Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sanur op Bali: een relaxte en sfeervolle plek!

Wat te doen in Sanur op Bali

Sanur op Bali: een relaxte en sfeervolle plek!

Wat te doen in Sanur op Bali

Inhoudsopgave

Op Bali heb je veel keuzes wat betreft plekken om te overnachten. In 2010 verbleef ik tijdens mijn rondreis door Java en Bali in een hotel in Kuta. Om maar meteen eerlijk te zijn was Kuta niet mijn ding. Veel dronken toeristen, lelijke stranden en niet echt het Bali gevoel waar ik juist naar op zoek was. Dit jaar gingen wij weer naar Bali en hadden wij een goede tip gehad van vrienden. Sanur gaan jullie misschien wel leuk vinden. Na onze trip konden wij het ook bevestigen, Sanur is een fijne plek op Bali!

Puri Kesari Guesthouse

Wij kozen voor Puri Kesari Guesthouse. Het mooie aan deze guesthouse is dat het erg centraal ligt, mooie kamers heeft en ook nog eens zeer betaalbaar is. Zo overnacht je al voor 20 euro per nacht inclusief ontbijt.

Puri Kesari Guesthouse (photo: Booking)

Over Sanur

Sanur ligt op een half uur rijden met de taxi vanaf het vliegveld, mits het niet druk is onderweg, wat regelmatig voorkomt op Bali. Vanaf onze guesthouse konden wij zo de hoofdstraat van Sanur inlopen, waar je veel leuke winkels, restaurants en barretjes vindt. Van traditionele Balinese shopjes tot aan bekende kledingzaken zoals Billabong.

Hoofdstraat van Sanur
Hoofdstraat van Sanur

Eten en livemuziek

In de avond verandert de hoofdstraat in een bruisend gebied waarbij toeristen op zoek gaan naar een leuk restaurant of barretje om te kunnen genieten van de Indonesische keuken en livemuziek. Bij veel eettentjes kom je wel een gast met een gitaar in zijn handen tegen. Er hangt dan ook een hele gezellige sfeer!

Gezelligheid in de avond
Gezelligheid in de avond
Optreden van een bandje in Sanur
Optreden van een bandje in Sanur

In Sanur kom je van alles tegen, van jong tot oud. Sanur is een stuk minder toeristisch dan Kuta en trekt ook een heel ander publiek. Zo zie je een stuk minder dronken toeristen en zijn het voornamelijk mensen die net als wij op zoek zijn naar restaurant en daarna nog een afzakkertje doen in een kroeg. Wij vonden dit prettig, aangezien we niet op zoek waren naar nachtclubs.

Vissersplaatsje

Vroeger was Sanur een vissersplaatsje, maar werd door de komst van toeristen en hotels steeds groter. Het traditionele karakter van de stad wordt door toeristen en ook door ons zeer gewaardeerd. Wij vonden dat er een goede mix is tussen toeristen en locals, dat maakten deze plek ook zo aangenaam voor ons.

Mooie hotels langs de kust
Prachtige hotels langs de kust

Ook in Sanur vind je veel tempels, waar regelmatig een ceremonie wordt gehouden. Tijdens ons bezoek aan Bali hebben we een paar ceremonies gezien, wat erg indrukwekkend is.

Tempel in Sanur
Tempel in Sanur

Mooie zandstranden

Sanur Beach ligt op 350 meter vanaf onze guesthouse. Ook hier waren we regelmatig te vinden. Het is heerlijk om over deze prachtige lange witte zandstranden te lopen of een duik te nemen. Ga net als wij lunchen en geniet van een prachtig uitzicht over het water en uitzicht op jukungs, typisch Balinese vissersboten met een driehoekig zeil.

Sanur Beach
Sanur Beach
Lunchen met een heerlijk uitzicht
Lunchen met een heerlijk uitzicht

Tijdens ons verblijf in Sanur maakten wij ook nog een bijzonder festival mee bij het strand. Lees meer over dit festival in Sanur.

Festival in Sanur

In Sanur zijn ontzettend veel restaurants te vinden. Zo vind je er aardig wat in de hoofdstraat, maar zijn er bij het strand ook veel te vinden. Hier kun je genieten van typisch Indonesische gerechten, met je voetjes in hat zand, terwijl het zonnetje ondergaat.

Net als in heel Indonesië zijn de mensen hier ontzettend vriendelijk. Overal waar wij kwamen voelden wij ons heel welkom.

Locatie

Qua locatie lag Sanur voor onze dagen op Bali perfect. We konden redelijk snel naar het vliegveld, het strand was dichtbij en ook de winkels en restaurants waren op loopafstand.

Het is zeker niet de laatste keer dat wij in Sanur zijn geweest. Sowieso smaakt Bali nu naar meer. See you soon Bali!

Onze video over Sanur

YouTube video

Ook naar het mooie Sanur op Bali?

Zie jij Sanur op Bali ook helemaal zitten? Bekijk dan snel de mogelijkheden!

Meer leuke Bali reistips

Bali tour: Sekumpul Waterfall en eten bij locals!

Paradijselijk Bali: snorkelen, culinair genieten en cultuur snuiven

Hoogtepunten van Sumatra, Java en Bali

Reis mee naar het indrukwekkende Java & Bali, Indonesië

Alchemy in Ubud, Bali

Plan je reis door Indonesië
Inhoudsopgave
Geschreven door
Deel deze blog
Plan je reis door Indonesië