Je beste buddy tijdens het reizen, of niet?!

Gepubliceerd: 05 jul 2017 | Foto: Smartphone, je beste buddy tijdens het reizen! | (ADV)

Smartphone, je beste buddy tijdens het reizen!
Reisblog Liefde voor Reizen

Met wie reis jij meestal? In je eentje, of samen met je partner? En als je samen reist, vullen jullie elkaar tijdens het reizen dan goed aan? Spreekt jouw partner bijvoorbeeld alle talen van de wereld? Kent jouw partner alle routes op de wereld uit zijn hoofd? Maakt jouw partner haarscherpe foto’s? En geeft jouw partner het juiste antwoord op elke vraag die je hem of haar stelt? Waarschijnlijk niet, maar dat geeft ook niet hoor. No worries! Wie dit wel allemaal kan is je eigen smartphone. Bizar eigenlijk hé? Als je er zo bij stilstaat is het eigenlijk de perfecte match, vind je niet? 

Slimmer dan je partner

Eigenlijk best raar toch, dat je smartphone eigenlijk je slimste buddy is. Tegenwoordig brengen we er ook de meeste tijd mee door. Als je kijkt wat je op reis er allemaal mee kunt tegenwoordig, heeft het meenemen en gebruiken van je smartphone tijdens het reizen alleen maar voordelen.

Zo zijn er diverse handige reisapps, die eigenlijk best onmisbaar zijn tijdens het reizen. Zo kun je eenvoudig routes opzoeken als je het even niet meer weet, kun je direct de valuta omrekenen als je iets moet betalen, kun je direct een mooie video schieten van een indrukwekkende plek en kun je je verstaanbaar maken in welk land dan ook.

Smartphones worden steeds slimmer, neem bijvoorbeeld de nieuwste Samsung Galaxy S8, voorzien van Bixby, een intelligent systeem waarmee je op een bijzondere manier je smartphone kan besturen. Een leuke en handige manier om op je smartphone een taak uit te voeren. Soms vraag ik mezelf wel af, hoe zou de smartphone er over 10 jaar of 20 jaar weer uit zien. Hoe lopen we dan over straat? En hoe reizen we dan? Waarschijnlijk gebruiken we dan helemaal geen Google Translate meer, maar wordt onze spraak direct vertaalt in de gewenste taal. 

(A)sociaal

Toch heeft een smartphone ook wel wat nadelen. Het maakt mensen minder sociaal, ze zijn alleen maar gefocust op hun mobiel en hebben weinig oog meer voor de rest van hun omgeving. Veel dingen die we doen op social media zijn achteraf natuurlijk ook erg nutteloos. Die tijd kun je beter gebruiken om te genieten van het moment, zodat je eens goed om je heen kan kijken. Natuurlijk moet je niet vergeten om een mooie foto te maken, om zo dat ene mooie moment voorgoed vast te kunnen leggen. 

Ben jij getrouwd met je smartphone? 

En, wees eens eerlijk, ben jij getrouwd met je smartphone? Merk jij ook dat je steeds meer met dat ding in je handen zit? Laat je reactie achter! Ik ben benieuwd!

Reisblogger Jesper

Auteur:

De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Een avontuurlijke groet van Bert, Jesper, Marloes & Martin

Misschien vind je deze blogs ook leuk:

Wat te doen op Tasmanië
Reistips

Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Tasmanië, door de locals ook wel Tassie genoemd, is een eiland in het zuidoosten van Australië wat bekend staat om haar unieke en kwetsbare ecosysteem. Het eiland is het thuis van de zeldzame Tasmaanse Duivel en is geliefd onder reizigers vanwege de wijngaarden, de schitterende wandelgebieden en de mooie skigebieden. Maar ook om te vissen Wat te doen op Tasmanië: tips en bezienswaardigheden

Wat te doen in Atlanta - Verenigde Staten
Reistips

Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Atlanta. Wie heeft er nog niet gehoord van deze bruisende metropool in Georgia, in de Verenigde Staten? Bakermat van de al even bruisende Coca-Cola en nog belangrijker: van de burgerrechtenbeweging van Martin Luther King Jr. Ook de luchthaven van Atlanta is bekend als ware hub van waaruit je de hele VS kunt bereizen. Maar wist Wat te doen in Atlanta: één dag in the Big Peach

Kanovakantie in Noorwegen
Reistips

Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Bergen, meren waar je eindeloos op kunt varen, uitgestrekte bossen.. je vindt het allemaal in Noorwegen. Er zijn genoeg manieren om die prachtige natuur te ervaren, maar door te kanoën en wildkamperen kun je het effect van de ruige omgeving pas echt goed merken. Meer weten? Lees dan gauw verder. Een kanotocht door Noorwegen met Dit wil je echt eens doen: op kanovakantie in Noorwegen

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al sinds 2014 weten wij mensen te inspireren met onze reisverhalen en reistips. Reizen is onze passie. Wanneer we op pad zijn op zoek naar mooie nieuwe plekken stroomt de liefde voor reizen door onze aderen en gaat direct ons reishart sneller kloppen. Het ontdekken van nieuwe plekken, zien van andere culturen en proeven van wereldgerechten maakt ons gelukkig. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer in onze disclaimer.

Dé reisbestemmingen voor 2023

Dit zijn de bestemmingen die wij aanraden om te bezoeken dit jaar:
Nieuw-Zeeland | Schotland | Italië | Zuid-Afrika | Noorwegen | Australië | Duitsland | Ierland | Portugal | Canada | Indonesië

Gastblogger worden bij reisblog Liefde voor Reizen


© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved. Disclaimer & Privacy policy