Je beste buddy tijdens het reizen, of niet?!

Gepubliceerd: 05 jul 2017 | Foto: Smartphone, je beste buddy tijdens het reizen!

Met wie reis jij meestal? In je eentje, of samen met je partner? En als je samen reist, vullen jullie elkaar tijdens het reizen dan goed aan? Spreekt jouw partner bijvoorbeeld alle talen van de wereld? Kent jouw partner alle routes op de wereld uit zijn hoofd? Maakt jouw partner haarscherpe foto’s? En geeft jouw partner het juiste antwoord op elke vraag die je hem of haar stelt? Waarschijnlijk niet, maar dat geeft ook niet hoor. No worries! Wie dit wel allemaal kan is je eigen smartphone. Bizar eigenlijk hé? Als je er zo bij stilstaat is het eigenlijk de perfecte match, vind je niet? 

Slimmer dan je partner

Eigenlijk best raar toch, dat je smartphone eigenlijk je slimste buddy is. Tegenwoordig brengen we er ook de meeste tijd mee door. Als je kijkt wat je op reis er allemaal mee kunt tegenwoordig, heeft het meenemen en gebruiken van je smartphone tijdens het reizen alleen maar voordelen.

Zo zijn er diverse handige reisapps, die eigenlijk best onmisbaar zijn tijdens het reizen. Zo kun je eenvoudig routes opzoeken als je het even niet meer weet, kun je direct de valuta omrekenen als je iets moet betalen, kun je direct een mooie video schieten van een indrukwekkende plek en kun je je verstaanbaar maken in welk land dan ook.

Smartphones worden steeds slimmer, neem bijvoorbeeld de nieuwste Samsung Galaxy S8, voorzien van Bixby, een intelligent systeem waarmee je op een bijzondere manier je smartphone kan besturen. Een leuke en handige manier om op je smartphone een taak uit te voeren. Soms vraag ik mezelf wel af, hoe zou de smartphone er over 10 jaar of 20 jaar weer uit zien. Hoe lopen we dan over straat? En hoe reizen we dan? Waarschijnlijk gebruiken we dan helemaal geen Google Translate meer, maar wordt onze spraak direct vertaalt in de gewenste taal. 

(A)sociaal

Toch heeft een smartphone ook wel wat nadelen. Het maakt mensen minder sociaal, ze zijn alleen maar gefocust op hun mobiel en hebben weinig oog meer voor de rest van hun omgeving. Veel dingen die we doen op social media zijn achteraf natuurlijk ook erg nutteloos. Die tijd kun je beter gebruiken om te genieten van het moment, zodat je eens goed om je heen kan kijken. Natuurlijk moet je niet vergeten om een mooie foto te maken, om zo dat ene mooie moment voorgoed vast te kunnen leggen. 

Ben jij getrouwd met je smartphone? 

En, wees eens eerlijk, ben jij getrouwd met je smartphone? Merk jij ook dat je steeds meer met dat ding in je handen zit? Laat je reactie achter! Ik ben benieuwd!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Bert, Jesper, Marloes & Martin

Wij zijn Liefde voor Reizen, één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan gaat direct ons reishart sneller kloppen en stroomt de liefde voor reizen door onze aderen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons heel gelukkig. Volg ons en ontdek mee!

Reis mee via onze socials

Meer inspirerende blogs

De mooiste plekken om te kamperen in Toscane

Als wij glooiende landschappen, een rijke geschiedenis en 's werelds beste wijn zeggen, dan hebben we het natuurlijk over het...

Glass House Mountains: hiken op een prachtige locatie vlakbij Brisbane

Op een uur rijden van het bruisende Brisbane vind je Glass House Mountains National Park, een schitterend natuurgebied waar wandelliefhebbers...

Southampton: deze hidden gems mag je niet missen in deze levendige stad!

In het zuiden van het Verenigd Koninkrijk, in de graafschap Hampshire, vind je het mooie en levendige Southampton, een bruisende stad...

Moreton Island tour: snorkelen, sandboarding en four-wheel driving

De oostkust van Australië weet mij telkens weer te verrassen. Terwijl ik de mooie reisherinneringen van Far North Queensland nog...

Winactie gespot: maak kans op een groepsreis naar Lapland + shoptegoed

Droom jij wel eens over een betoverende reis door Fins Lapland? Dan is dit jouw kans! Sawadee en Bever hebben...

Lesbos: de thuisbasis van Ouzo en natuurlijke schoonheid

Lesbos, ook wel bekend als Lesvos, is het op twee na grootste Griekse eiland en één van de minder bekende...

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad gaan stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees hier meer.

Reis mee via onze socials
Jouw reisblog op Liefde voor Reizen?

Ben jij een avonturier, staat jouw hele leven in het teken van reizen en wil je graag jouw reisverhalen delen? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen. Deel je reisverhalen, reiservaringen en tips met duizenden reisliefhebbers en inspireer. Contact ons nu!

Vimexx