen die vooral afhankelijk zijn van de waarde en de leeftijd van jouw auto. De ene verzekering zal meer dekken dan de ander. Dit zie je dan ook terug in de premies. Kijk goed welke verzekering het beste past bij jouw auto en je rijgedrag.

Verschillende papieren

Het internationale verzekeringsbewijs dat je ontvangt van een verzekeraar bij jouw autoverzekering, de groene kaart. Niet overal is het verplicht deze kaart bij je te hebben. Wel adviseren we jou een kopie van deze kaart in je auto te leggen. Deze kopie kan jou helpen in geval van nood. Er staan namelijk telefoonnummers op die jou uit de brand kunnen helpen. In Europa is het alleen verplicht om in Turkije de groene kaart bij de hand te hebben. Naast de groene kaart kan het handig zijn om de schadepapieren bij je te hebben. Deze papieren geven jou de exacte verzekeringsgegevens waardoor je altijd weet hoe waar en voor wat je verzekerd bent.

Een ongeluk buiten de grenzen

Een ongeluk in het buitenland of in Nederland. Veel verschilt het niet van elkaar. Wel ben je niet in alle landen even goed verzekerd. De landen waarin je wel verzekerd bent, staan op de groene kaart. Toch kan je er eigenlijk wel van uit gaan dat je ook in het buitenland voor alles verzekerd bent. Gebieden in Cyprus, Rusland en Servië worden soms niet meegenomen in de verzekering.

Weet gewoon wat je te wachten staat

Oftewel: wees voorbereid. Weet globaal wat de uitzonderingen en verplichtingen zijn in andere landen en gedraag je hier dan ook naar. In sommige landen hoor je je nou eenmaal anders te gedragen. Doe niet paranoïde, maar wees wel voorbereid. Zo kun jij optimaal van je roadtrip genieten!

Waar zou jij graag een roadtrip willen maken? 

Laat je reactie hier achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reistips

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reistips

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy