Zo maak je snel nieuwe vrienden tijdens het reizen

Zo maak je snel nieuwe vrienden tijdens het reizen


04 dec 2017 | Reistips
Foto: Zo maak je snel nieuwe vrienden tijdens het reizen

Solo reizen, de één vindt het geweldig de ander vindt het drie keer niks. In je eentje reizen heeft ontzettend veel voordelen, zo kun je helemaal je eigen reisplanning maken, hoef je met niemand anders rekening te houden en kun je gaan en staan waar je maar wilt. Tijdens die solo reizen maak je ook veel nieuwe vrienden. Dit gaat helaas niet altijd even gemakkelijk, de één is hier namelijk beter in dan de ander. Toch kun je ervoor zorgen dat je eerder contact hebt en zo nieuwe vrienden kunt maken. In deze blog delen wat handige tips over hoe je snel nieuwe vrienden kunt maken tijdens het solo reizen. 

Kies de perfecte vliegtuigstoel 

Het begint allemaal in het vliegtuig, waar je reis begint en ook de eerste potentiële vrienden aanwezig zijn. Om te zorgen dat je snel contact maakt, kies dan bijvoorbeeld niet voor een stoel bij het raam of bij het gangpad, maar kies de stoel in het midden. Op deze manier heb je dubbele kansen omdat je aan beide kanten reizigers naast je hebt zitten en zul je merken dat je sneller een praatje maakt. Ook zal het ijs gebroken zijn als je bijvoorbeeld jouw buurman moet passeren als je naar de wc moet. 

Slaap in hostels

Er is géén betere plek op reis dan een hostel om snel nieuwe vrienden te kunnen maken. In de slaapzalen heb je vanaf de eerste seconde al meteen contact, wat het begin is van een misschien wel langdurige vriendenband. Ook in de openbare plekken in een hostel zul je je nooit alleen voelen en heb je binnen no time een leuk gesprek en nieuwe vrienden gemaakt. Ga je solo reizen en wil je snel nieuwe vrienden maken, boek dan nooit een hotel, appartement of of eigen Airbnb woning. 

Boek een leuke tour 

In elk land kun je wel leuke tours boeken. Zoek op internet naar een leuke groepstour en laat je verrassen. Tijdens zulke tours heb je bijna altijd wel andere solo reizigers die ook in hun eentje een tour maken. Je hebt zo binnen no time contact en zult merken dat je al snel met degene optrekt. Wie weet kun je na de tour ook wel afspreken en samen verder reizen. 

Ga stappen in een Irish pub

Ben je van plan om tijdens het stappen nieuwe vrienden te gaan maken, ga dan op zoek naar een Irish pub. In Irish Pubs vind je altijd verschillende nationaliteiten en zijn er ook vaak solo reizigers te vinden. De Irish Pub is daarom dé perfecte plek om snel nieuwe vrienden te maken. Na een avondje stappen zul je merken dat je veel nieuwe vrienden erbij hebt uit verschillende landen. Altijd handig en leuk!

Heb jij nog een goede tip? Laat jouw reactie achter!

Reismaatje gezocht?!

Ben jij een type die liever vóór het reizen nieuwe vrienden maakt? Neem dan een kijkje in onze Facebook groep ‘Reismaatje gezocht?!’. Plaats jouw oproep en kom heel eenvoudig in contact met andere reizigers.


  1. Redactie van Liefde voor Reizen

    Auteur

    De redactie van Liefde voor Reizen schrijft dagelijks over de laatste reistrends en andere inspirerende onderwerpen op reisgebied. Volg ons ook op social media.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *