Deze iglo’s in Finland bieden de beste plek om het Noorderlicht te spotten - Kakslauttanen Arctic Resort

Deze iglo’s in Finland bieden de beste plek om het Noorderlicht te spotten!

Gepubliceerd: 26 nov 2019 | Foto: Spot het noorderlicht vanuit een iglo - © Kakslauttanen Arctic Resort

Slapen in iglo’s in Finland – Het spotten van het noorderlicht staat op veel wensenlijstjes, en dat begrijpen wij wel. Dit bijzondere natuurverschijnsel wil je natuurlijk wel met eigen ogen hebben gezien. Een plek op aarde waar je het noorderlicht 200 dagen per jaar kunt spotten is in de Finse wildernis. Maak nu kennis met Kakslauttanen Arctic Resort in Finland.

Iglo’s in de Finse wildernis

In het Finse Kakslauttanen Arctic Resort kun je wel op een hele bijzondere manier overnachten. Middenin de Finse wildernis staan namelijke verschillende iglo’s waar je in kunt overnachten en tegelijk het noorderlicht kunt spotten.

Slapen in een iglo in Finland een geweldige ervaring
Slapen in een iglo in Finland, een geweldige ervaring – © Kakslauttanen Arctic Resort

Vanuit deze iglo’s heb je perfect zicht op het noorderlicht wat hier tussen eind augustus en eind april te zien is. Dankzij het speciale glas blijven de iglo’s sneeuwvrij en is het binnenin de hele tijd aangenaam warm. Zie jij jezelf daar al overnachten en het noorderlicht spotten?

Vanuit deze iglo's in Finland heb je het perfecte zicht op het noorderlicht
Vanuit deze iglo’s in Finland heb je het perfecte zicht op het noorderlicht – © Kakslauttanen Arctic Resort

Houten blokhutten

Naast de iglo’s die volledig van glas zijn gemaakt, zijn er ook houten blokhutten met daaraan een halve glazen iglo waarin de slaapkamer is gevestigd. Hoe koud het buiten ook wordt, binnenin de koepel van de iglo daalt de temperatuur nooit beneden de 6 graden Celsius onder nul.

Houten blokhutten met halve glazen iglo – © Kakslauttanen Arctic Resort
Spot het noorderlicht vanuit je houten blokhut – © Kakslauttanen Arctic Resort

Familiehotel

Daarnaast vind je bij het Kakslauttanen Arctic Resort ook nog een familiehotel, wat zo’n 200 kilometer boven de poolcirkel ligt. Deze ligging zorgt ervoor dat het er in de zomer vrijwel continu licht is en dat je er in de winter volop van de sneeuw en het noorderlicht kunt spotten.

Urho Kekkonen National Park

De omgeving rondom het resort bestaat uit imposante natuur van Fins Lapland. Het mooie aan het resort is ook dat het op steenworp afstand ligt van het Urho Kekkonen National Park, het op één na grootste nationale park van Finland. Er is genoeg natuur en wildlife te spotten dus.

Prachtige omgeving en imposante Finse natuur
Prachtige omgeving en imposante natuur – © Kakslauttanen Arctic Resort

Bekijk de sfeervideo

Ook overnachten in zo’n bijzondere iglo in Finland?

Een overnachting op deze te gekke locatie in Finland is niet goedkoop, maar geeft je wel een ervaring voor het leven. Bij de accommodaties is trouwens ontbijt en diner inbegrepen. Lees snel meer over Kakslauttanen Arctic Resort in Finland en ervaar het zelf.

Staat deze bijzondere slaapplek in Finland ook op jouw bucketlist? Laat je reactie achter!

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy