Een roadtrip maken? Hier moet je op letten!

Gepubliceerd: 27 jun 2017 | Foto: Een roadtrip maken: hier moet je op letten!

Altijd al een roadtrip willen maken? Er zijn een aantal dingen waar je dan rekening mee moet houden. Denk aan bepaalde verzekeringen en papieren die op orde moeten zijn. Je zit niet te wachten op problemen tijdens jouw eigen roadtrip. Zorg dan dus dat je je goed hebt voorbereid. Hier een aantal tips.

Het verzekeren van je auto

Wanneer er een auto op jouw naam staat, ben je al verplicht een autoverzekering af te sluiten. Er zijn veel verschillende verzekeringen die vooral afhankelijk zijn van de waarde en de leeftijd van jouw auto. De ene verzekering zal meer dekken dan de ander. Dit zie je dan ook terug in de premies. Kijk goed welke verzekering het beste past bij jouw auto en je rijgedrag.

Verschillende papieren

Het internationale verzekeringsbewijs dat je ontvangt van een verzekeraar bij jouw autoverzekering, de groene kaart. Niet overal is het verplicht deze kaart bij je te hebben. Wel adviseren we jou een kopie van deze kaart in je auto te leggen. Deze kopie kan jou helpen in geval van nood. Er staan namelijk telefoonnummers op die jou uit de brand kunnen helpen. In Europa is het alleen verplicht om in Turkije de groene kaart bij de hand te hebben. Naast de groene kaart kan het handig zijn om de schadepapieren bij je te hebben. Deze papieren geven jou de exacte verzekeringsgegevens waardoor je altijd weet hoe waar en voor wat je verzekerd bent.

Een ongeluk buiten de grenzen

Een ongeluk in het buitenland of in Nederland. Veel verschilt het niet van elkaar. Wel ben je niet in alle landen even goed verzekerd. De landen waarin je wel verzekerd bent, staan op de groene kaart. Toch kan je er eigenlijk wel van uit gaan dat je ook in het buitenland voor alles verzekerd bent. Gebieden in Cyprus, Rusland en Servië worden soms niet meegenomen in de verzekering.

Weet gewoon wat je te wachten staat

Oftewel: wees voorbereid. Weet globaal wat de uitzonderingen en verplichtingen zijn in andere landen en gedraag je hier dan ook naar. In sommige landen hoor je je nou eenmaal anders te gedragen. Doe niet paranoïde, maar wees wel voorbereid. Zo kun jij optimaal van je roadtrip genieten!

Waar zou jij graag een roadtrip willen maken? 

Laat je reactie hier achter!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs

5 x doen in en rondom Port Douglas

Wij denken nog vaak terug aan het mooie Port Douglas in Queensland. Een sfeervolle plek met door de fijne ligging...

Emigreren naar Chili: prachtig land met gemoedelijke cultuur

Emigreren naar Chili is fantastisch, want het is een zeer divers land, met ongerepte natuur op de meest afgelegen plekken...

5 leuke vakantietips voor het najaar zonder het vliegtuig te pakken

Een vakantie in het najaar is soms nog leuker dan tijdens de grote vakantie. Nog even lekker weg en helemaal...

Window of the Wetlands: watervogels spotten vanaf Beatrice Hill

Op een klein uurtje rijden van Darwin vind je Window of the Wetlands, het startpunt voor jouw avontuur door de...

7 tips om duurzamer op reis te gaan

Het klimaat wordt steeds belangrijker en klimaatverandering lijkt steeds meer realiteit te worden. Amy van het groene reisplatform Homemade Adventures...

De leukste fietssteden in Spanje (top 5)

Wil jij graag fietsend een leuke Spaanse stad ontdekken? Wij zeggen: doen! Je leert een stad pas echt goed kennen...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy