Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rondreis Australië: van Hunter Valley tot Melbourne!

Inhoudsopgave

Want kan je Australië nog een land noemen? Het is zó groot, dat de inwoners daar zelf al zeggen dat ze een gans leven nodig hebben om het te ontdekken. En dan nog. En wij willen het dan op een maand doen! We kiezen een spot, de Oostkust, en richten ons daarop. Een ministukje van dit grote, imposante continent. Want van zodra we landen is het al duidelijk, wij komen nog terug!

Australië is prachtig! Steden, stranden, natuur en overal wildlife! Ongelooflijk! Australië has it all! Ik ben meermaals onder de indruk van de scholen papegaaien die krijsend overvliegen, tot we na dag zes (ja, dan pas) onze eerste kangoeroe zien. Nadien zullen er nog meerdere volgen. En koala’s ook! Maar ok, laat me beginnen bij het begin!

Australië is ideaal om te ontdekken met de camper. Campings genoeg! We landen in Sydney, en na een rustig nachtje in een hotel, pikken we onze camper op! Off we go!

Hunter Valley

We hebben onze rondreis niet tot in de puntjes voorbereid, maar wat we wel weten, is dat we de wijnstreek (of toch een van de vele wijnstreken) willen zien! Dus eerst naar Hunter Valley. De oudste wijnstreek. Prachtige wijngaarden, en lekkere wijn! Overal mag je proeven, dus eerst de camper maar veilig op de camping geparkeerd!

Hunter Valley
Hunter Valley

Blue Mountains

De Blue Mountains kan je zelfs als daguitstap vanuit Sydney doen, dus dat is onze volgende stop. Bossen, papegaaien, watervallen, en daar wandel je overal door en tussen. Prachtig.

Blue Mountains
Blue Mountains

Echo Point, The Three Sisters, Katoomba Falls, de Rododendron Garden,… je kan eigenlijk alles te voet doen vanop de camping in Katoomba, maar er is ook een hop on hop off bus, of je rijdt zelf een toer door deze bergstreek.

Katoomba Falls
Katoomba Falls
The Three Sisters
The Three Sisters 

Jervis Bay

En dan trekken we richting de kust, om zo verder zuidwaarts te rijden. Ik wil absoluut The Twelve Apostles zien. Het wordt Currarong, aan het prachtige Jervis Bay, gekend om zijn witste stranden en het helderste water van de ganse wereld.

Genieten bij Jervis Bay
Genieten bij Jervis Bay
Wildlife bij Jervis Bay
Wildlife bij Jervis Bay

Booderee National Park

Daar ligt het Booderee National Park, ooit een belangrijk gebied voor de Aboriginals, en volgens de boekjes zie je op Cave Beach kangoeroes. En, dat klopt, zelfs op de parking al.

Kangoeroes
Kangoeroes

Je kan hier kiezen tussen honderd verschillende stranden… de 100 beach challenge! ‘Walawaani njindjiwan njin booderee’ (Welcome everyone this is Booderee).

Booderee National Park
Booderee National Park

Wat leuk is, maar nieuw voor ons, is dat veel plaatsen (ook in Sydney trouwens) een BYO (Bring your own) doen. Je neemt dus je eigen wijn mee. Veel horecazaken hebben geen vergunning voor alcohol, maar dan breng je het gewoon zelf mee!

Forest Road

De banen zijn trouwens goed berijdbaar en de natuur is nooit ver weg. Links en rechts bossen zo ver je kan kijken. Echt Forest Road! Altijd opletten voor dieren die de baan willen oversteken! En vermijden om bij schemer en in het donker te rijden, want dan komen ze massaal naar de baan!

Forest Road
Forest Road

Eden

Wij volgen de Princes Highway zuidwaarts. Je komt een aantal goudzoekersstadjes tegen, en dan verder alleen maar bos. Wij rijden door tot Eden. Daar is een oud walvisstation. En het mooie, ontroerende verhaal van Old Tom, de orca. ’t Stadje is leuk.

Kust bij Eden

Het Killer Whale Museum is ontroerend. De stranden zijn geweldig! De golven zijn gigantisch! En, wij zitten niet alleen in de zee, ook een aantal dolfijnen zien we zwemmen! How cool is that! We had a whale of a time!

Mooie stranden
Mooie stranden

Woodsite Beach

Verder zuidelijk richting Philip Island. Woodsite Beach. Het begin van het gekende 90 miles beach. Hoe knap is dat! Kilometers strand, met niemand erop. Lucky us!

Woodsite Beach
Woodsite Beach

Pinguin Parade

En dan is het valentijn. En wat is romantischer op die dag dan naar de Pinguin Parade te gaan zien op Phillip Island. Ok, een beetje toeristisch, en ook wel duur voor een ticketje om op het platform te mogen, maar dan, ineens, een groepje van een stuk of 50 pinguins in de branding! De kleinste pinguins ter wereld, komen hier bij zonsondergang aan land om uit te rusten van hun lange dag vissen in de zee.

Pinguin Parade
Pinguin Parade

Sommige zo rond als iets, ze kunnen amper rechtstaan, die blijven een paar weken aan land. Allemaal waggelen ze naar hun holletjes. De toon is gezet, bij elke golf die aanspoelt, verschijnt terug een groepje, soms zijn ze met 20, soms in de 100 denk ik. De moeite om eens te zien! En nee, geen foto’s, ze kunnen niet tegen het licht van onze camera’s. Op deze site krijg je alvast een voorproefje: https://www.penguins.org.au/attractions/penguin-parade/

Wallaby gespot tijdens de pinguin parade!
Wallaby gespot!

Maar er is meer dan dat op Phillip Island. Het stadje Cowes is best gezellig, en prachtig aan het strand gelegen. Er zit veel wildlife op dit schiereiland, dus ogen openhouden! Je kan koala’s spotten in de vele eucalyptusbomen (omhoog kijken, ze slapen immers 20 uren per dag). Kangoeroes zie je overal (ja, zelfs op het strand tussen die pinguins, hilarisch).

The Great Ocean Road

En dan, volgens sommigen, de mooiste route van de ganse wereld, The Great Ocean Road richting The Twelve Apostles. Een prachtige baan, afwisselend door bos en langs de kust.

Koala gespot tijdens the Great Ocean Road!
Koala gespot tijdens the Great Ocean Road!

Daar begon het ooit voor het gekende merk Rip Curl, en de bekende surfstranden liggen hier, Bell’s Beach waar de internationale kampioenschappen surfen plaatsvinden, en de surfstadjes Torquay en Lorne. Dat zie je ook aan de stadjes, winkels, marktjes, horeca, alles wat je nodig hebt voor op het strand! Eenmaal uit de stadjes, alleen de natuur!

Tropical rainforest - Great Ocean Road
Tropical rainforest

The Twelve Apostles

En dan verschijnen – eindelijk- de rotsformaties van The Twelve Apostles vanuit de zee! Wat een zicht. Om te stoppen en dichterbij te komen ook wel weer wat toeristisch, iedereen wil dit immers zien, maar oh, zo knap! De natuur is toch een parel op zich!

The Twelve Apostles
The Twelve Apostles

Vanuit Port Campbell rijden we het binnenland in, plan is om via Melbourne en Canberra (we moeten toch ook wat steden meepakken nietwaar) terug naar Sydney te rijden. En, ook al zijn daar geen stranden, daar heb je dan weer prachtige parken, met meren, en ook alles erop en eraan. Zo stonden wij aan Lake Hume, in het gezelschap van meerdere buideleekhoorns! Ook hier in het binnenland (ale, niet aan de kust zelf bedoel ik) is het fantastisch rijden.

Buideleekhoorns
Buideleekhoorns
Lake Hume
Lake Hume
Lake Hume
Lake Hume

Tijd om op te ruimen en de restjes op te eten en te drinken. De camper moet terug binnen. Nog een dagje Sydney hebben we tegoed, om ons dan terug te installeren voor een lange nachtvlucht terug naar huis. Wow, wat een verlof weeral!

Deze leuke gastblog over Australië is geschreven door gastblogger Sandra. Neem ook een kijkje op haar eigen reisblog Thekameleontrail.be.

Plan je reis door Australië

Inhoudsopgave

Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Australië