De Temple Bar

Vier St. Patrick’s Day in Ierland

Gepubliceerd: 15 mrt 2017 | Foto: De Temple Bar

Aanstaande vrijdag is het weer St. Patricks Day. Als er 1 buitenlandse feestdag mij leuk lijkt is het Saint Patrick’s Day in Ierland wel. De sfeer, de muziek, de parades, iedereen groen, het lijkt mij echt fantastisch. Ik ben meerdere keren in Ierland geweest en zelfs zonder feestdag is het een geweldige sfeer in de Ierse steden, laat staan op deze speciale St. Patrick’s Day. 

Wat is Saint Patrick’s Day? 

St. Patrick’s Day is een nationale feestdag in Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Labrador en Newfoundland. Deze nationale feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Op deze speciale dag kleurt Ierland en andere delen van de wereld groen en wordt er uitbundig feest gevierd. Overal in Ierland zijn openluchtconcerten, kermissen en grote optochten waarbij ook vuurwerk aanwezig is. Groen is de kleur van het festival en de meeste Ieren zullen deze groene kleur ook dragen. Heb jij deze feestdag wel eens meegemaakt in Ierland? 

Tips over St. Patrick’s Day

  • Draag zelf ook iets groens en ga helemaal erin mee; voel je voor 1 dag een Ier 
  • Hou altijd je eigen drinktempo aan, Ieren kunnen namelijk best doordrinken 😉
  • Neem vooral ook een kijkje bij de optochten, dit is erg gezellig!

Sfeervideo over St. Patrick’s Day in Ierland

Sfeervideo over Ierland zelf

Meer reistips over Ierland? 

Reisblogger Jesper

Met liefde geschreven door:

Hi, ik ben Jesper, woonachtig in Sydney(Australië). De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook erg groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, leuke steden ontdekken, ik doe het allemaal graag. Ik ben vaak op pad met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag op Liefdevoorreizen.nl met jou deel. Reis je met mij mee?

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor reizen is al jaren een begrip in de reiswereld. Op Liefdevoorreizen.nl delen wij onze reiservaringen en leuke (persoonlijke) tips waarmee jij het maximale uit je volgende reis kunt halen. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Jesper, Martin, Bert en Marloes

Over Liefde voor Reizen

Liefde voor Reizen is één van de langstlopende reisblogs van Nederland en België. Al meer dan een miljoen reizigers hebben onze website geraadpleegd bij het plannen van hun nieuwe reis. Reis met ons mee en ontdek hoe mooi de wereld is.

Wij maken gebruik van affiliate links, lees meer hierover in onze disclaimer.

Jouw reisverhaal op Liefdevoorreizen.nl?

Heb jij een gave reis gemaakt en wil jij die graag delen met andere reizigers? Word dan gastblogger bij Liefde voor Reizen en deel je reiservaringen met een groot publiek.© 2014 - 2023 Liefde voor Reizen. All Rights Reserved | Icons: Icons8 | Disclaimer & Privacy policy