Deze iglo’s in Finland bieden de beste plek om het Noorderlicht te spotten!

Gepubliceerd: 26 nov 2019 | Foto: Spot het noorderlicht vanuit een iglo - © Kakslauttanen Arctic Resort

Slapen in iglo’s in Finland – Het spotten van het noorderlicht staat op veel wensenlijstjes, en dat begrijpen wij wel. Dit bijzondere natuurverschijnsel wil je natuurlijk wel met eigen ogen hebben gezien. Een plek op aarde waar je het noorderlicht 200 dagen per jaar kunt spotten is in de Finse wildernis. Maak nu kennis met Kakslauttanen Arctic Resort in Finland.

Iglo’s in de Finse wildernis

In het Finse Kakslauttanen Arctic Resort kun je wel op een hele bijzondere manier overnachten. Middenin de Finse wildernis staan namelijke verschillende iglo’s waar je in kunt overnachten en tegelijk het noorderlicht kunt spotten.

Slapen in een iglo in Finland een geweldige ervaring
Slapen in een iglo in Finland, een geweldige ervaring – © Kakslauttanen Arctic Resort

Vanuit deze iglo’s heb je perfect zicht op het noorderlicht wat hier tussen eind augustus en eind april te zien is. Dankzij het speciale glas blijven de iglo’s sneeuwvrij en is het binnenin de hele tijd aangenaam warm. Zie jij jezelf daar al overnachten en het noorderlicht spotten?

Vanuit deze iglo's in Finland heb je het perfecte zicht op het noorderlicht
Vanuit deze iglo’s in Finland heb je het perfecte zicht op het noorderlicht – © Kakslauttanen Arctic Resort

Houten blokhutten

Naast de iglo’s die volledig van glas zijn gemaakt, zijn er ook houten blokhutten met daaraan een halve glazen iglo waarin de slaapkamer is gevestigd. Hoe koud het buiten ook wordt, binnenin de koepel van de iglo daalt de temperatuur nooit beneden de 6 graden Celsius onder nul.

Houten blokhutten met halve glazen iglo – © Kakslauttanen Arctic Resort
Spot het noorderlicht vanuit je houten blokhut – © Kakslauttanen Arctic Resort

Familiehotel

Daarnaast vind je bij het Kakslauttanen Arctic Resort ook nog een familiehotel, wat zo’n 200 kilometer boven de poolcirkel ligt. Deze ligging zorgt ervoor dat het er in de zomer vrijwel continu licht is en dat je er in de winter volop van de sneeuw en het noorderlicht kunt spotten.

Urho Kekkonen National Park

De omgeving rondom het resort bestaat uit imposante natuur van Fins Lapland. Het mooie aan het resort is ook dat het op steenworp afstand ligt van het Urho Kekkonen National Park, het op één na grootste nationale park van Finland. Er is genoeg natuur en wildlife te spotten dus.

Prachtige omgeving en imposante Finse natuur
Prachtige omgeving en imposante natuur – © Kakslauttanen Arctic Resort

Bekijk de sfeervideo

Ook overnachten in zo’n bijzondere iglo in Finland?

Een overnachting op deze te gekke locatie in Finland is niet goedkoop, maar geeft je wel een ervaring voor het leven. Bij de accommodaties is trouwens ontbijt en diner inbegrepen. Lees snel meer over Kakslauttanen Arctic Resort in Finland en ervaar het zelf.

Staat deze bijzondere slaapplek in Finland ook op jouw bucketlist? Laat je reactie achter!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

AD


Meer inspirerende blogs over Finland

Oulanka National Park in Finland: overnacht in gratis hutten

Oulanka National Park is een van de bekendste nationale parken van Finland. Veel Scandinavië-liefhebbers bezoeken het nationale park vanwege de...

Scandinavië boven de poolcirkel: een reis voor het leven!

Reizen boven de poolcirkel, menig reishart gaat daar sneller van kloppen. Het ruige en uitgestrekte Arctische landschap, de vriendelijke bevolking,...

8 redenen om naar (Levi) Lapland te gaan

Levi, Lapland - Zo richting eind van het jaar begin ik altijd stiekem toch op een witte kerst te hopen....

Dé hotspots in het zuiden van Finland

Veel water, ongerepte bossen en indrukwekkende wildlife. Zuid-Finland is, naast het noorden, een must see voor wildernisliefhebbers. Het zuiden van...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!


© 2014 - 2022 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy