De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Gepubliceerd: 11 feb 2022 | Foto: Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten
Reisblog Liefde voor Reizen

Altijd al de ultieme roadtrip door de VS willen maken? Dan is een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten wat voor jou! Deze regio is misschien wat minder populair in vergelijking met andere regio’s, maar geloof ons, het is een bezoek meer dan waard! Natuurliefhebbers genieten hier volop van bergen en de bos. Ga je liever op avontuur door de woestijn? Ervaar dan het ‘’wilde westen’’ in de High Desert. Maar ook de strandliefhebbers komen hier aan hun trekken! Zo is de ruige kustlijn bij de South Oregon Coast een absolute must-see. Hier kun je schattige kustplaatsjes bewonderen of wandelen over verlaten zandstranden.

Om het voor jou wat makkelijker te maken delen we de ideale reis door het noordwesten van de Verenigde Staten, met een aantal hoogtepunten. Zo kan jij alvast inspiratie opdoen voor je volgende droomreis.

Maak kennis met de bruisende en eigenzinnige stad Portland
Maak kennis met de bruisende en eigenzinnige stad Portland

De reis begint in het bruisende en artistieke Portland

Oregon’s grootste stad staat bekend om zijn eigenzinnige, avant-gardistische cultuur en herbergt iconische coffeeshops, boetieks, en microbrouwerijen. De stad heeft relatief veel jonge inwoners die zich bewust inspannen om hun stad duurzaam, innovatief en toegankelijk te houden. Portland heeft namelijk talloze mooie stadsparken, waaronder het gigantische Washington park (166 hectare groot). In dit park is een overvloed aan flora en fauna van over de hele wereld, plus een dierentuin, tennisvelden en zelfs een boogschietbaan.

Microbrouwerijen

Ook telt Portland meer dan vijfenzeventig microbrouwerijen waar het tweemaal daags happy hour is. Wie te diep in het glaasje kijkt kan de volgende dag een heerlijke kop koffie scoren, want er zijn haast evenveel koffietentjes te vinden. Voor het lekkerste eten van de stad, moet men niet in het centrum zijn, maar juist in de buitenwijken.

Geniet van de ultieme rust en vrijheid in het mooie en groene Columbia River Gorge
Geniet van de ultieme rust en vrijheid in het mooie en groene Columbia River Gorge

Columbia River Gorge

The place to be voor de natuurliefhebber. De Columbia River Gorge is een soort groene Grand Canyon die zich uitstrekt langs de Columbia River, op de grens tussen Washington en Oregon. Deze spectaculaire kloof is bekleed met bossen, fruitboomgaarden en basalten kliffen, waarvan tientallen watervallen ontspringen. Na een oase van groen rijd je door naar een de echte oase: in de High Desert in Oregon.

Verruil het groene paradijs voor de droogte van de High Desert - noordwesten van de Verenigde Staten
Verruil het groene paradijs voor de droogte van de High Desert

Beleef het ‘’Wild West’’ gevoel in de High Desert

Als je Oregon als een groene en regenachtige staat beschouwt, dan heb je de woestijn nog niet gezien. Het staat in schril contrast met de weelderige regenwouden en besneeuwde bergen in het westen. Beginnend aan de oostelijke rand van de Cascade Mountains en zich uitstrekkend in de richting van Idaho en Nevada, beslaat het hoge woestijngebied ongeveer een kwart van al het land in Oregon. Het heeft een gemiddelde hoogte van 1200 meter, wat verklaart waarom het de “High” Desert wordt genoemd. Het woestijngebied huisvest allerlei heerlijke geologische eigenaardigheden zoals de Painted Hills, waar de heuvels geel, goud, zwart en rood kleuren. De High Desert is een speeltuin voor wandelaars, ruiters, mountainbikers en bergbeklimmers.

De Oregon Coast staat onder andere bekend om zijn woeste kliffen - noordwesten van de Verenigde Staten
De Oregon Coast staat onder andere bekend om zijn woeste kliffen

Ruige kustlijnen en verlaten eilanden

Van de grote groene bergen naar de woestijn en van de woestijn naar het ruige kustgebied van South Oregon. Tijdens een roadtrip door het noordwesten van de VS kan het allemaal. In het zuidelijke kustgebied van Oregon vind je langgestrekte stranden, woeste kliffen en charmante kleine steden. Enkele van de grootste en bekendste kustplaatsen in het zuiden van Oregon zijn Brookings, Gold Beach, Bandon, Coos Bay, Port Orford en Reedsport.

Sluit je rondreis af met de kers op de taart: de San Juan Islands, voor de kust van Washington. Hier lijkt het alsof de tijd een poos heeft stilgestaan. De eilanden zijn alleen per ferry bereikbaar. Je vindt hier geen McDonalds of Starbucks, alleen spectaculaire uitzichten, een authentieke sfeer en een paar eigenzinnige locals. De wateren van de San Juan-eilanden herbergen een overvloed aan zeedieren. Met een beetje geluk spot je bruinvissen, zeehonden, otters, orka’s of walvissen.

Nieuwsgierig naar andere regio’s in de VS? Bekijk dan hier wat de VS jou nog meer te bieden heeft. 

Dit artikel over het noordwesten van de Verenigde Staten is geschreven door de redactie van TravelEssence. Voor meer tips over de Verenigde Staten klik je hier.

Redactie van Liefde voor Reizen

Auteur:

Gastblogs worden geschreven door bloggers en reizigers. Wil je graag een reisverhaal delen met een grote groep reisliefhebbers, schrijf dan een gastblog. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op!

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs over Verenigde Staten ook leuk:

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Verenigde Staten

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Las Vegas - dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat
Verenigde Staten

Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Welcome to Fabulous Las Vegas! Midden in de Amerikaanse Mojave Desert schittert het bruisende Las Vegas. Een bezoek aan deze ‘Entertainment Capital of the World’ staat voor vermaak, verbazing en herinneringen maken voor het leven. Nog nooit was een bezoek aan deze Amerikaanse gokstad zo binnen handbereik, want met de rechtstreekse vluchten van KLM ben Las Vegas: dé Amerikaanse stad waar verveling niet bestaat

Zion National Park
Verenigde Staten

Ontdek Zion National Park in Amerika

Een nieuw (reis)jaar, nieuwe hoop! Ook hier bij Liefde voor Reizen. Laat ons hopen dat 2021 een écht reiscomebackjaar wordt. Het jaar waarin reizen weer mogelijk zijn. Ook vérre reizen. En om het meteen goed in te zetten, doen we aan ‘dream big’: een tripje richting Utah, Verenigde Staten. Ik beloofde het al in mijn Ontdek Zion National Park in Amerika

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy