Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ghana: steden, safari, nationale parken en locals

Reisblog over Ghana - steden, nationale parken en de locals

Ghana: steden, safari, nationale parken en locals

Reisblog over Ghana - steden, nationale parken en de locals

Inhoudsopgave

Als je denkt aan Afrika, denk je misschien niet gelijk aan Ghana, maar waarom is dit land de moeite waard om te bezoeken? Daar ga ik je meer over vertellen in deze blog.

Ghana is eigenlijk een wat kleinere versie van Zuid-Afrika, als je de big five wilt spotten moet je hier niet zijn, ze hebben hier zeker wel wilde dieren die gespot kunnen worden, maar natuurlijk niet zoals in Zuid-Afrika. Maar als je het echte Afrika wilt ontdekken en wilt afwijken van de voorspelbare reisroutes dan raad ik je Ghana zeker aan.

Bezienswaardigheden

Ghana heeft ontzettend veel mooie bezienswaardigheden, je landt in de hoofdstad Accra. Vanuit Accra kun je de kustlijn bezoeken voor een bezoekje aan de zee, hier leven de mensen vaak in hutjes aan zee die de bewoners zelf hebben gebouwd. Hier verkopen ze aan huis vaak hun eigen gevangen vis of kleding en zelfgemaakte souvenirs. De mensen hier zijn totaal niet opdringerig en heten je van harte welkom en maken graag een praatje met je.

Hutjes van de locals
Hutjes van de locals

Djembé

Vaak worden daarna de muziekinstrumenten tevoorschijn gehaald en wordt er gezongen en Djembé gespeeld. Djembé is een Afrikaanse trommel die heel erg populair is onder de Afrikaanse mensen. Mocht je interesse hebben voor een Djembé les, dan wordt dit al vaak vanzelf aangeboden en is het super leuk om wekelijks op het strand een Djembé les te volgen. En anders is het zeker de moeite waard om het aan een local te vragen.

Een van de stranden van Ghana
Een van de stranden van Ghana

Kakum National Park

Als je hierna verder wil reizen, is een bezoek aan de Kakum National Park ook zeker een aanrader. Dit park ligt in het tropisch regenwoud in een beschermd natuurgebied. Hier loop je op een touwbrug van boomtop naar boomtop op een hoogte van 30 meter. Onderweg kom je ontzettend veel vlinders tegen en loop je boven een deken van vele kleuren en groene bladeren. Hoeveel soorten bomen zal dit regenwoud tellen?

Kumasi

Als je dan verder wil reizen is het handig om via de grote stad Kumasi te reizen, deze stad ligt in het midden van Ghana en vanuit hier heb je genoeg mogelijkheden om met de bus verder te reizen naar alle andere delen van Ghana.

Tamale

Wat ook zeker een aanrader is, is het noorden van Ghana. Hier heb je het plaatsje Tamale, waar je kunt overnachten bij locals in een community. De bewoners zijn heel enthousiast en heel erg vriendelijk en laten graag hun manier van leven zien.

Gastgezinnen

Hele gastvrije mensen in Ghana
Hele gastvrije mensen in Ghana

Hier heb je verschillende gastgezinnen en kun je een dag of een paar dagen deelnemen aan het Afrikaanse leven. Zo heb ik zelf wol mogen spinnen met de hand, kindjes mogen wassen en ben ik bij een stamhoofd op bezoek geweest. Ontzettend interessant om dit mee te mogen maken!

Mole National Park

In het noorden vlakbij Tamale bevindt zich op 3 uur rijden het grootste natuurreservaat van Ghana, Mole National Park. In dit park kun je overnachten, maar het is wel handig om van tevoren te reserveren. s’ Morgens word je hier wakker gemaakt door bavianen voor je kamer en als je geluk hebt kan het zomaar zijn dat je een olifant in de buurt tegenkomt.

Safari

Maar voor het echte wildlife is het een aanrader om een safari te boeken. Je hebt hieruit meerdere keuzes, zoals een wandelsafari of met de auto een nachtsafari of overdag.

Deze safari’s worden gegeven door gidsen die heel erg goed op de hoogte zijn waar de olifanten, reeën en herten en alle andere diersoorten te vinden zijn. En zij kunnen ook veel vertellen over de verschillende plantsoorten, voetsporen etc. Dit was voor mij een van de hoogtepunten van deze reis.

Vervoer

Het land is heel goed te bereizen met het openbaar vervoer, als je genoeg tijd hebt tenminste, want de busjes vertrekken pas op een moment wanneer de chauffeur dat wil of wanneer de bus helemaal vol zit. Verwacht geen luxe, want het zijn zeer oude busjes die in Europa niet meer door de keuring heen kunnen en worden geïmporteerd naar Ghana. Maar hier in Ghana kunnen deze busjes nog prima een aantal jaar mee, dit is een populair vervoersmiddel voor reizigers en de locals.

Een volgeladen busje in Ghana
Een volgeladen busje in Ghana

Veiligheid

Ghana is over het algemeen een veilig land en de locals zijn heel behulpzaam. Maar zoals in alle landen is het wel aan te raden om je telefoon en portemonnee buiten het zicht te houden en is het af te raden om ’s avonds of ’s nachts alleen over straat te lopen.

Deze leuke gastblog over Ghana is geschreven door Desiree

Ook rondreizen door Ghana? Bekijk de mogelijkheden!

Plan je reis door Ghana
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog

Beste reisorganisaties van dit moment

Plan je reis door Ghana