Roadtrip door Griekenland: de mooiste plekken van het vaste land!

Gepubliceerd: 02 apr 2019 | Foto: Roadtrip door Griekenland - Ontdek de mooiste plekken van het vaste land!

Roadtrip door Griekenland - Ontdek de mooiste plekken van het vaste land!
Reisblog Liefde voor Reizen

Griekenland is een geliefd vakantieland en heeft veel meer te bieden dan alleen strand en feest. Het gebied rond de Golf van Korinthe is zo’n gebied dat het échte Griekenland laat zien. Huur een auto en rijd mee langs de mooiste plekjes.

De roadtrip start op het vliegveld van Athene, hier zijn er genoeg bedrijven die auto’s verhuren. Het beste huur je niet een grote auto, want sommige straatjes kunnen smal zijn. Vanuit Athene rijd je in een uurtje of twee naar Delphi. 

De plaatsen die ik aandeed tijdens de roadtrip door Griekenland
De plaatsen die ik aandeed tijdens de roadtrip door Griekenland

Delphi

Delphi ligt in de bergen op zo’n 500 meter hoogte. Alleen al het uitzicht is geweldig, je kijkt namelijk uit over één van de grootste olijfboomgaarden van Europa met de Golf van Korinthe op de achtergrond.

Wie geïnteresseerd is in de oudheid kan hier zijn geluk niet op. Langs de helling zijn er veel opgravingen te vinden. Bezoek de tempel van Apollo, waar ooit de Pythia haar voorspellingen deed. Loop vervolgens langs het theater en de vele andere opgravingen naar boven. Boven aangekomen vind je het stadium, hier werden eeuwen geleden de Pythische spelen georganiseerd.

Ook is het leuk om een kijkje te nemen in het museum. Hier zie je niet alleen veel opgravingen, maar ook mooie reconstructies. Hierdoor krijg je een beter beeld van hoe het leven er eeuwen geleden uitzag. Natuurlijk staat het pronkstuk, de Wagenmenner van Delphi, hier ook opgesteld. 

Wagenmenner van Delphi
Wagenmenner van Delphi

Zelf heb ik een hele dag de tijd genomen om Delphi te bekijken, dit is precies genoeg. Bovendien ben je de volgende dag goed uitgerust voor een flinke rit. 

Golf van Korinthe

Vanuit Delphi rijden we via Patras naar Nemea. Een prachtige rit langs en over de Golf van Korinthe. Stop af en toe eens om te genieten van het uitzicht, of om even een duik te nemen in het water.

Uitzicht over de Golf van Korinthe
Uitzicht over de Golf van Korinthe
Uitzicht over de Golf van Korinthe

Het beste neem je de hele dag de tijd voor deze rit van ongeveer vier uur. Als je ’s ochtends op tijd vertrekt, kun je ’s middags nog een bezoekje brengen aan Nemea.

Prachtig uitzicht!
Prachtig uitzicht!

Nemea

Nemea is niet groot, maar wel leuk om even rond te kijken. Misschien gaat er wel een belletje rinkelen bij de naam Nemea. Volgens de bekende mythe zou Herakles hier namelijk de leeuw van Nemea gedood hebben. Je kan er een kijkje nemen bij de tempel van Zeus. Zelf vond ik het stadion het mooiste. Hier werden in de oudheid de Nemeïsche Spelen gehouden. Je mag vrij rond en door het stadion lopen, trek vooral even een sprintje en waan je Nemeïsch kampioen ?

Nemea
Nemea

Argos

Na een lange autorit is het belangrijk goed uit te rusten. In de stad Argos zijn er genoeg hotels te vinden en ’s avonds hangt hier een gezellige, levendige sfeer. Bovendien ben je in de buurt van Nemea, Mykene, Epidaurus en Korinthe.

Mykene

Na een goede nachtrust, is het de volgende ochtend tijd om naar het oude Mykene te gaan. Mykene is gebouwd op een heuvel, dus bereid je voor op enkele steile klimmetjes. Loop onder de leeuwenpoort en langs de cyclopische muren naar boven. Helemaal boven op de heuvel vind je de restanten van het paleis van onder andere koning Agamemnon. Vanaf hier heb je meteen een mooi uitzicht over de prachtige streek van Mykene.

Uitzicht over de streek van Mykene, vanaf de plek waar ooit het paleis stond
Uitzicht over de streek van Mykene, vanaf de plek waar ooit het paleis stond

Epidaurus

Mykene heb je op een halve dag wel gezien, dus ’s middags kun je nog naar Epidaurus rijden. Hier staat een van ‘s werelds grootste theaters uit de oudheid! Het is echt indrukwekkend hoe groot dit theater is. Laat ook eens iemand op de middensteen een muntje vallen, terwijl jij boven zit….wedden dat je het hoort? ? 

Theater van Epidaurus
Theater van Epidaurus

’s Avonds is het leuk om in het ‘nieuwe’ Epidaurus te overnachten. Dit is een heerlijk plaatsje aan de kust. Vergeet vooral niet een sinaasappel of mandarijn te eten, want ze groeien volop in deze omgeving en dat is te proeven.

Kanaal van Korinthe

Vanuit Epidaurus rijd je in een uur naar Korinthe. De stad zelf is een moderne Griekse stad waar verder weinig te beleven is. Het kanaal daarentegen is erg indrukwekkend. Eeuwenlang hebben vele heersers geprobeerd dit kanaal af te maken, maar het is pas aan het eind van de negentiende eeuw voltooid en opengesteld voor scheepvaart.

Kanaal van Korinthe
Kanaal van Korinthe

Het kanaal is 6,3 kilometer lang, 23 meter breed en 8 meter diep. Als je geen hoogtevrees hebt, parkeer dan vooral even je auto bij het kanaal en loop de brug op om je te verwonderen over dit indrukwekkende kanaal. Na deze laatste stop rijden we in een uurtje terug naar Athene, waar ook nog meer dan genoeg te beleven is.

Deze leuke gastblog over Griekenland is geschreven door Johanna.

Ook zin in een roadtrip door Griekenland?

Staat het vaste land van Griekenland op jouw lijstje? Laat jouw reactie achter!

Voorbereiden?

Aan het voorbereiden op je volgende reis door Griekenland? Misschien heb je wat aan deze tips:

Auto: met een auto zie je veel meer van Griekenland. Vergelijk huurauto’s in Griekenland.

Vliegtickets: vlieg al naar Athene vanaf 38 euro.

Alles geregeld: liever met een complete pakketreis naar Griekenland? Partijen zoals TUI zijn hierin gespecialiseerd. Of ga je liever eilandhoppen in Griekenland? Bekijk dan hier de mogelijkheden!

Meer Griekenland tips:

Hierom moet je dit jaar gaan eilandhoppen in Griekenland

Tinos, onze grootste verrassing tijdens het eilandhoppen in Griekenland

Griekse eiland Naxos: gezellig, culinair & idyllisch

Amorgos, zo mooi, het lijkt wel een film?!

Stadstour & foodsafari in Athene!

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Griekenland ook leuk:

Lesbos - de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid
Griekenland

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende eilanden, ondanks dat het de thuisbasis is van Ouzo en je er de verbazingwekkende natuurlijke schoonheid van The Petrified Forest kunt vinden. Lesbos ligt in de Egeïsche zee en de hoofdstad Mytilini is ook het Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

De mooiste plekjes in Griekenland
Griekenland

De mooiste plekjes in Griekenland

Griekenland is een van de populairste vakantiebestemmingen ter wereld. Dat is niet verrassend, want het land is rijk aan schitterende eilanden, prachtige natuurlandschappen en adembenemende bezienswaardigheden. Helaas is het onmogelijk om alle plekken in Griekenland in één vakantie te bezoeken, dus is het goed om te weten welke plekken een must see zijn. Bovendien is De mooiste plekjes in Griekenland

De mooiste Griekse eilanden
Griekenland

Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Griekenland is het land van het azuurblauwe water, de idyllische huisjes met blauwe daken, de smaakvolle Griekse keuken en de zeer gastvrije mensen. Wie eenmaal de Griekse eilanden heeft ontdekt wil niets anders meer. Maar dat is ook niet zo gek, Griekenland is het land met de meeste zonuren, minste regendagen en heeft duizenden mooie Wat zijn de mooiste Griekse eilanden?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy