De Temple Bar

Vier St. Patrick’s Day in Ierland


15 mrt 2017 | Reisinspiratie
Foto: De Temple Bar

Aanstaande vrijdag is het weer St. Patricks Day. Als er 1 buitenlandse feestdag mij leuk lijkt is het Saint Patrick’s Day in Ierland wel. De sfeer, de muziek, de parades, iedereen groen, het lijkt mij echt fantastisch. Ik ben meerdere keren in Ierland geweest en zelfs zonder feestdag is het een geweldige sfeer in de Ierse steden, laat staan op deze speciale St. Patrick’s Day. 

Wat is Saint Patrick’s Day? 

St. Patrick’s Day is een nationale feestdag in Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en de Canadese provincies Labrador en Newfoundland. Deze nationale feestdag valt op 17 maart, waarbij men de beschermheilige van het land, Sint-Patricius herdenkt. Op deze speciale dag kleurt Ierland en andere delen van de wereld groen en wordt er uitbundig feest gevierd. Overal in Ierland zijn openluchtconcerten, kermissen en grote optochten waarbij ook vuurwerk aanwezig is. Groen is de kleur van het festival en de meeste Ieren zullen deze groene kleur ook dragen. Heb jij deze feestdag wel eens meegemaakt in Ierland? 

Tips over St. Patrick’s Day

  • Draag zelf ook iets groens en ga helemaal erin mee; voel je voor 1 dag een Ier 
  • Hou altijd je eigen drinktempo aan, Ieren kunnen namelijk best doordrinken 😉
  • Neem vooral ook een kijkje bij de optochten, dit is erg gezellig!

Sfeervideo over St. Patrick’s Day in Ierland

Sfeervideo over Ierland zelf

Meer reistips over Ierland? 


  1. Reisblogger Jesper

    Auteur

    De wereld ontdekken is iets wat ik graag doe. Mijn liefde voor reizen is dan ook groot. Andere culturen ontdekken, verrast worden door indrukwekkende landschappen, I love it! Ik ben graag op pad, met mijn camera in mijn handen, om daarna thuis te kunnen komen met mooie reiservaringen, die ik graag via deze reisblog met jou deel. Reis je met mij mee?

Reacties

1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.