Mijn eigen roadtrip op het Spaanse eiland Ibiza

Roadtrip op het Spaanse eiland Ibiza

Roadtrip op het Spaanse eiland Ibiza

Nadat ik jaren lang naar all-inclusive hotels ben geweest en deel heb genomen aan verschillende excursies was het tijd om mijn eigen vakantie in te delen. Wat ik zelf altijd het leukste vind aan vakantie is het ontdekken van nieuwe culturen, oude dorpjes en verborgen plekken. Excursies vind ik vaak wel leuk, maar niet alle activiteiten vind ik even interessant. Daarom heb ik er afgelopen jaar voor gekozen om zelf een auto te huren via HolidayCars en mijn eigen roadtrip te plannen.

Afgelopen zomer ben ik voor de eerste keer naar Ibiza geweest. De verhalen die ik daarover in mijn omgeving hoorde gingen vooral over alle feesten die daar gegeven worden. Maar op internet kwam ik steeds vaker blogs tegen over de ongerepte natuur, knusse dorpjes, azuurblauwe zee en verborgen stranden. Ik besloot om op onderzoek uit te gaan en struinde allerlei reisblogs af. Vervolgens maakte ik een selectie van plekken die ik graag zou willen bezoeken en stelde mijn eigen roadtrip samen.

Ik wilde deze vakantie niet afhankelijk zijn van excursies dus besloot ik zelf mijn huurauto voor de reis al te boeken via Holiday Cars. Ik koos voor een wat grotere auto met als extra optie een navigatiesysteem, want zo goed ben ik niet met bewegwijzering. Geen overvolle busrit of chaotische taxirit voor mij. De eerste nacht bracht ik door in een heerlijk hotel in Eivissa, even bijkomen van de reis. In de middag liep ik lekker door de straten van Eivissa en kon mijn eerste echte roadtrip beginnen. Ik neem jullie graag mee naar mijn 5 favoriete strandjes die ik tijdens mijn roadtrip heb ontdekt.

Mooi straatje op Ibiza
Mooi straatje op Ibiza

Mijn 5 favoriete strandjes van Ibiza

Cala d’en Serra

De roadtrip begon ik in het hoge noorden ben een relatief bekend ‘onbekend’ strand in de buurt van de bekende badplaats Portinax. Een heerlijke plek tussen hoge kliffen met een ovaal strandje en één kleine strandtent. Door de schitterende locatie en het adembenemende uitzicht waan je jezelf in een heus paradijs.

Cala d’en Serra
Cala d’en Serra

Caló des Moltons

Het volgende strand ligt in de buurt van Port de Sant Miquel, welbekend onder menig Ibiza kenner. Via een tip die ik online vond ging ik op zoek naar Caló des Moltons. Via een ‘toeristische route’ kwam ik op plaats van bestemming en heb ik heel de dag kunnen genieten aan het water. Hier vond ik ook een van de mooiste én lekkerste restaurants waar ik ooit ben geweest, Utopia Chiringuito.

Caló des Moltons
Caló des Moltons

Cala Benirràs

Een schitterend strand dat het zoeken waard is. Jaren lang was dit strand de plek waar muzikanten, kunstenaars en hippies samenkwamen om te relaxen. Tegenwoordig is dit een échte must see van Ibiza. Op zondag tijdens zonsondergang verandert het strand in een kleine hippie markt waar van alles te beleven is. Als je het mij vraagt is Cala Benirràs een van de mooiste stranden van Spanje.

Cala Benirràs
Cala Benirràs – Mooiste strandjes Ibiza

Cala d’Hort

Een klein strand met een schitterend uitzicht over Es Vedrá. Het mooie aan dit strand is dat het een onderdeel is van een nationaal park dat ontwikkeld is om de natuur te beschermen tegen toeristische projecten. Toen ik deze plek voor het eerst bezocht kon ik me goed voorstellen waarom de locals juist deze plek willen beschermen.

Cala d’Hort
Cala d’Hort – Eén van de mooiste strandjes van Ibiza

Cala Salada

Deze plek is vooral populaire onder booteigenaren, het is een schitterende plek om in de zomer hier aan te leggen. In de weekenden kan het hier erg druk zijn. De lokale bevolking komt namelijk ook erg graag naar dit prachtige strand. Een azuurblauwe en ondiepe zee zorgt voor plezier voor jong en oud. Deze plek staat voornamelijk bekend om zijn grotten, hier zijn beroemde muurschilderingen te vinden die nog afstammen uit de Bronstijd.

Cala Salada
Cala Salada

Deze leuke gastblog over Ibiza is geschreven door Esmee Kurvers.

Staat Ibiza op jouw bucketlist?

Laat jouw reactie achter! Lees meer reistips over Spanje!

TAGS: roadtrip
Heb je een vraag over deze blog? Stuur ons een berichtje!
  1. Auteur

    Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!