Zoek
Sluit dit zoekvak.

De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

De ultieme rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten

Inhoudsopgave

Altijd al de ultieme roadtrip door de VS willen maken? Dan is een rondreis door het noordwesten van de Verenigde Staten wat voor jou! Deze regio is misschien wat minder populair in vergelijking met andere regio’s, maar geloof ons, het is een bezoek meer dan waard! Natuurliefhebbers genieten hier volop van bergen en de bos. Ga je liever op avontuur door de woestijn? Ervaar dan het ‘’wilde westen’’ in de High Desert. Maar ook de strandliefhebbers komen hier aan hun trekken! Zo is de ruige kustlijn bij de South Oregon Coast een absolute must-see. Hier kun je schattige kustplaatsjes bewonderen of wandelen over verlaten zandstranden.

Om het voor jou wat makkelijker te maken delen we de ideale reis door het noordwesten van de Verenigde Staten, met een aantal hoogtepunten. Zo kan jij alvast inspiratie opdoen voor je volgende droomreis.

Maak kennis met de bruisende en eigenzinnige stad Portland
Maak kennis met de bruisende en eigenzinnige stad Portland

De reis begint in het bruisende en artistieke Portland

Oregon’s grootste stad staat bekend om zijn eigenzinnige, avant-gardistische cultuur en herbergt iconische coffeeshops, boetieks, en microbrouwerijen. De stad heeft relatief veel jonge inwoners die zich bewust inspannen om hun stad duurzaam, innovatief en toegankelijk te houden. Portland heeft namelijk talloze mooie stadsparken, waaronder het gigantische Washington park (166 hectare groot). In dit park is een overvloed aan flora en fauna van over de hele wereld, plus een dierentuin, tennisvelden en zelfs een boogschietbaan.

Microbrouwerijen

Ook telt Portland meer dan vijfenzeventig microbrouwerijen waar het tweemaal daags happy hour is. Wie te diep in het glaasje kijkt kan de volgende dag een heerlijke kop koffie scoren, want er zijn haast evenveel koffietentjes te vinden. Voor het lekkerste eten van de stad, moet men niet in het centrum zijn, maar juist in de buitenwijken.

Geniet van de ultieme rust en vrijheid in het mooie en groene Columbia River Gorge
Geniet van de ultieme rust en vrijheid in het mooie en groene Columbia River Gorge

Columbia River Gorge

The place to be voor de natuurliefhebber. De Columbia River Gorge is een soort groene Grand Canyon die zich uitstrekt langs de Columbia River, op de grens tussen Washington en Oregon. Deze spectaculaire kloof is bekleed met bossen, fruitboomgaarden en basalten kliffen, waarvan tientallen watervallen ontspringen. Na een oase van groen rijd je door naar een de echte oase: in de High Desert in Oregon.

Verruil het groene paradijs voor de droogte van de High Desert - noordwesten van de Verenigde Staten
Verruil het groene paradijs voor de droogte van de High Desert

Beleef het ‘’Wild West’’ gevoel in de High Desert

Als je Oregon als een groene en regenachtige staat beschouwt, dan heb je de woestijn nog niet gezien. Het staat in schril contrast met de weelderige regenwouden en besneeuwde bergen in het westen. Beginnend aan de oostelijke rand van de Cascade Mountains en zich uitstrekkend in de richting van Idaho en Nevada, beslaat het hoge woestijngebied ongeveer een kwart van al het land in Oregon. Het heeft een gemiddelde hoogte van 1200 meter, wat verklaart waarom het de “High” Desert wordt genoemd. Het woestijngebied huisvest allerlei heerlijke geologische eigenaardigheden zoals de Painted Hills, waar de heuvels geel, goud, zwart en rood kleuren. De High Desert is een speeltuin voor wandelaars, ruiters, mountainbikers en bergbeklimmers.

De Oregon Coast staat onder andere bekend om zijn woeste kliffen - noordwesten van de Verenigde Staten
De Oregon Coast staat onder andere bekend om zijn woeste kliffen

Ruige kustlijnen en verlaten eilanden

Van de grote groene bergen naar de woestijn en van de woestijn naar het ruige kustgebied van South Oregon. Tijdens een roadtrip door het noordwesten van de VS kan het allemaal. In het zuidelijke kustgebied van Oregon vind je langgestrekte stranden, woeste kliffen en charmante kleine steden. Enkele van de grootste en bekendste kustplaatsen in het zuiden van Oregon zijn Brookings, Gold Beach, Bandon, Coos Bay, Port Orford en Reedsport.

Sluit je rondreis af met de kers op de taart: de San Juan Islands, voor de kust van Washington. Hier lijkt het alsof de tijd een poos heeft stilgestaan. De eilanden zijn alleen per ferry bereikbaar. Je vindt hier geen McDonalds of Starbucks, alleen spectaculaire uitzichten, een authentieke sfeer en een paar eigenzinnige locals. De wateren van de San Juan-eilanden herbergen een overvloed aan zeedieren. Met een beetje geluk spot je bruinvissen, zeehonden, otters, orka’s of walvissen.

Nieuwsgierig naar andere regio’s in de VS? Bekijk dan hier wat de VS jou nog meer te bieden heeft. 

Dit artikel over het noordwesten van de Verenigde Staten is geschreven door de redactie van TravelEssence. Voor meer tips over de Verenigde Staten klik je hier.

Plan je reis door Verenigde Staten
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Verenigde Staten