Rondreis Canada - Reisblog over een rondreis door het prachtige Canada!

Rondreis door het veelzijdige Canada


13 apr 2017 | Reisinspiratie
Foto: Rondreis door het prachtige Canada!

Tientallen nationale parken die vele malen groter zijn dan heel Nederland, spectaculaire natuurspektakels en een wildlife waar je u tegen zegt. Maar ook: moderne steden als Vancouver in het westen en Toronto in Oost-Canada met fraaie bezienswaardigheden. Canada has it all! Waar je ook bent tijdens je rondreis in Canada, je beleeft elke dag iets nieuws. Niet voor niets zeggen de Canadezen: keep exploring!

Avontuurlijke rondreis door Canada 


Ruige natuur, oneindige wegen en wilde dieren als grizzly beren, walvissen en orka’s. Canada zoals je denkt dat het is. En zo is het ook. Een rondreis door Canada met gegarandeerd vertrek staat op het to-do-lijstje van menig natuurliefhebber. Overweldigende landschappen vol bergen en meren maken dit uitgestrekte land in een walhalla voor outdoor-fanaten. En dankzij bruisende metropolen als Vancouver in het westen van Canada en Toronto in Oost-Canada is er voor citytripliefhebbers ook genoeg te doen en te zien in dit avontuurlijke land.

Skyline van Toronto

Skyline van Toronto

Wie in korte tijd zoveel mogelijk van Canada wil zien, kan bij TUI kiezen voor een groepsrondreis per bus, met Nederlandstalige reisleider en gegarandeerd vertrek. Wie liever op eigen tempo reist, reserveert bij ons een individuele rondreis per auto inclusief vluchten en overnachtingen in onze hotels in Canada. Wat je ook kiest, stap in het vliegtuig en zo’n 8 uur later kan de vakantie van je leven beginnen!

Bootje varen bij de Niagara Falls

Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis in Canada kunt bewonderen zijn de wereldberoemde Niagara Falls, gelegen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Deze watervallen zijn wereldberoemd en vanuit Toronto rijd je in circa 1,5 uur hier naartoe. Miljoenen liters water donderen hier met geweld naar beneden. Trek de poncho maar aan, want tijdens een tocht met een excursie met de rondvaartboot is de kans groot dat je nat wordt gespetterd. De dichte mist die hier over het water hangt, zorgt samen met het water voor een uniek plaatje. Wie het liever droog houdt, kan het wandelpad ‘Rainbow Bridge’ volgen en zowel de Canadian Horseshoe Falls als de American Falls van bovenaf bekijken. Met een beetje mazzel laten de regenbogen hun kleurrijke gezicht zien boven de Niagara Falls!


Niagara Falls, by night!

Niagara Falls, by night!

Hoogwaardige stedentrip in Toronto 


Naast het ontdekken van de natuurspektakels en nationale parken, zijn ook de Canadese steden het bezoeken waard tijdens een rondreis in Canada. Steden als Vancouver en Quebec in West-Canada en Montéal en Toronto in Oost-Canada zijn namelijk verrassend hip! 


Toronto is de grootste stad van Canada en tevens de hoofdstad van de provincie Ontario in het oosten van het land. De stad is prachtig gelegen aan het water en het straatbeeld wordt gedomineerd door vele wolkenkrabbers en iconische gebouwen. Bijna alles is hier hoog! Vooral de 553 meter hoge CN toren zal meteen opvallen tijdens een stedentrip in Toronto. Vanaf het glazen uitkijkplatform heb je een prachtig uitzicht over de Canadese metropool. Met helder weer kun je aan de overkant van het meer zelfs de Verenigde Staten zien liggen!   1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *